• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

GANT introduceert duurzame Tech Prep™ shirts

  Al vele jaren terug werd modeontwerpster Monique Collignon bekend door haar kledinglijn gemaakt van gerecycled plastic. Zij oogstte grote verbazing en verrassing met haar voortreffelijke modecollectie van duurzaam geproduceerd materiaal. Zij liep daarin ver voor vergeleken bij andere designers. Nederland deed het op het gebied van duurzame fashion daarmee niet zo gek.

Maar ook aan de andere kant van de oceaan wordt intensief meegeleefd met het welzijn van de aarde en de noodzaak om de onze oceanen te cleanen van afval. Daar gebeurt ook heel veel. Ja zelfs wordt ook hier meer en meer duidelijk hoe men met de afval positief en duurzaam kleding kan produceren. Sinds de oprichting van GANT in 1949, aan de Oostkust van Amerika, heeft het merk een sterke band met de zee, wat heeft geleid tot een passie voor het behoud van de oceanen. De lancering van het GANT Beacons Project vormt de kroon op deze geschiedenis.

GANT lanceerde op 3 april 2018 het Beacons Project: een nieuwe lijn shirts met Tech Prep™ dat vervaardigd is met geüpcycled oceaanplastic. Het gaat om een hele heldere basislijn van blouses en overhemden. De collectie lspring/summer 2018 luidt het project in met shirts gemaakt van Tech Prep™ bestaande uit geüpcycled plastic. GANT werkt voor dit initiatief samen met SEAQUAL™, een vezelmerk dat plastic uit de zee upcyclet met als resultaat een uniek polyesterfilament dat in de nieuwe GANT-shirts met Tech Prep™ is verwerkt.

Het gaat om een stijlvolle basiscollectie gebaseerd op duurzaamheid en toewijding bij de produktie waar de firma met recht trots op is. “Bij GANT werken we allemaal met hetzelfde doel: nooit stoppen met leren. Dit drijft ons tot het ondernemen van actie om van de wereld waarin we leven te beschermen”, aldus Chief Marketing Officer, Brian Grevy. “Via het GANT Beacons Project lanceren we een volledig nieuw proces voor het maken van prachtige producten via een milieubewuste, duurzame aanpak, die we na verloop van tijd verder gaan ontwikkelen."

Zo'n omschakeling in het produktieproces is een enorme verandering die een grote inzet vraagt. Maar Gant kiest ervoor. "Wij doen er alles aan om onze verantwoordelijkheid te nemen en te doen wat wij kunnen om onze planeet beter te maken. De oceaan is tenslotte van iedereen.”

De shirts zijn verkrijgbaar in 3 klassieke effen kleuren. De pasvorm is relaxed en comfortabel en ontworpen met klassieke details aan de achterkant, zoals de button-down kraag, stolplooi en het locker-lusje. De hele range is vervaardigd met stretch en het materiaal bezit ademende en absorberende eigenschappen. Ook de knopen en verpakking zijn gemaakt van gerecycled materiaal.