• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Kunstenaar Aziz Bekkaoui in Witzenhausen Gallery

AMSTERDAM- Gisteren opende kunstenaar en fashion designer Aziz Bekkaoui in Witzenhausen Gallery zijn expositie 'IMAGE BODY'. In een lege witte ruimte stond daar als een hoog zwart standbeeld opgesteld. Gedeeltelijk met zwarte stof bedekt met een vervaarlijk grote zwarte stierenkop. Dit is Europa ofwel de geest van Europa uitgedrukt in hard en zacht materiaal door de couturier met het vriendelijke grote hart voor alles wat zich afspeelt om ons heen. Niet alleen in onze directe omgeving maar ook tussen landen onderling op onze globe.
Voor de couturier/kunstenaar Aziz Bekkaoui is zijn modewerk altijd onderdeel van een groter tijdsbeeld. Zijn brede kijk op de levensstijl van mensen en maatschappij geeft ruimte en kansen aan jongeren van zeer uiteenlopende culturen. Door bepaalde details in zijn kledingstijl is er een tegemoetkoming mogelijk voor jongeren om elkaar steeds weer te kunnen herkennen. Dat betreft in praktische zin de omgang tussen groepen en personen die op onze globe leven. 

Daarnaast is er op spiritueel niveau de aanzet voor een nieuwe geestkracht die Europa heet. Hij is als kunstenaar door zijn alerte maatschappelijke visie ook een commentator. Bereid ook anderen de vrijheid van verschillende groepen met een eigen andere levensstijl te laten erkennen. Zijn verbondenheid met nieuwe tijden maakt dat hij verbindingen zoekt vanuit dat niveau naar het leven van alledag. Daarvoor heeft hij ook 50 zwarte t-shirts laten bedrukken met witte logo's die Europa's éénwording moeten inluiden.
De couturier/designer Aziz Bekkaoui baseert zijn modewerk op een duidelijke praktijkvisie binnen de veranderlijke modewereld en richt zich tot een universeel ingesteld publiek. Tijdens de opening waren naast veel jonge modemensen onder meer aanwezig de bekende voormalige modejournaliste van Textilia en Schoenvisie Ilonka Verdoorn. Ook modeprofessional Bastiaan Van Schaik bekend door shows, films en foto's op zijn eigen site was present en bleek sterk afgevallen. Hij heeft zich inmiddels aan een methode gewend om nog steeds verder af te kunnen vallen. Ook kunstenaar Fabrice bekend door schilderijen prachtige mozaiekkunst op muren en huizen heeft onderscheiden was lovend over de expositie. Hij wordt wel de vader van de Amsterdamse streetartists genoemd. Ook hij voorzag toen nog niemand daar veel van begreep al veel eerder terecht hoe de wereld van de kunst vanuit een elitaire positie zou veranderen naar direct contact met het publiek.
Galleryhouder Jacob Witsenhausen heeft eveneens een gallery in New York die daar veel interesse scoort. Lezingen en workshops en art expo's zorgen dat deze gallery steeds nieuwe visies ontwikkelt. Hij zegt: "Aziz exposeert alleen maar ergens als hij voelt dat er een duidelijke verstandhouding is. Wij maken hier nieuwe statements omdat wij aktueel blijven. Dat weten de vele collectioneurs en de vertegenwoordigers van de musea die achter ons staan. Daardoor blijft hun werk door ons verkregen ook waardevol. Straks vlieg ik weer naar Miami voor een grote artbeurs. Voor Aziz is deze opening imagebuilding die vele nieuwe deuren internationaal voor hem geopend heeft.