• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Mode uit roeping

  Dit is Yvonne die uit roeping de onderneming VonkZ-Style runt. Zij behoort tot het nieuwe type moderne zakenvrouw dat voornamelijk werkt uit roeping. Natuurlijk moet zij net als iedereen in zaken voldoende verdienen om met haar winkel te surviven.

Maar VonkZ-Style gevestigd in Wisseloord 105 te Gein (een stadsdeel dat behoort tot Amsterdam) is vooral haar geesteskind uit roeping. Zij behoort tot het nieuwe type zelfstandigen dat in de eerste plaats graag de klanten zo goed mogelijk helpt. Dat contact is heel belangrijk voor haar. Niet dat je dit vroeger niet tegenkwam want toen had je ook veel zelfstandig werkenden met veel liefde voor hun vak. Maar in onze kille zakelijke tijd kom je dat bevlogene om de klanten het beste te kunnen geven onder de 1 millioen zelfstandigen in ons land veel vaker tegen.

Yvonne heeft juist haar inkoop gedaan en wil net weer in haar auto stappen als we elkaar ontmoeten. Ze draagt ook zelf de creatie die ze in haar winkel aanbiedt. "Wit is 'in'deze zomer" bevestigt ze. En voor de prijs hoeven mijn klanten het tegenwoordig niet te laten.

Haar klanten zijn een soort persoonlijke contacten voor Yvonne. "Mijn winkel gaat doorgaans om 11 uur 's morgens open en ik werk soms ook tot laat in de avond door. Mijn winkel is kan wel eens gesloten zijn maar de klanten weten dat ze me altijd kunnen bellen om een speciale afspraak te maken."

Na 27 jaar hard werken in het drogisterijwereldje kent Yvonne de 'ïns' en 'outs' van deze business door en door. Nadat zij genoodzaakt was haar werk hier te stoppen begon zij aan het avontuur van een eigen winkel waarin zij natuurlijk direct parfums en cosmetica een plaats gaf. "Later kwam daar mode bij,"vertelt ze. "Ik ben nu eenmaal dol op mode en het inrichten van huizen. In mijn winkel vind je ook allemaal leuke kleine kadoartikelen."

Het is vast een heel gezellige winkel. Maar voor jezelf werken is toch wel anders dan ergens in dienst zijn. Het is toch een hele overgang voor je geweest...

"Zeer zeker. Dat was het ook. Ik wilde indertijd nadat ik abrupt moest stoppen bij de drogisterij namelijk ook geen uitkering hebben. Het was een verdraaid groot waagstuk om zelf een winkel te beginnen. Maar ik heb zoveel hulp van mensen gekregen bij het beginnen van VonkZ-Style. Dat wil je niet geloven... Daar ben ik zo blij mee en ook heel dankbaar voor. "

Wat vind je dat je klanten qua mode deze herfst en dit najaar het beste kunnen aanschaffen? "Mooie poncho's en warme vesten. Graag in de kleur bruin/beige," verklaart Yvonne. Dat is niet direct een jonge stijl... Bruin/beige klinkt ook wat ouderwets.

"Dat is juist het geheim van landelijke chic ," oordeelt Yvonne. "Bruin/beige is heel mooi passend bij een romantische sfeer. En helemaal ook bij mijn winkel waar al mijn klanten - jong of oud maakt niet uit - zich prettig thuis moeten kunnen voelen."

VonkZ-Style- Wisseloord 105 Gein Amsterdam Zuidoost
Openbaar vervoer: metro 50 en 54
Per auto: Gooise weg 112
Vanaf 11 uur