• Sheila & Gideon Collections brengt Jazzy Collectie

 • Flor Amazona brengt statement sieraden

 • Kunstenares Ans Markus exposeert in Museum Jan van der Togt

 • Museum Singer Laren opent magisch boutique hotel

 • Van Abbemuseum toont achterkant van de ontwerppraktijk

 • Introdans: sfeervol en vol wervelende energie

 • Fabienne Delvigne wijdt twee creaties aan de BMW i8 Roadster

 • 'Withoos meets Withoos' In Westfries Museum

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Fashion

PIE AR PIE AR Peter Rommers

Lees meer...  Couturier Peter Rommers uit Amsterdam heeft vele fans overgehouden uit zijn naaicursus VAN NIETS NAAR IETS. Het is een apart talent van Peter Rommers die net als zijn collegae gek op luxueuze stoffen is en vele mooie shows voor zijn rekening nam. Als je graag veel over het modevak wilt leren en het leuk vindt om les van deze ervaren ontwerper te krijgen kan dat mogelijk ook verborgen talent bij je wakker roepen en verder ontwikkelen.

De verhalen van zijn fans zijn heel positief. Peter Rommers heeft daarnaast nog de nodige couturekleding in de sale voor maatje 36 tot 38. Maar als je niet zo'n makkelijk figuur hebt en je hebt er zin in om iets voor jezelf te leren maken? Er is nog plek op zijn cursus. De lessen zijn een feestje.

Lees meer

BIGLI lanceert MINI CHLOÉ

Lees meer...  Mini Chloé is, zoals de naam het laat vermoeden, de kleinere versie van de Chloé lijn die uitkwam ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van BIGLI. Dezelfde ronde onregelmatige vormen van de kleurstenen in cabochonslijp. Dezelfde inspiratiebron. Dezelfde curves; maar ditmaal werden de volumes verkleind zodat ze samen kunnen gedragen worden.

De ringen bestaan in 2 formaten en passen organisch in elkaar als een puzzel. Uiteraard is de ring ook perfect op zichzelf te dragen. Als je beschikt over het Bigli-kleurenpalet kun je heerlijk in verschillende nuances naar hartelust combineren.

Lees meer

Marina Rinaldi & Ashley Graham werken samen

Lees meer...MILAAN - Marina Rinaldi en influencer Ashley Graham lanceerden tijdens de Milaan Fashion Week in september de capsulecollectie 'LET'S DENIM!'. Deze collectie, ontworpen en gesigneerd door het Amerikaanse model, is te koop vanaf half januari 2018 als onderdeel van de SS2018-collectie.

De samenwerking is een belangrijke nieuwe stap voor Marina Rinaldi. Voor het eerst verschijnt ook de naam van een gastontwerper in het logo. Om te benadrukken hoe innovatief dit project voor Marina Rinaldi is, krijgt de capsulecollectie een prominente rol in de lente/zomer-campagne.

Lees meer

'LET'S DENIM!' is comfortabele capsulecollectie

Lees meer...  MILAAN - De capsulecollectie van Amerikaans model 'LET'S DENIM!' maakt onderdeel uit van de SS2018-collectie van Marina Rinaldi. Door het gebruik van nieuwe materialen, zoals denim jersey en super stretch denim, is de collectie comfortabel en modern. Het weerspiegelt een veel voorkomende smaak in deze tijd. 

Om de capsulecollectie af te maken zijn er stretch leren jacks, tops en rokken van duikstof, waarbij details de samenwerking een luxe karakter geven. De knopen tonen Ashley Graham's handtekening. Een leuk detail vormen de innovatieve ritssluitingen en zwart leren labels aan de achterkant van de taillebanden.

Lees meer

Fryslan Boppe ... Met Mode van Moniek Miedema!

Lees meer...  LEEUWARDEN - Fryslan Boppe ... want Leeuwarden mag zich vanaf januari in 2018 een jaar lang culturele hoofdstad van Europa noemen. Maar dit feest blijft niet beperkt tot de Friese grenzen: de zes winkels van de bekende Friese modeontwerpster Moniek Miedema worden speciaal omgetoverd tot ‘Ambassade’ van Leeuwarden.

Hier wordt Moniek Miedema gefeliciteerd door de bekende Friese politica Lutz Jacobi, de PvdA-lijsttrekker in Ljouwert, die zoveel stemmen kreeg! Lutz Jacobi opende persoonlijk de eerste ‘Ambassade’ van de Culturele Hoofdstad: Leeuwarden. ("We binne trots op us Fryslan!") Behalve in Leeuwarden worden 'Ambassades' geopend in Groningen, Emmen, Den Bosch, Zwolle en Haarlem. De vestigingen zullen herkenbaar zijn aan het logo van Leeuwarden Culturele Hoofdstad. In de 'Ambassades' is informatie te vinden over dit grote twaalf maanden durende culturele evenement.

Lees meer

Fabienne Delvigne wijdt twee creaties aan de BMW i8 Roadster

Lees meer...  Voor de lancering van de i8 Roadster, heeft BMW Fabienne Delvigne gevraagd om hoeden te maken, een weerspiegeling van de exclusiviteit, moderniteit en elegantie van dit nieuwe converteerbare en geëlektrificeerde sportmodel. Als opmerkelijke hoedenontwerpster, steeds bereid om nieuwe creatieve uitdagingen aan te gaan, heeft Fabienne Delvigne vol enthousiasme speciaal voor deze nieuwe sportwagen twee hoeden ontworpen.

Deze samenwerking past in het kader van een artistiek en creatief initiatief in het hart van de autowereld, waar mode en sport samenkomen.

Lees meer

TIMEZONE: dressing up, not covering up

Lees meer...  TIMEZONE inspireert al 25 jaar door authentieke casual collecties met aandacht voor details. Het nieuwe motto is “dressing up, not covering up”. Dit sluit aan bij de bedrijfsfilosofie; het ontwerpen van duurzame, moderne producten.

Sinds de oprichting van TIMEZONE in 1993 door de huidige directeur en eigenaar Wolfgang Endler, staat TIMEZONE voor eerlijke en authentieke feel-good items.
De herfst-en wintercollectie van het komende jubileumjaar 2018, laat een combinatie van all-time favorites en nieuwe stijlen zien.Daarbij is de focus van de collectie dat alle jeans en tops de feel-good factor in zich hebben. Succesvolle items worden eveneens opnieuw geïnterpreteerd waardoor TIMEZONE weer heel herkenbaar is.

Lees meer

Zuiderzeemuseum: sitscreaties inspireren 7 ontwerpers

Lees meer...  ENKHUIZEN - Van vrijdag 15 december 2017 tot en met zondag 6 mei 2018 is de tentoonstelling Ambacht in dracht te bezoeken in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De tentoonstelling presenteert een selectie van nieuwe ontwerpen en kunstvoorwerpen geïnspireerd op de sits, welke onderdeel zijn van het researchproject de Textiel Factorij.

Het museum selecteerde voor Ambacht in Dracht het werk van zeven ontwerpers die werken aan een project gebaseerd op het gezamenlijk erfgoed van Nederland en India. Sits is katoen dat is beschilderd met veelkleurige patronen. In de 17e eeuw brachten VOC-schepen het textiel vanuit het verre oosten mee naar Europa en ontstond een levendige handel in sits. Oorspronkelijk hadden de stoffen levendige bloempatronen, gebaseerd op Indiase motieven.

Lees meer

PERFORMANCE Mind Your Fashion Footprint

Lees meer...  ARNHEM - Op 7 december 2017 van 16 - 17 uur zal de performance "Mind Your Fashion Footprint" plaatsvinden op het prachtige futuristische NS station in Arnhem.
Iedereen is van harte uitgenodigd deze fashion performance bij te wonen in de hal van station Arnhem. Dit event is gemaakt en samengesteld door fashion designer en kunstenaar Ageethe Groenendaal alias Pixelpolly met medewerking van Awearness Fashion.

Het is onderdeel van de reizende expositie FACE TIME van stichting Kunst en Cultuur in Beweging met als thema Identiteit in de samenleving. Een belangrijk en interessant gegeven wat door de verschillende deelnemers met veel inzet is uitgewerkt.

Lees meer

s.Oliver Shoes voorjaar 2018 chic sportief

Lees meer...  Als het voorjaar straks weer voor de deur staat in 2018 en het kwik weer gaat stijgen kan het tijd zijn voor nieuwe schoenen. Sneakers, boots en brogues; de nieuwe collectie herenschoenen van s.Oliver is modieus en modern.

Naast de reguliere collectie lanceert s.Oliver shoes dit voorjaar spectaculaire nieuwe herenmodellen. Lekker classy clean zijn ook deze prettige sportschoenen. Naar kantoor, tijdens het uitgaan of op citytrip; sportieve schoenen en sneakers kunnen altijd en overal en zijn ook deze zomer niet uit het straatbeeld weg te denken.

Lees meer

Lingeriestijl op grote Parijse vakbeurzen verandert

Lees meer...  PARIJS - De lingeriestijl wisselt meer of minder bij ieder nieuw modeseizoen. De nieuwe uitvoeringen van lingerie-ontwerpen komen uiteraard uitvoerig aan bod op de wereldberoemde Franse vakbeurzen. Het komend jaar delen vooral de Salon International de la Lingerie en de Interfilière Paris delen hun visie.

Veel vakmensen uit de wereld de lingerie haasten zich begin volgende jaar naar van het beurscomplex Paris Expo – Porte de Versailles in Parijs. Daar worden zij geconfronteerd met nieuwe collecties en shows van befaamde lingeriemerken uit de hele wereld.

Lees meer

Haagse couturier Frans Hoogendoorn verrassend modern

Lees meer...  DEN HAAG - De Haagse couturier Frans Hoogendoorn was in de bekende tv-uitzending "Blauw bloed" te zien toen hij desgevraagd zelf commentaar leverde op zijn daar smaakvol geëtaleerde modecollectie. Veel vrouwelijke bezoekers spraken hun diepe bewondering uit voor het tijdloze karakter van de ontwerpen van Frans Hoogendoorn die stijlvol en kleurrijk waren. "Ik zou het zo zelf nu ook nog willen aantrekken' was een veel gehoorde opmerking tijdens de opening van de expositie.

Frans Hoogendoorn is een levendige, bevlogen maar ook zeer gedegen werkende fashiondesigner vanaf het eerste uur. Als jongere collega van een aantal bekende oudere Nederlandse modeontwerpers sprong hij er uit door zijn werk voor verschillende Royals en de leden van hun hofhouding. Het bekijken van een show van Frans Hoogendoorn van zijn werk op internationaal niveau is -wat ons betreft- dan ook een onvergetelijke belevenis.

Lees meer

Couturier houdt van frivole strikken en heldere kleuren

Lees meer...  DEN HAAG - Couturier Frans Hoogendoorn heeft oog voor kwaliteit en werkt met de mooiste stoffen uit Italië en Frankrijk. Frivole strikken en heldere kleuren zijn Hoogendoorns handelsmerk. Dat is goed te zien op de tentoonstelling van zijn werk in het Haags Gemeentemuseum.

Hij zegt: “Ik vind het enig om de droom van mijn clientèle waar te maken, om ervoor te zorgen dat ze er elegant en smaakvol uitzien.” Zijn voorbeelden zijn internationaal beroemde couturiers. Dat was ook wel te zien aan de stijl van zijn werk.

Lees meer

Fair Wear Fashion Conferentie in Amsterdam

Lees meer...  AMSTERDAM – Het Britse mode-icoon Katharine Hamnett zei vrijdag in Amsterdam dat de slogans op haar T-shirts nog steeds actueel zijn. De bevlogen activiste sprak tijdens een conferentie van Fair Wear Foundation (FWF) over betere arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie.

‘No more fashion victims’. Die iconische slogan op een T-shirt van Katharine Hamnett was een van de eerste controversiële campagnes om bewustwording te creëren over misstanden in de kledingindustrie. Hamnett prees de FWF merken in de zaal ‘die allemaal werken aan het duurzamer maken van kleding’.

Lees meer

Fashion Film Festival in Maastricht

Lees meer...  MAASTRICHT- Dit weekend vindt het 1ste internationale filmfestival in Nederland plaats met fashion films. Er worden meer dan 60 korte fashion films getoond. En workshops gehouden met fashion film talks en expositie. Er komen zowel opkomende als gevestigde filmmakers en ontwerpers op het podium die experimenteren met het genre. Het is een speciale gelegenheid om geïnspireerd te raken door de wereld van mode, het nieuwste talent te ontdekken en kennis te maken met de fashion film.

Zaterdagavond 4 november vindt de award ceremonie met bekendmaking van genomineerden en winnaars. Tevens zijn er twee premieres en vertoning van de selectie internationale fashion films. Er worden drie awards uitgereikt: Best Dutch Fashion Film, Best Emerging Talent, Best Fashion Film.

Lees meer

Of Mrs-BlaBla.com svp onze zaak nog Niet verlaten wil

Lees meer...Dit hoort Mrs-BlaBla.com heel vaak: "Of Mrs-BlaBla.com de zaak nog Niet verlaten wil... " Niet? ... Hallo? Iedereen in het warenhuis, bij de supermarkt of de kapper wil eerst even haar bijzondere shopper bekijken. Vanaf de directrice van de zaak -die vlug naar beneden holt- tot tot het meisje van die andere kassa waar Mrs-BlaBla.com net niet afrekende hebben het elkaar al verteld.

Dit zijn de beauties van boodschappenmanden van Mrs-BlaBla.com die iedereen intrigeren door hun kostbare super-decoratieve versiering. "We willen die sprookjesachtige shopper beter bekijken. En vragen waar je die kunt kopen..."

Lees meer

Markante expositie: 'Boten bij de vis'

Lees meer...  De expo 'Boten bij de vis' opent voor het eerst haar deuren op 13 januari 2018 in het Stadsmuseum Harderwijk. Het is een heel interessante tentoonstelling die de bezoeker meeneemt naar naar de tijd van vroeger waarin mensen zo hard werkten en kinderen net zo gekleed waren als hun ouders. Toch waren er toen ook al mensen die zich in een bepaalde welstand konden verheugen.

Voor de bewoners van het Zuiderzeegebied was visserij een belangrijke bron van inkomsten. Hiervoor waren goede schepen van essentieel belang. De expo 'Boten bij de vis' vertelt over de schepen die op de Noord- en de Zuiderzee voeren.

Lees meer

And the winners are... Nieuwe modevisie...

Lees meer...  MUKASHI MUKASHI van Birutė Mažeikaitė heeft de Fashion Makes Sense Award juryprijs gewonnen. De in Berlijn wonende ontwerpster wordt beloond met een geldbedrag van €2.500,- voor het ontwikkelen van een duurzame collectie. Deze zal gepresenteerd worden tijdens FASHIONCLASH Festival 2018.

Het publieksprijs (een geldbedrag van €500,-.) gaat naar STRIKKS. De prijzen werden uitgereikt door Daan Prevoo, gedeputeerde van Provincie Limburg, die tevens heeft aangekondigd voor de komende drie jaar dit project te ondersteunen.

Lees meer

Skiën in de nieuwe Dare 2b fashion

Lees meer...Voor de komenden winter introduceert Dare 2b het Invoke II Ski Jacket voor dames. Dit is een luxe en warme ski-jas met coole kleurenblokken die veel comfort biedt tijdens de wintersport. Dankzij de Ared20000 Stretch stof is de jas ademend en waterdicht tot een waterkolom van maar liefst 20.000 mm wat een behoorlijke watervloed zal zijn. De compacte isolatie maakt dat de Invoke II lekker warm is.

De ski-jas heeft twee zakken en een kleine zak op de linkermouw, allen met ritssluiting; aan de binnenzijde zitten nog eens twee zakken. Verder is de jas voorzien van een verstelbare capuchon en een vaste sneeuwvanger.

Lees meer

Stevige wintersportjas voor junioren

Lees meer...  Dare 2b introduceert het Obscure Ski Jacket voor kinderen. De jas is gemaakt van het waterdichte en ademende Ared 5000-stof en is licht gewatteerd voor een warme, compacte isolatie. De kinderjas heeft een verstelbare capuchon die je kunt opvouwen in de kraag en is verder voorzien van een sneeuwvanger om sneeuw buiten te houden.

De stevige ski-jas heeft twee zakken en een kleine zak op de linkermouw, allen met ritssluiting, en een mesh binnenzak. Kortom, een ideale jas voor heerlijke avonturen in de sneeuw.

Lees meer

Geraldine Kemper presenteert urban reis tassen-lijn

Lees meer...  Zij reist de hele wereld door voor BNN en weet hoe belangrijk goede reisbagage is! Geraldine Kemper ontwierp in samenwerking met Decoded uit Ridderkerk een collectie stijlvolle leren tassen. Na een ontmoeting vorig jaar tussen zowel Geraldine Kemper als Sven Beckers (het commerciële brein van Decoded) en Erik van Dalen (oprichter Decoded) sloeg direct de vlam in de pan.

Een door haar zelf ontworpen urban travel tassenlijn die er sexy en stijlvol uitziet zal door haar op 2 oktober worden gelanceerd en ligt vanaf 3 oktober in winkels als Hudson Bay, theLittlegreenbags.nl en A-Mac.

Lees meer

Flor Amazona brengt statement sieraden

Lees meer...  Flor Amazona staat bekend om haar eclectische en exotische statement sieraden, die stuk voor stuk met de hand zijn vervaardigd. De nieuwste collectie van Flor Amazona's emaille bangles en oorbellen zijn een ode aan de favoriete steden van ontwerpster Ana Maria Sarmiento.

Zo is de Bogota bangle geïnspireerd op een prachtige kerk gelegen op de berg Monseratte in de hoofdstad van Colombia. Al in de pre-Columbiaanse tijd werd de berg Monseratte als heilig verklaard en tot op de dag van vandaag is het een belangrijke bedevaartsoord en grote toeristisch trekpleister. Inmiddels zijn de 24k vergulde sieraden van Flor Amazona te vinden bij onder andere Bibi's, Bles Concept store, Imitch, Toute Fabienne, Styled by Juuls, Charm Luxury, Mae West en online bij styleandstories.com.

Lees meer

Elegante avondkleding bij de show: Maja Steenwijk

Lees meer...  NOORDWIJK AAN ZEE - Op de afterparty van de coutureshow van Ronald Kolk die geheel in Italiaanse sfeer werd gehouden zijn ook de gasten vaak heel mooi gekleed. Zo troffen wij de stijlvol geklede Maja Steenwijk in afwachting van haar vriendin Olga hertogin zu Mecklenburg-Strelitz bij de ingang van Huis Ter Duin waar zij herhaaldelijk door andere hotel gasten vriendelijk werd aangesproken en gecomplimenteerd over haar elegante kleding.

"Ik weet dat het momenteel niet zo en vogue meer is maar ik houd er persoonlijk wel van om mij voor zo'n bijzonder event speciaal aan te kleden. Toen ik vanavond voor mijn kledingkast stond heb ik uit drie lange avondjurken mijn keuze bepaald. Ik zou ook graag willen dat men in Nederland naar zo'n mooi event als deze show bijvoorbeeld méér gala werd gedragen."

Lees meer

eve Sleep & kledingmerk Folk lanceren nachtkleding

Lees meer...  eve Sleep en kledingmerk Folk hebben samen een nachtkleding-collectie ontwikkeld. Deze 'co-branded' slaaplijn bestaat uit pyjama's, slaapsokken, een slaapshirt en matching beddengoed.

En bij deze collectie kun je beddengoed aanschaffen in dezelfde stijl. De stoffen zijn zorgvuldig geselecteerd, waardoor alles helemaal bij elkaar matcht. En je er uiteraard ook comfortabel en makkelijk in kunt slapen. Zowel eve Sleep als Folk besteden aandacht aan goede kwaliteit en zorgvuldige verwerking van details.

Lees meer

Rosa Faia decolleté-beha ook in ... chocolat

Lees meer...  De nieuwe sensuele decolleté-beha Josephine Chocolate van het merk Rosa Faia is rijk aan kleurnuances. Zoals aan de verleidelijke tinten van karamelbruine toffee en donkere, pure chocolade.

Ook is er een uitvoering in pied-de-Poule motief en romantisch bloemenborduursel. Mooi uitgewerkt met verfijnde details zoals een meerkleurig borduurwerk op halftransparante tule en aan de voorkant geborduurde schouderbandjes.

Lees meer

Meer artikelen...