• Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kapper Mari van de Ven: "Niet té drastisch... "

b_250_200_16777215_00_images_marivandeven182.jpg  Op een gezellige party aan de Amsterdamse grachten is Nederlands bekendste make up artist en hairstylist en kapper best bereid antwoord te geven aan enkele aanwezige beauties over de allermooiste hairstyle. "Ik moet het echt nu weten," zegt een slanke dame van niet te schatten leeftijd. "Anders laat ik morgen rigoreus mijn lange haar kort knippen."

"Niet meteen té drastisch,"reageert de topkapper die er in een luchtig wit overhemd en met hele dikke witte sportschoenen heel eigentijds uitziet. Mari van de Ven heeft zijn eigen Haar en Visagie opleidingen, genaamd de Mariacademy die binnenkort weer leerlingen aanneemt. Het is dus niet verbazingwekkend dat een aantal dames de gelegenheid te baat nemen om van hem een persoonlijk beauty-advies in te winnen...

Mari van de Ven is altijd heel benaderbaar en bereikbaar voor iedereen. Hij mag ook veel bekende Nederlanders tot zijn clientèle rekenen. Daarbij staat hij nog steeds graag in de salon om zijn klanten te knippen en stylen want hij vindt het fantastisch als hij een vrouw een ware metamorfose kan geven door een kapbeurt. We kijken naar de slanke mooie dame met haar prachtige golvend lange zwarte haar die ze met een onzekere blik tot een staart in elkaar rolt. "Met kort haar zag ik er vroeger ook heel goed uit," zegt ze.

Ik zeg niets maar ik denk: "O... Wat jammer als ze dat gaat doen... " De kapper knikt waarderend. "Kort zal je best ook staan maar het is wel jammer want het is erg mooi lang haar. Misschien kan je het haar wel lang laten maar in heel veel verschillende laagjes laten knippen."

Ik vraag Mari nu even in een apart hoekje wat voor vrouwen van nu een mooie zomerstijl is? "Dat kun je niet zo algemeen vaststellen,"vindt hij. "Ik vind namelijk dat het haar van de vrouw haar uiterlijk máákt. Het omlijst iemands verschijning en het is een kwestie van vertrouwen voor mij met de vrouw die ik in de stoel heb. Dat is een heel persoonlijk contact en vraagt een belangrijk gesprek vooraf. Dat kon je ook opmaken uit de reactie van die dame net toen ik haar een kort advies gaf."

"Zeker. Maar ik begreep haar reactie totaal niet. Ze begon er daarna over dat ze in een andere stad woonde waar ze haar vaste kapper had die jij wel zou kennen. En ze wordt al jaren door hem gekapt. Maar elke keer gaat ze naar zijn salon en vraagt ze hem haar haar kort te knippen en dan ... weigert hij dat!"

"Ik ken hem inderdaad maar ik weet ook dat een goeie kapper heel graag iemand mooier maakt. Hij kán het eenvoudig niet over zijn hart verkrijgen iets te doen wat afbreuk zou doen aan het haar en de verschijning van zijn klant in de stoel."

Aha! Vandaar ... Dat is toch wel erg lief...
"Haha... Ja... Wij kappers zijn een tof soort mensen."

Mari van de Ven heeft veel passie voor zijn vak en kennis van zaken. Hij is Creative Director bij een kappersketen. Niet verbazingwekkend dat hij ook vaak wordt  uitgenodigd voor bedrijfsevenementen, workshops en make-overs door heel Nederland. Via zijn Mariakademie wil hij ook zijn kennis graag aan een jongere generatie overdragen.