• Aangenaam aantrekkelijk in BonBon Lingerie

 • Paul Schulten Collectie vol kleur en charme

 • Una Vera Favola Carnevalesca bij Ronald Kolk

 • Sheila & Gideon Collections brengt Jazzy Collectie

 • Flor Amazona brengt statement sieraden

 • Kunstenares Ans Markus exposeert in Museum Jan van der Togt

 • Museum Singer Laren opent magisch boutique hotel

 • Van Abbemuseum toont achterkant van de ontwerppraktijk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Nieuws & TV

Ronnie Tober krijgt Gouden Eeuw Award 2017

Lees meer...  AMSTERDAM - Ronnie Tober heeft maandag in De Waag uit handen van Royal Catwalk-ambassadeur Paul van Gorcum de Lifetime Achievement Award 2017 van de Gouden Eeuw Awards in ontvangst genomen. De onderscheiding werd dit jaar ontworpen door ontwerper Sabine Struycken. Zij maakte een speciale keramieken appel uit de Royal Blue Collection, handgeschilderd door de Royal Delft – de Koninklijke Porceleyne Fles, en te zien bij Galerie Paulette Bos.

Tober startte zijn carrière in Nederland op 27 december 1963 in het programma 'Voor de vuist weg' van Willem Duys. Tweemaal heeft hij de gelegenheid gehad mee te doen aan het Eurovisie-Songfestival. In 1965 was hij deelnemer aan de Nederlandse voorrondes met het nummer "Geweldig." Een sons die hem geweldig veel succes bracht.

Lees meer

De Zandvoort 500 vormde de aftrap

Lees meer...  ZANDVOORT - Finlay Hutchison en Bernhard ten Brinke hebben op Circuit Zandvoort in hun Equipe Verschuur Renault RS01 de Zandvoort 500 op hun naam geschreven. Door de regenbuien kende de eerste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2017-2018 een spectaculair verloop met veel pitstops en diverse wisselingen aan de kop.

De tweede plaats in de wedstrijd en in Divisie I was voor Frits van Eerd en Nigel Melker met de snelle Racing Team Nederland Ligier LMP3. Op een vierde plaats algemeen ging de winst in de Divisie II naar de equipe Henri Zumbrink/Mark van der Aa, op korte afstand gevolgd door Dennis de Borst en Pim van Riet. De bekers werden uitgereikt bij de nieuwe Podium Celebration in Bernie’s Bar & Kitchen op Circuit Zandvoort.

Lees meer

WG Kunst Weekendsalon toont drie kunstenaars

Lees meer...  AMSTERDAM - Het gaat om de beeldend kunstenaars Aloys Ginjaar, Tina van Turnhout en Astrid Verhoef. In het weekend van 8 t/m 10 december 2017 laten zij gezamenlijk bij WG Kunst hun werk zien. Twee van hen zijn fotograaf, de derde is multi-media kunstenaar. Na deelname in 2015 aan het Photoville festival in New York zijn ze verder gegaan met een inspirerende creatieve uitwisseling.

Deze samenwerking heeft geresulteerd in de huidige veelzijdige expositie. Aloys Ginjaar toont zwartwit-fotografie van 1966 -1976 onder het motto 'Lang leve het leven!’ Zijn creativiteit als fotograaf is breed gericht en ook in zijn werk is zijn motto 'Lang leve het leven'.

Lees meer

Google en het vergeetrecht

Lees meer...  Het recht om vergeten te worden is sinds 2014 vastgelegd bij het Europees Hof van Justitie. Google, die ondanks diverse bezwaren hier aan heeft meegewerkt, meldt nu in een blogpost dat twee nieuwe zaken bij het Europees Hof grote consequenties kunnen hebben.

Het recht om vergeten te worden behelst dat Europese burgers de mogelijkheid moeten krijgen om informatie die niet langer relevant, onjuist of verouderd is, of informatie die belastend is voor een individu maar geen algemeen belang dient, uit zoekmachines te laten verwijderen. Advocaat Kent Walker stelt in een blogpost dat Google daar altijd aan heeft meegewerkt.

Lees meer

Mayke Nas schenkt Tweede Kamer nieuwe bel

Lees meer...  Componist des Vaderlands Mayke Nas schenkt aan de Tweede Kamer een nieuwe stemmingsbel. Dat gebeurt op 30 november in Nieuwspoort. De belangrijkste bel van Nederland klinkt sowieso traditiegetrouw altijd één minuut lang door het parlementsgebouw als oproep: tijd voor de kamerleden om tijdens een plenaire zitting hun stem uit te brengen.

De Tweede Kamer gaat binnenkort renoveren en verdient een nieuwe stemmingsbel. Mayke Nas schreef daarvoor een compositie. Bij de symbolische overhandiging van de bel zullen musici van Slagwerk Den Haag dit werk live in première brengen.

Lees meer

Alle lof voor de Componist des Vaderlands!

Lees meer...  Voor wie de Componist des Vaderlands niet kennen: dat is een spraakmakende toondichter en een bevlogen ambassadeur. Het is een sprankelende en talentvolle persoonlijkheid. Het middelpunt van creatieve ervaringen en verwikkelingen bij het naar voren brengen van kansen en mogelijkheden van het vele talent uit de muziekbranche.

Als zij hierin niet naast talent hun enigszins filosofische en praktische inbreng in zouden hebben zou de muziekbranche lang niet zoveel mensen inspireren. Iedereen weet dat in het artiestenleven hoog oplopende temperamenten de nodige crisissen kennen waaruit dan ook weer de mooiste kunst te voorschijn komt. Kunst is altijd een zoektocht en al die bruggen moet ook de Componist des Vaderlands betreden om te inspireren en toonaangevend te zijn....

Lees meer

Singer Laren toont: A Wonderful Journey

Lees meer...  LAREN - Het Singer Laren toont van 16 januari t/m 6 mei 2018 een particuliere verzameling met werken van grote kunstenaars waaronder Monet, Manet, Renoir en vele anderen. Schilderijen en werken op papier van de vermaarde, voornamelijk Franse impressionisten, postimpressionisten en expressionisten zijn afkomstig uit de kunstverzameling van de Van Vlissingen Art Foundation.

De tentoonstelling is het verslag van a Wonderful Journey van een verzamelaarsechtpaar dat in ruim 45 jaar op hartstochtelijke wijze en op grond van persoonlijke smaak een omvangrijke en zeer mooie collectie bijeenbracht.

Lees meer

Smaak verzamelaarsechtpaar bepaalt expositie

Lees meer...  LAREN - Het verzamelaarsechtpaar dat zo gepassioneerd kunst verzamelde zorgde er onder meer voor dat Singer uit Laren een ongelooflijk mooie en uitgebreide collectie kan tonen. Het echtpaar verzamelde uiteraard wel werk dat paste bij hun persoonlijke smaak.

Begin jaren zestig ontmoette het echtpaar elkaar in Parijs. Het betreft de Nederlandse John Fentener van Vlissingen en de Zwitserse Marine comtesse de Pourtalès. Ze delen een diepe intense liefde voor kunst. Dat gaat zover dat ze soms meer betalen voor een kunstwerk dan ze eigenlijk van plan waren. John Fentener van Vlissingen had het bedrijf BCD dat in reizen handeldeen steeds beter floreert. Naast een persoonlijk vermogen heeft het echtpaar daardoor een ruim budget ter beschikking om aan hun grote kunstliefde te voldoen.

Lees meer

Modefotograaf door het stof na fotobewerking haar actrice

Lees meer...  Een modefotograaf heeft toegegeven dat hij en niet tijdschrift Grazia UK een omstreden wijziging in een foto heeft aangebracht. Hij ging diep door het stof omdat hij de coverfoto van Grazia wat al te veel 'bijwerkte' al bedoelde hij dit wel heel goed.

Voor de cover van het novembernummer van Grazia werd actrice Lupita Nyong’o gefotografeerd, maar in de uiteindelijke versie was haar haarknotje verwijderd. Niet meer te zien. De actrice noemde dat een ‘eurocentrische blik’ op een schoonheidsideaal.

Lees meer

Drents Museum opent zondag The American Dream

Lees meer...  ASSEN - De Amerikaanse kunsthistoricus Peter Trippi verzorgt op zondag 19 november in het Drents Museum – de eerste dag dat de tentoonstelling The American Dream open is voor publiek – een exclusieve lezing over Amerikaans realisme. De New Yorker Trippi is een groot kenner van Amerikaanse realistische kunst. Als adviseur is hij nauw betrokken geweest bij het project The American Dream. Zijn lezing in het Engels getiteld ' Waarom het Amerikaans realisme nooit is verdwenen' – start op zondag 19 november om 14.00 uur.

Bij naoorlogse kunst uit Amerika wordt al gauw gedacht aan het werk van Jackson Pollock. De verfdruppels op zijn abstracte schilderijen staan min of meer symbool voor de Amerikaanse vrijheid. In dezelfde tijd maken veel andere kunstenaars realistische kunst.

Lees meer

Fotogalerie Sehnsucht in Rotterdam vol talent

Lees meer...  ROTTERDAM - Het klinkt moedig en positief. Vanaf nu bezit Rotterdam een galerie die is gespecialiseerd in fine art fotografie. Sinds 1 november is in de ‘Hofbogen’, op tien minuten lopen van het Centraal Station, Galerie Sehnsucht geopend. De gelijknamige openingstentoonstelling bevat werk van 20 Nederlandse en buitenlandse fotografen waaronder (eveneens veel bekroond) talent.

Zoals Anneloes Pabbruwee (“Jeunes Talent” op Paris Photo 2014) en ook 'ervaren rotten' in het vak als Jan Theun van Rees (architectuur) en een ironisch documentair fotograaf uit Oostenrijk als Robert Rutöd (momenteel ook te zien op de European Month of the Photography in Bratislava). Niet te vergeten de cross-over beeldmaker uit Israël – Deborah Sfez. Voor velen zal eveneens het prachtige studiowerk van Mariëlle Uijterwijk-Winkel een aangename verrassing zijn!

Lees meer

Je krijgt straks wel verlof om adem te halen

Lees meer...  Dit is de komst van de drukke kadootjestijd waarin uitgevers allemaal mooie boeken tevoorschijn toveren. Op de redactie worden indrukwekkende inzichten in boekvorm aangeleverd over hoe de wereldpolitiek in elkaar zit en over hoe je het best kunt bewegen. Maar vooral ook veel kleurrijke boeken met foto's van allerlei makkelijke manieren om heerlijke pannekoeken te bakken. Wij willen er direct van proeven...

Een hartverwarmende scéne van een moeder die koekjes bakt met haar kinderen... Is het niet een tikkeltje terug naar 1950? Het is wel een relaxmomentje wat mensen zich later nog lang zullen blijven herinneren.

Lees meer

Karpi lanceert couture vloerkleden i.s.m Mart Visser

Lees meer...  De Nederlandse vloerkledenfabrikant Karpi presenteert in samenwerking met couturier Mart Visser een nieuwe serie vloerkleden. Onder het label 'Mart Visser Carpets' wordt een keuze geboden uit 8 soorten karpetten. Een serie abstracte schilderijen van de kunstenaar vormde de basis voor de designs. De betaalbare en handgemaakte vloerkleden zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, uni of met print.

Modeontwerper Mart Visser heeft met het maken van schilderijen, sculpturen en installaties al acht jaar een tweede grote passie. Dit Artwork was voor Karpi de aanleiding om Mart te benaderen voor het ontwikkelen van een eigen collectie vloerkleden. In zijn atelier in Zuid-Frankrijk is hij puur intuïtief gaan experimenteren met structuren, reliëf, kleurverloop en veroudering. Het resultaat is een serie unieke kleden.

Lees meer

Schimmelwoningen in Amsterdam...

Lees meer...  AMSTERDAM - Het is treurig dat zoiets in de welvarende hoofdstad nog voorkomt... Je gelooft het bijna niet: schimmelwoningen in Amsterdam. In reactie op een voorstel van de SP laat het stadsbestuur weten plannen te maken voor een gemeentelijk meldpunt voor ernstig achterstallig woningonderhoud.

Raadslid Erik Flentge is daar blij mee: “Bewoners hebben veel rechten die hen beschermen tegen schandalig gedrag van echte huisjesmelkers." Daarmee roept hij een beeld terug wat past bij een ver en bitter verleden. Uit een tijd vol armoede en schraperige patsers die moderne mensen ver achter zich hebben gelaten...

Lees meer

Boek: De hit uit Japan voor een gezond leven

Lees meer...Voordat u veronderstelt dat u een boekje wordt aanbevolen waarbij u de hele dag akelig op louter zaden moet kauwen: er hoeft totaal niets. Er worden ook geen langdurige sportieve prestaties verwacht bij het door Uitgeverij Kosmos te verschijnen boek: De hit uit Japan voor een gezond leven.

Er schijnen personages van zelfs 70 jaar onder haar lezers te zijn die zich succesvol storten op de raadgevingen van de Japanse Eiko die zowel aerobic-teacher is als yogadocent. Nu weet ik best dat deze bijgevoegde werkzaamheden voor bepaalde mensen die nooit lichamelijk aktief zijn al wat onheilspellend klinken. Maar misschien kan ik diegenen toch een beetje gerust stellen.

Lees meer

Hoe de eerste scoop uit de Paradise Papers werd opgevist

Lees meer...  Trouw en Het Financieele Dagblad zijn twee van de partners van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) die de beschikking hebben gekregen over wat de Paradise Papers zijn genoemd: 13,4 miljoen gelekte documenten die de Süddeutsche Zeitung kreeg toegespeeld over constructies door grote bedrijven om belasting te vermijden of sterk te verlagen.

Een van de eerste onthullingen van Trouw deed in ons land al stof opwaaien: de Amerikaanse multinational Procter & Gamble kreeg van de Nederlandse Belastingdienst toestemming om over 676 miljoen dollar, die in een brievenbusfirma op de Kaaimaneilanden waren ondergebracht, geen belasting te betalen. De toestemming werd verleend zonder een vereiste tweede handtekening. Nog los van de inhoud van de Paradise Papers: hoe werkt dat eigenlijk in de praktijk - zo’n enorm aanbod aan potentieel interessant materiaal doorploegen? Villamedia vroeg het Trouw-journalist Jan Kleinnijenhuis, wiens naam de onthulling over de Procter & Gamble-deal vermeldt wat een opmerkelijke hoeveelheid werk doet vermoeden.   

Lees meer

Amsterdamse couturier in Museum Ton Schulten

Lees meer...  OOTMARSUM - Op za. 18 en zo. 19 nov. zullen twee kunstenaars in Museum Ton Schulten de bezoekers hun artistieke produktie presenteren. Het gaat om de Amsterdamse couturier Paul Schulten en de kunstenaar Ton Schulten zelf die vooral bekend werd vanwege zijn fantastische zeefdrukken met een zonnige uitstraling.

Ook de bijzondere creaties van modekunstenaar Paul Schulten vol kleur en glamour zorgen - als bekend - voor een bijzondere energie.

Lees meer

Heldendom en drama bij fietsevenement

Lees meer...  ZANDVOORT - Na vijf geslaagde edities van Cycling Zandvoort, heeft de organisatie van het evenement de eerste plannen voor 2018 bekend gemaakt. De zesde editie van het sportieve en gezellige fietsevenement staat op de kalender voor 16 & 17 juni 2018.

Hoofdingrediënten van het weekend zijn de bekende 24 uurs-race op de fiets, een 24-ronden-race en andere fietsactiviteiten op het evenemententerrein. Tegelijkertijd met de aankondiging van de zesde editie van Cycling Zandvoort presenteert Vélowland de speciale Circuit Zandvoort Viks GT Bike. Deze limited edition fiets is in november van dichtbij te bewonderen in Bernie’s Bar & Kitchen.

Lees meer

Circuit Zandvoort zal Limited edition Viks GT Bike tonen

Lees meer...  Volgend jaar gebeurt het allemaal op 6 & 17 juni 2018. Dan vindt het grote cycling event plaats. Daar waar het circuit van Zandvoort geroemd wordt om haar bijzondere en uitdagende circuitlayout, vallen dan ook de ontwerplijnen van de speciale Circuit Zandvoort Viks GT Bike erg op. Het Viks frame dat is ontworpen door Indrek Narusk, een engineer uit Estland, wordt gekenmerkt door stoere en minimalistische lijnen.

De limited edition is het 308e exemplaar van Viks dat met de hand is gebouwd. De Viks GT Zandvoort-editie is ontworpen met een kenmerkend race uiterlijk. De scherpe aerodynamische vormen van het frame en de sportieve zwarte afmontage benadrukken dit. De mooie matte white pearl afwerking, gespoten door Decocoat uit Heerenveen, in combinatie met de decals laten weinig aan je fantasie over... De Circuit Zandvoort Viks GT Bike is stijlvol en snel!

Lees meer

Wetenschap havermoutpap: hoe word je gelukkig?

Lees meer... Zoals een puber hunkert naar liefde en een egale huid, zo hunkert de moderne mens naar geluk. Geluksblaadjes en geluksgoeroe’s schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond, maar wat zegt de wetenschap hierover? Pieter Hulst gaat bij NPO 3 op zoek naar wetenschappelijke handvatten voor een gelukkig leven. Wat beïnvloedt ons geluk?

Prof. Dr. Ap Dijksterhuis weet wat ervoor nodig is om gelukkig te worden. Geluksprofessor Ruut Veenhoven, die al 30 jaar geluksonderzoeken van over de hele wereld verzamelt, doet uit de doeken hoe geluk gedurende een mensenleven wordt ervaren. Op welke leeftijd zijn we doorgaans het gelukkigst? Draagt het krijgen van kinderen bij aan je geluk?

Lees meer

Koninklijk Theater Carré​ décor première My Fair Lady

Lees meer...  AMSTERDAM - Maandag beleefde My Fair Lady van De Graaf & Cornelissen Entertainment​ haar première in het hoofdstedelijke theater Carré. De cast, bestaande uit Esmée Dekker (Eliza Doolittle), Chris Tates (Henry Higgins), Alfred van den Heuvel (Kolonel Pickering), Han Oldigs (Alfred P. Doolittle) en Sjoukje Hooymayer (Mrs. Higgins) speelde een échte musicalklassieker op sprankelende- en bovenal overtuigende wijze.

Dekker weet zichtbaar het publiek te ontroeren, Tates geeft de autoritaire Higgens een moderne twist, Van den Heuvel speelt zijn rol als Kolonel Pickering werkelijk subliem, Oldigs weet in zijn rol als Alfred P. Doolittle te verrassen en Sjoukje Hooymayer schittert in haar rol als de gracieuse Mrs. Higgins.

Lees meer

Opening schaatsbaan ‘Kurhausplein in ice’

Lees meer...  SCHEVENINGEN/DEN HAAG - Zaterdag 11 november om 15.00u vindt op de schaatsbaan op het Kurhausplein de feestelijke Grand Opening van de 11e editie van het Cool Event plaats. Tijdens de opening wordt er een Ice Carving demo gegeven, is er live muziek van DJ Justin Verkijk en Nicky van der Kuyp en Jasper Taconis onder begeleiding van Crazy Piano’s artiesten.

Er is een meet & greet met Prinses Elsa van Frozen en de kinderen krijgen een lichtgevende lampion, om tegelijkertijd ‘Sint Maarten on ice’ te vieren. Daarnaast kunnen de kinderen met de Pinguïn-mascotte Rico schaatsen. Voor de kids staat er warme choco klaar en een verrassing.

Lees meer

Winter Endurance Kampioenschap in Zandvoort

Lees meer...  ZANDVOORT - Uitdagende en soms winterse omstandigheden en een stevig pakket aan pk’s maakt deze winter een prima periode voor autosportliefhebbers op Circuit Zandvoort. Circuit Zandvoort en de Stichting DNRT hebben ook dit jaar weer een mooie kalender voor het populaire Winter Endurance Kampioenschap met drie verschillende races op 18 november, 6 januari 2018 en 3 maart 2017.

Nieuw dit seizoen is de Podium Celebration in Bernie’s Bar & Kitchen. Hier krijgen de podiumfinishers in een warme en gezellige omgeving de bokalen uitgereikt. Bernie’s is op deze dagen ook open voor ontbijt, lunch, diner, drinks en bites.

Lees meer

Vergoeding eigen bijdrage peuteropvang

Lees meer...  AMSTERDAM - Het stadsbestuur gaat de eigen bijdrage voor de peuteropvang vergoeden voor kinderen met een laag inkomen. Minimaouders met een peuter kunnen daarvoor vanaf 2018 aanspraak maken op de scholierenvergoeding. Vanaf volgend jaar gaat een nieuwe wet in waardoor de peuterspeelzalen en kinderopvang samen worden gevoegd.

SP-raadslid Erik Flentge: “De gemeente moet inspringen om ervoor te zorgen dat elk kind dezelfde kansen krijgt, wat het inkomen van de ouders ook is. Het liefst zou ik heel die eigen bijdrage voor ouders met een laag inkomen afschaffen, maar dat laat het Rijk niet toe. Daarom is het goed dat de scholierenvergoeding wordt ingezet om hetzelfde te bereiken.”

Lees meer

Media eisen onderzoek naar moord op Maltese journalist

Lees meer...  De hoofden van acht grote mediabedrijven in Europa en de Verenigde Staten willen dat de Europese Commissie een volledig en onafhankelijk onderzoek instelt naar de moord op de Maltese journalist Daphne Caruana Galizia. De journalist werd half oktober gedood door een autobom die met een mobiele telefoon van afstand werd geactiveerd.

“We vragen dat u de Maltese overheid ervan verzekert dat het zich bewust is dat het land de wet moet volgen en persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting in stand moet houden”, schrijven de bedrijven in een brief die is gericht aan Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Commissie.

Lees meer

Meer artikelen...