• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Te gast bij Powervrouw Sheila de Vries

Het was een feestelijke show toen Sheila de Vries dit najaar met haar collectie "Gold" haar 45-jarig jubileum als couturier mocht vieren met een grote eveneens feestelijk gestemde crew. Iemand als Sheila de Vries die zich al 45 jaar op eenzame hoogte tussen slechts weinig anderen aan de couture-top in ons land heeft weten te handhaven mag gerust als Powervrouw worden betiteld.

  Haar bekendheid vond uitgebreid weerklank in de publiciteit die zij ook deze show weer op eigen kracht verwierf in een tijd waarin fashion zo veelvuldig wordt bejubeld op junior- en senior level door stylisten en trendconsultanten, artstudenten en conceptmanagers, buyers en visual merchandisers, creative directors etc. etc.... want fashion lééft.
En dat vormt een bron van inspiratie voor heel veel mensen. Maar om daarin je plek te verwerven, te behouden en erkenning te krijgen... Dat vraagt om heel veel power maar ook een beetje -of wellicht soms ook heel veel- geluk.

Voordat Sheila de Vries haar stralende najaarscollectie het in het Hilton Amsterdam toonde leefde haar publiek in afwachting van haar show dan ook zeer met haar mee toen zij werd geïnterviewd door mannequin en tv-presentatrice Nadia Palesa Poeschmann die Sheila de Vries dan vraagt naar "Haar Geheim"... Een geheim? ...
"Mijn geheim ... zijn jullie allemaal - mijn klanten- die hier als mijn prachtig geklede gasten in de zaal zitten," reageerde de couturier vol overtuiging. "Samen met jullie vriendschap hebben mijn team en ik dit kunnen bereiken," antwoordde zij geëmotioneerd. Het wordt even heel stil in de zaal voordat dan de succesvolle najaars show met veel goud en zwart en slankmakende jassen en jurken start.

Er wordt met bewondering gekeken naar schitterende gouden pantalons en goud met zwarte jurken ... Slankmakend gecombineerd met 3/4 zwart kanten mouwloze vesten, pittige royale omslagdoeken in een waaier van kleuren en capuchonwinterjassen met een casual-chic zoals je dat alleen bij een couturier kan tegenkomen. Van die unieke combinaties die jarenlang in de herinnering terug blijven komen.

Een show met mode die past bij een zeer gevarieerde cliëntéle die exact weet wat elegante mode voor iemand kan betekenen. Wat je ook zonder een volmaakt figuur perfect kunt dragen en waar je je goed in voelt.

Op de afterparty ontmoetten de gasten elkaar daarna opnieuw verspreid in de zonnige tuin van het hotel. Daar raak ik in gesprek met jazzzangeres en actrice Gerrie van der Klei en Tineke Huissen (bekend van het Nationaal Ballet) die niet alleen aan vriendin Gerrie maar ook andere bekende acteurs en zangers wekelijks danstraining geeft.

Al jarenlang zijn haar lessen voor velen een geliefd project waar Tineke Huissen indertijd aan begon met Willem Nijholt maar dat feitelijk werd opgezet door de acteur Eric Beekes. "Dansen vormt je legt ze uit. En wat je daardoor leert neem je je hele leven met je mee." Gerrie van der Klei - die terug kijkt op het afgelopen seizoen met de 100ste voorstelling van My Fair Lady- kan dit beamen. "De voetjes blijven uitgedraaid,'zegt ze peinzend.

En dan komt Parooljournalist- en fotograaf Hans van der Beek langs. Hij stelt zich voor en zegt dat hij voor de rubriek Schuim in zijn krant een verhaal over Sheila's jubileumshow Gold gaat schrijven. Met een piepklein fototoestel maakt hij snel hier en daar een opname van de gasten. Bijgaand ziet u zijn foto van ons drie in de Hiltontuin.

De volgende dag wordt ik vanuit het hele land gebeld over zijn hilarisch verslag in de Paroolrubriek Schuim over de show en over de mooie foto. Ook Sheila de Vries laat weten dat zij genoot van de story. En allerlei vrienden en mensen die ik lang niet meer zag hebben het ook gelezen en gezien...

Mag ik u eerlijk bekennen dat ik daar best trots op ben?

GERRIE VAN DER KLEI, TINEKE HUISSEN EN PHIA BARUCH OP DE AFTER-PARTY VAN DE JUBILEUMSHOW VAN SHEILA DE VRIES COUTURE ...

FOTO: HANS VAN DER BEEK