• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Marilyn Monroe-battle in Nieuwe Kerk

  AMSTERDAM - Dit jaar zou Marilyn Monroe als zij was blijven leven 90 jaar zijn geworden. De Nieuwe Kerk in Amsterdam heeft een grote expositie gewijd aan de actrice. Zij wordt gezien als een groot stijlicoon.

Tot en met 5 februari 2017 is er een tentoonstelling over haar leven en haar nalatenschap met veel persoonlijke bezittingen en natuurlijk met de beroemde opwaai-jurk.

Marilyn werd in 1926 geboren als Norma Jeane Mortensone, maakte 30 films en stierf in 1962. Marilyn Monroe had een moeilijke jeugd. Haar moeder, Gladys Baker, was drugsverslaafde en liet de opvoeding van Monroe over aan vrienden. Tijdens haar jeugd woonde zij in diverse gezinnen. Als pleegkind had zij het niet makkelijk. Als 16-jarige heeft de jonge Marilyn slechts twee keuzes: terug naar het weeshuis of trouwen. Ze besluit tot het laatste en trouwt met haar buurjongen waar ze enkele jaren daarna toch van zal scheiden.

Later probeert zij werk te vinden in Hollywood. Ze krijgt onder de naam Marilyn Monroe een contract bij een filmmaatschappij maar de rol loopt op niets uit. Ze werkt ondertussen aan haar presentatie, neemt acteer- en zanglessen en blondeert haar haar. Ze reviseert haar gebit en presenteert zich succesvol als het zogenaamde domme blondje.

Ze krijgt steeds betere filmrollen en cultiveert bewust haar imago maar dom was ze allerminst. Toen zij door journalisten werd geïnterviewd deed zij een uitspraak waarvan het publiek in die tijd geen genoeg van kon krijgen. Ze zei bijvoorbeeld: "It's not true that I had nothing on. I had the radio on."

Dat was shocking in die jaren. En voor sommigen onder ons is wellicht deze uitspraak van haar interessant en nog steeds actueel: "I want to grow old without facelifts. I want to have the courage to be loyal to the face I have made." Meer tragiek spreekt uit: "I knew I belonged to the public and to the world, not because I was talented or even beautiful, but because I had never belonged to anything or anyone else."

En naar deze laatste uitspraak leefde zij ook : "I don't mind living in a men's world, as long as I can be a woman in it." Velen zagen haar graag op hun feesten verschijnen waar zij dan door haar spontaniteit en amoreuze escapades veel opzien baarde.

Er is indertijd in de media veel gespeculeerd rond een mogelijke relatie tussen Monroe en president Kennedy en later met zijn broer Robert. Deze relaties werden verbroken en zij kon daar niet goed overheen komen. Ze voelde zich waardeloos en gebruikte middelen om haar pijn te verdoven. Haar plotselinge onverwachte dood kwam als een schok.

Haar dood kan verschillende oorzaken hebben gehad. Er zijn nog steeds complottheorieën over maar er is nooit veel duidelijk geworden over de preciese oorzaak van haar plotselinge dood. Er werd wel gesuggereerd dat haar intieme relaties ermee te maken hadden maar in de jaren '50 wisten mensen nog maar weinig van de gevolgen van het gebruik van pillen of drugs.

Een levenslange vriend van haar was Joe DiMaggio waarmee ze kort getrouwd was. Hij zei dat hij er van overtuigd was dat zij een zeer eerlijke maar ook kwetsbare vrouw was. Hij bleef altijd van haar houden en bracht na haar dood nog jaren lang 3x per week verse rozen naar haar graf.

In ieder geval is Marilyn Monroe ook nu in deze eeuw voor velen nog een icoon als sexsymbool gebleven. Dat zij ook nu nog veel vrouwen ongelooflijk inspireert bleek ook uit een zinderende catwalk battle Walk Like Marilyn. Daarbij kon de jury onder voorzitterschap van Carlo Wijnants slechts na lang overleg een winnares aanwijzen. Het ging er om wie nu in deze tijd de meeste gelijkenis met Marilyn Monroe vertoont.

De deskundige jury lette daarbij niet alleen op de gelijkenis (uiterlijk) maar ook op presentatie , performance , en uitstraling ( attitude ). De eind-jurering over wie de beste Marilyn Monroe look-a-like was, werd pas na uitvoerige discussie afgerond.

De presentatie van deze verwoede battle was in handen van de charmante Memory Monroe ( ook al één van Nederlands bekendste look- a -likes ) en ze zong in afwachting van de keuze nog wat onvergetelijke songs uit deze periode.

Tenslotte werd Roxane Pots uit België tot winnares gekozen. De 22-jarige Belgische uit Denderleeuw verraste de jury en het publiek met haar gelijkenis en haar overtuigende presentatie, waarbij ze sexappeal en kwetsbaarheid liet zien.

Haar quote, een originele keuze, was: “I am selfish and impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure don’t deserve me at my best.”

...MARILYN MONROE - LOOK-A-LIKE WINNARES ROXANE POTS ...

FOTO: ROBERTO BAAKE