• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nele Cattrysse in het nieuwe Kantmuseum

BRUGGE- Deze maand opende in Brugge het nieuwe Kantmuseum waar je onder andere alles kunt leren over de geschiedenis van kant en de basisbeginselen van verschillende kanttechnieken. Ook de internationale uitstraling en het hedendaags gebruik van kant in de modewereld komen hier aan bod. Het nieuwe Kantmuseum zit tjokvol interactiviteit en multimediale installaties. Een ideale gelegenheid voor een cultureel uitstapje naar Brugge. De geschiedenis van kant gaat terug tot in de vijftiende eeuw. Het is echter niet duidelijk of de roots in Vlaanderen of in Venetië lagen. De belangrijkste kantsoorten waren toen kloskant (met behulp van klosjes) en naaldkant (met behulp van naalden). Door de eeuwen heen ontstonden er nog heel wat variaties. Vlaamse kant was erg populair bij mensen van adel. In het begin van de 20ste eeuw waren er in België ruim 47.000 kantklossters.

Het centrum is in zee gegaan met de jonge Zuid-Koreaanse ontwerpster Nele Catrysse (Sun Mae) die met name met pure materialen werkt zoals kant en satijn. Ze heeft verschillende ontwerpen gemaakt voor het Kantmuseum (waaronder een baleinerok en een body van kantstructuur) en heeft een exclusieve lingeriezaak met atelier in Brugge.
Nele Cattrysse werd geboren in Zuid-Korea en geadopteerd door Vlaamse ouders, ze groeit op in Hamme waar ze als kind geniet van verschillende naschoolse activiteiten zoals muziek, woord en dans. Dat brengt haar in het Lemmensinstituut waar ze klassieke gitaar studeert. Na aansluitende sociaal-culturele studies komt ze uiteindelijk een 10-tal jaar in de commerciële wereld terecht. Haar passie voor mode en haar honger om zich creatief te uiten zijn altijd onderhuids aanwezig maar komen steeds meer aan de oppervlakte door de opleidingen die ze volgt gaande van patroontekenen over dameskleermaker en kantverwerking tot " vervaardigen en ontwerpen van Lingerie en Korsetterie".
Nele noemt zichzelf autodidact met een gezonde dosis volharding en gedreven door passie en muziek. In 2011 schrijft ze zich in voor de Triumph Inspiration Awards, een lingerie-designwedstrijd. Als nieuwkomer haalt ze uiteindelijk een verrassende derde plaats, dé bevestiging die ze zocht om voluit voor haar droom te kunnen gaan... een eigen collectie creëren onder haar Koreaanse naam SUN MAE.

Muziek blijft voor SUN MAE een onuitputtelijke bron van inspiratie. Basis voor heer eerste werk vormde de muziek en het leven van de Franse componiste Mel Bonis… Haar eerste commerciële collectie ‘Madame Butterfly’ 2013 werd geïnspireerd op de gelijknamige opera van Puccini. Voor de collectie “La rêveuse” 2014, liet Sun Mae zich helemaal verdrinken in de prachtige muziek van Marin Marais, tevens rode draad in de film “Tous les matins du monde”.