• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

AMFI Show Graduation 2017 individuele creaties

  ARNHEM - Voor de AMFI Show Graduation 2017 werd dit jaar als locatie W139 gekozen (Warmoesstraat) waar de modestudenten hun eindejaars collecties konden tonen. In de overvolle ruimte toonden 17 studenten in een goed geregisseerde show hun modevisie met zeer uiteenlopende creaties.

Het is wel duidelijk dat de docenten de studenten tot grote inspanningen hadden uitgedaagd om met een mooi thema anderen te kunnen inspireren. Natuurlijk heb je dan mensen die smaak hebben en anderen die vooral willen scoren door het gebrek daaraan. Maar ja... niet iedereen heeft een helder beeld van het etiketje wat je dan zelf over de gebruikelijke frustraties naar buiten brengt.

Deelnemende studenten waren:
Aliza Hellings ( Ceremony ) Jules ter velde (Nature’s Bride) Lieke Penders (The Female Gaze) Paula Galama ( The pink blue policy), Sofie van den Hof (STOP before lucy Explodes) Nikoleta Djarova (Unknonw but Foregone) Wies Verhoofstad ( That’s Life) Lois Grooff (New Lease of life).

Cicilia Frieben ( The Baerable Absurdity of Being) Ridicule ( Fucking Klere) Carmen van ‘t Klooster ( Avoid calling you Daddy), Jill Sauerbreij ( Hyper active Tailoring) Joyce van den berg (Intimidates) Jeanice Rambhadjan (Dharma) Saran Bruylant ( Meet me in another World).

Thijs van der Laan (Best Foot first in Case) en Simone Schampers ( Une Grande Star D’un Petit Cirque, Daddy’s little Girl )

De gepresenteerde creaties waren vaak origineel. Soms verrassend draagbaar en ook wel eens iets te veel op effect gebaseerd. Het laatste is zeer voorstelbaar want hoe moet je je als beginnend modemaker tussen al die enorme concurrentie handhaven en graag ook nog opvallen?

Een modeachtige constructie optuigen is bijvoorbeeld best knap - als klus bezien-  maar heeft natuurlijk meer met reclame of toneeldécor te maken dan met modekleding. Er werd echter ook patroonmatig best wat gepresteerd. Zo zagen wij een verbluffend goed zittend wit herencostuum. En een zeer goed vallende moeilijk te maken poederroze bandplooibroek voor een dame voorbij komen.

Het met grote patronen 'beschilderde' hoed-mantel ensemble zorgde eveneens voor de nodige interesse. Kleurrijk en je weet gewoon dat iedereen daar naar blijft kijken. Het geheel is een beetje zogenaamd slordig maar heel creatief. Een grappig pakje geschikt voor vrouwen die aan yoga doen is hierbij afgebeeld. Het is heel expliciet lichaamsvormen inpakken en tegelijk tonen. Het blijft uiteraard wel een pakje voor iemand met een perfect figuur maar dan zal het vast wel heel prettig draagbaar zijn.

En dat laatste geldt ook voor een soort van spannende creaties waarbij laagjes over elkaar werden gedragen van tops en rokken die op een unieke manier een al te duidelijke vormgeving maskeren. Geschikt voor ieder figuur. Schijnbaar saai maar intussen wisten ze vroeger best al hoe intrigerend hofkleding en klederdrachten kunnen zijn. Maar je moet er wel gevoel voor hebben natuurlijk.

Onze fotograaf kon bovendien melden dat het aanwezige publiek de show met een ovationeel applaus besloot.

FOTO: SYDNEY KORSSE