• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Margareth Stalman: verfijnd collier met Ginkgo Biloba-blad

  Ons land heeft veel mooie pure designers en super-vaklieden. Méér dan wij soms wel beseffen. Vaak zijn deze creatieve mensen zo intensief met hun vak bezig dat de schoonheid die zij ons brengen min of meer door ons zelf ontdekt moet worden. Iedereen weet dat dat 'des kunstenaars' is.

Maar echte vakmensen herkennen elkaar en Margareth Stalman is daarom verheugd haar prachtige juwelen voor de schitterende coutureshows van Ronald Kolk te kunnen maken. Stalman&Bronswijk goudsmeden-créateurs is gevestigd in de Stokstraat in Maastricht.

Margareth Stalman zegt: "Wij maken bijzondere juwelen voor mensen die iets anders willen én durven dragen. Altijd uitgevoerd in kostbare materialen van hoge kwaliteit , technisch en ambachtelijk op het hoogste niveau uitgewerkt."

Daarbij werkt zij samen met echtgenoot Marc Bronswijk, die de planning en alle goud - en zilver gietwerkzaamheden voor hun bedrijf voor zijn rekening neemt. Ook de bijbehorende organisatie want de creatie en het uitsluitend in eigen atelier vervaardigen van de juwelen vraagt veel persoonlijke betrokkenheid.

Margareth Stalman ontwerpt juwelen vanuit haar eigen creatieve visie. Daarbij let zij er speciaal op dat haar sieraden prettig draagbaar zijn. Juwelen met kleurig emaille zijn een specialiteit van het huis, evenals uitzonderlijke parels en edelstenen.

"Ik heb altijd al een enorme affiniteit met mode gehad, en verwonderde me steeds over het feit dat vakgenoten hun juwelen zelf niet of nauwelijks dragen. Voor mij wás en ís dat toch altijd een feestje! Zelf draag ik regelmatig Issey Miyake, zijn verfijnde kleurgebruik matcht práchtig met mijn emailles en parels, en natuurlijk draag ik Ronald Kolk!"

Voor de show van Ronald Kolk heeft zij dit jaar het Ginkgo Biloba blad als uitgangspunt genomen, en dit in verschillende uitvoeringen laten zien. Zowel verfijnd en delicaat in goud als stoer en groot in wit of gezwart zilver. En ook kleurig met emaille. Met telkens de zo voor het blad typerende nerven en tweedeling. Heel knap gemaakt.

Dit is al de vierde keer dat Stalman&Bronswijk goudsmeden-créateurs speciaal juwelen ontwerpen én maken voor Ronald's shows. "De samenwerking is altijd fijn, we hebben aan één woord genoeg en zitten op één lijn: samen leggen we de lat telkens weer een beetje hoger!" concludeert een enthousiaste Margareth Stalman die zelf ook anderen met haar juwelen weet te inspireren.