• Feestelijke Hilton Haringparty in zonnig Amsterdam

 • De maatpakken van OGER voor Feyenoord

 • Kim Feenstra strijdt voor Stichting Dierenhulp

 • Belgisch juwelenmerk introduceert green lemon

 • Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

20 Jaar Couturekrant

 • COUTUREKRANT 20 JAAR

  Dit jaar bestaat onze Couturekrant 20 jaar. Dat is een geldige reden om onze regelmatig terugkerende bezoekers te bedanken. En Read More
 • Sheila de Vries

  Sheila De Vries: alle creaties hebben hun eigen verhaal... De couture van Sheila de Vries is het resultaat van reizen Read More
 • Ronald Kolk

  Ronald Kolk begon zijn loopbaan begon bij Amsterdamse couturiers maar hij is een natuurtalent. Van jongs aan af knipte hij Read More
 • Paul Schulten

  Paul Schulten brengt spraakmakende show. Paul Schulten is een couturier met star-class. Hij is hot bij zijn eigen klantenkring. Zijn Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Nieuws & TV

Kleurenblinde Jorg uit Schijf kan kleuren zien dankzij 538

Lees meer...  Jorg Schrauwen uit Schijf is kleurenblind. De 23-jarige heeft al jaren de wens om alle kleuren te kunnen zien. Met een speciale EnChroma-bril is het mogelijk voor kleurenblinden om kleuren te herkennen en onderscheiden.

De bril was tot nu toe alleen in Amerika verkrijgbaar en dus stuurde Jorg zijn langgekoesterde wens in voor ‘De Beste Wensen van 538’. Het radiostation spoorde een Nederlandse opticien op die sinds kort als eerste in Europa de bril speciaal aanmeet en verkoopt.

Lees meer

Boek: Kat vermist, waargebeurd verhaal

Lees meer...  ALKMAAR – In februari verschijnt bij uitgeverij Pepper Books Kat vermist. Iedere eigenaar vraagt zich weleens af: wat spookt mijn huisdier uit als ik van huis ben? Waar is hij als hij soms urenlang niet thuiskomt? Een mustread voor iedere dierenliefhebber.

Kat vermist vertelt het waargebeurde verhaal van auteur Caroline Paul over haar kat Tibby, die op een dag plotseling verdwijnt. Na vijf weken komt hij weer vrolijk binnenwandelen.
Waar is hij al die tijd geweest? De vraag laat Caroline maar niet los en ze besluit het heft in eigen hand te nemen.

Lees meer

Tree Lighting 2018 InterContinental Amstel Hotel Amsterdam

Lees meer...  AMSTERDAM - Het was weer een druk jaar voor heel veel mensen. En 2018 is nog niet voorbij en zal zeker nog de nodige verrassingen brengen. Maar ieder jaar is het weer een bruisend hoogtepunt in de donkere dagen voor Kerst als de Tree Lighting plaats vindt in het InterContinental Amstel Hotel Amsterdam, partner van de Royal Catwalk. Deze feestelijke traditie verenigt de gewaardeerde gasten en vele vrienden van het beroemde hotel en tal van relaties met eveneens een aantal toegewijde medewerkers die zich de kans op dit feestelijke event niet graag laten ontgaan.

Het is altijd een bijzonder moment als de lichten in de Kerstboom in de grote hall worden ontstoken. Dit jaar had de feestelijke bijeenkomst bovendien een bijzonder karakter doordat de nieuwe General Manager Jean-Paul Kroese die vanuit zijn ervaring beschikt over een groot internationaal netwerk ook zijn voorgangster Anita Bos mocht ontvangen.

Lees meer

Het boek Leve het leven

Lees meer...  Het boek Leve het leven. Over vrijheid en de biografie bevat de uitgebreide en geannoteerde tekst van de 47ste Huizinga-lezing, die op vrijdag 7 december is uitgesproken door socioloog en schrijver Jolande Withuis in de Pieterskerk in Leiden. Co-referent was Elisabeth Leijnse, hoogleraar letterkunde aan de Universiteit van Namen.

De biografie was in Nederland lange tijd een weinig gewaardeerd genre. Inmiddels hebben lezers en schrijvers het levensverhaal omarmd en halen zelfs vuistdikke biografieën geregeld toptienlijsten. Withuis verklaart deze omslag uit de processen van individualisering, secularisering en ontideologisering die zich de afgelopen decennia hebben voltrokken.

Lees meer

Wat kan Brenger voor iemand doen?

Lees meer... Soms zit je met een groot, onhandig meubel of pakket of apparfaat dat ergens heen moet. Je kunt het niet altijd zelf vervoeren door een bestelbus te huren of je eigen auto te gebruiken. Het is ook niet altijd de beste optie een dure vevoerder daarvoor in te schakelen. Wat kan je dan wel doen?

Via Brenger wordt je transportprobleem gekoppeld aan onbenutte ruimte in bestelbussen van ‘brengers’, ofwel koeriers die toch al die kant op rijden. Zij zijn online sinds oktober 2016 en tellen inmiddels 14.000 gebruikers, die deze service zeer waarderen. Zij maken het versturen van grote spullen goedkoop, makkelijk en duurzaam.

Lees meer

2019 wordt Jaar van Rembrandt

Lees meer...  Rembrandt zette in de Gouden Eeuw de kunstwereld op z’n kop. Ter viering van 350 jaar Rembrandt presenteert het Rijksmuseum een aantal Rembrandt-tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester.

De tentoonstelling Alle Rembrandts in het Rijksmuseum duurt van 15 februari t/m 10 juni.

Lees meer

Frits van Exter: het lastige afscheid van columnisten

Lees meer...  Het rumoer om Seada Nourhussen en Philip Freriks roept de vraag op of een columnist wel op een goede manier kan vertrekken. Het komt zelden voor. Hier volgt de opinie van een vakman uit de journalistiek. Wat kan hij ons leren? Frits van Exter is voorzitter van de Raad voor de Journalistiek. Hij heeft geen stem in de beoordeling van klachten en verwoordt hier zijn persoonlijke mening.

Het is geen vraag voor een voorzitter van de Raad voor de Journalistiek. In onze Leidraad staat niets over het personeelsbeleid van redacties. Het gaat om andere mores dan louter journalistieke. Ik schrijf er toch over omdat columnisten aanblik en aanzien van media helpen bepalen. De lezer, luisteraar, kijker, bezoeker heeft direct belang bij hun wel en wee.
Columnisten zijn vertrouwde gezichten, goede bekenden van vele jaren – al zijn er inmiddels zoveel dat het even duurt voor je ze uit elkaar kunt houden. Het is vreemd dat zij abrupt weer uit je leven kunnen verdwijnen, vaak zonder waarschuwing of bevredigende verklaring.

Lees meer

Introdans danst KERSTGALA

Lees meer...   ARNHEM / APELDOORN - Er zal een sfeervolle voorstelling plaats vinden als Introdans rond de Kerstdagen exclusief optreedt in Arnhem en Apeldoorn. Het programma wordt speciaal voor deze gelegenheid samengesteld door artistiek directeur Roel Voorintholt.Dit jaar danst Introdans naast drie publieksfavorieten ook een voor het gezelschap nieuw ballet: Rossini Cards van Mauro Bigonzetti. KERSTGALA is te zien op 26, 27 en 28 december in Stadstheater Arnhem en op 29 december in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Tijdens de editie van 2018 staan vier balletten op het programma die zowel melancholisch als opzwepend van aard zijn. Nieuw voor Introdans is een deel uit Rossini Cards van Mauro Bigonzetti, waarmee Introdans een levenslustig en uitbundig ballet aan het repertoire toevoegt.

Lees meer

Boek: Het eeuwig tekort

Lees meer...  Het boek 'Het eeuwig tekort' vertelt over liefde, werk, geluk en ander ongemak. Het is geschreven door Menno de Bree. Het bevat 50 columns en essays met herkenbare thema’s als liefde, werk, geluk en ander ongemak. Het tekort gaat dus niet in de eerste plaats over financiële zaken maar meer over mentale grenzen.

In dit boek maakt de bekende filosoof en ethicus de lezer deelgenoot van zijn kijk op het leven. Zijn (soms pijnlijk) scherpe analyses en interessante inzichten geven stof tot denken voor iedereen die het leven, en alles wat daarbij komt kijken, beter wil begrijpen.

Lees meer

Kunstenaars trio AAA viert tienjarig bestaan

Lees meer...  ROTTERDAM - Tien jaar na hun kennismaking zijn Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faasen - oftewel kunstenaarstrio AAA - onafscheidelijk en maken zij in hun studio gezamenlijk de mooiste werken. Om deze bijzondere samenwerking te vieren organiseren de heren op 15 december een vernissage in hun studio/galerie aan de Zaagmolenkade in Rotterdam Noord.
Naast een overzichtstentoonstelling met hun beste werk van de afgelopen tien jaar zijn er tijdens de openingsavond optredens van onder andere Jules Deelder en percussionisten Steven Brezet en Murk Jiskoot.

Hans Kleinjan, Roderik Faasen en Maikel Kleinjan ontmoetten elkaar in de zomer van 2008. Het atelier van Hans Kleinjan in historisch Delfshaven werd al snel de werkplaats waar het drietal zowel een individueel als een gezamenlijk handschrift ontwikkelde. Deze plek - waar alles kon en niets moest - groeide uit tot de bakermat van het kunstenaarstrio AAA dat tien jaar na dato nog altijd actief is als het AAA. Sinds 2013 werken de kunstenaars in hun zelfgebouwde galerie en naastliggende studio aan de Zaagmolenkade 123 en 124 in het Rotterdamse Oude Noorden.

Lees meer

Bonne Suits inspireert kunstenaar

Lees meer...  Bonne Suits is een heel bijzondere collectie door styling en afwerking die een grote groep eigen enthousiaste en trouwe fans kent. Het gaat om duurzame en niet gender-gebonden makkelijk te dragen en te behandelen pakken. Het laatste nieuws is dat deze collectie ook speciale artiesten inspireert. Deze keer werkt Alisa Yoffe-Eenwerk samen met Bonne Suits.

Bonne Suits is heel trots om een nieuwe kunstenaar aan te kondigen die 'onze pakken als doek heeft gebruikt voor haar werk: Alisa Yoffe'.

Lees meer

Drents Museum verwelkomt Titia Vellenga

Lees meer...  ASSEN - Titia Vellenga is benoemd als nieuw lid in de Raad van Toezicht van het Drents Museum in Assen. Zij startte haar loopbaan in de kunstwereld als PR & Marketing manager voor Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Daarna was ze 15 jaar werkzaam voor TEFAF Maastricht, voornamelijk als Hoofd Marketing & Communicatie. Momenteel begeleidt ze kunstenaars en bekleedt diverse bestuursfuncties in de culturele sector.

Titia Vellenga is enthousiast over haar toetreding tot de Raad van Toezicht. Zij vindt het Drents Museum dynamisch en vooruitstrevend in zijn programmering want de tentoonstellingen over niet-Westerse culturen hebben een internationale allure.

Lees meer

Mediapark in Hilversum in de etalage

Lees meer...  HILVERSUM - Het Mediapark staat te koop. Dat bevestigen meerdere bronnen aan de Gooi- en Eemlander. Wethouder Wimar Jaeger en Thomas Loudon, Talpa Network, bevestigen de verkoopplannen.

Deze plannen zijn eveneens besproken als toekomstvisie van het Mediapark in het raadhuis van Hilversum.

Lees meer

Unieke en grappige modefoto voor Wolford

Lees meer...  In de snel veranderende mode moeten mooie merken hun beste beentje voorzetten om zich te handhaven. Dat geldt in de meest letterlijke betekenis ook voor het lingerie- en beenmodemerk Wolford uit Oostenrijk. Een reclamecampagne van DDB & Tribal Amsterdam gaat daarvoor de nieuwe campagne maken.

Voor Spring Summer 2019 is het thema True Character voor een multimedia campagne waarvoor de fotograaf Ellen von Unwerth deze unieke en grappige foto maakte onder de creatieve directie van Joris Kuijpers. Wolford als gewaardeerde luxury brand moet nu ook internationaal jongeren aanspreken zonder de fans van vroeger te verliezen.

Lees meer

Watermelon lanceerde sintbot.nl

Lees meer...  Chatbot-bedrijf Watermelon heeft een Artificial Intelligence-chatbot gelanceerd, genaamd Sintbot. Deze AI-chatbot geeft antwoord op veel voorkomende vragen van kinderen over Sinterklaas.
Het is een interactieve manier voor ouders om met hun kinderen Sinterklaas te ontdekken.

Deze Sintbot is te vinden op sintbot.nl en geeft antwoord op veelgestelde vragen van kinderen over Sint Nicolaas, bijvoorbeeld over zijn verjaardag, woonplaats en de naam van zijn paard. Kinderen kunnen met hun ouders achter de computer chatten met de Sintbot.

Lees meer

Suely Porto Cari en haar hairdresser In The Cloud

Lees meer...  Kapper Charlton zit met zijn salon in de Bilderdijkstraat in Hartje Amsterdam. Bij deze hairdresser van-de-nieuwe-generatie kom je jong en oud uit allerlei verschillende culturen tegen. Zojuist heeft hij een slanke blondine in de stoel ontvangen. Na de behandeling van haar schouderlange kapsel zweeft zij ongeveer door de rumte terwijl haar losse krullen dansen op haar schouders. 

Blond en blauwe ogen maar afkomstig uit Brazilië... Het is de schilderes Suely Porto Curi. Ze woont al jaren in ons land. "Een foto totaal zonder make-uo,"zegt ze verlegen. "Kan dat echt wel?" Best. Het is juist heel authentiek als je zo natuurlijk voor de dag durft te komen... stel ik haar gerust. En kapper Charlton zegt : "Maak je geen zorgen. We verschijnen straks samen In the Cloud." (Ik denk tenminste dat hij zoiets zegt want ze spreken Portugees en dat versta ik niet. Ik hoor alleen terwijol ze elkaar vriendschappelijk omhelzen ... In The Cloud...)

Lees meer

Sony claimt eerste transparante smartphone

Lees meer...  Er is kennelijk veel behoefte aan transparantie in onze wereld waar ontwikkelingen elkaar met duizelingwekkende vaart opvolgen. We bespraken hiervoor al een transparant horloge en een transparante vleugel. Nu komt Sony met een transparante smartphone. Deze objecten zijn natuurlijk semi-transaparant maar de trend is aanwezig.

De Japanse elektronicafabrikant Sony Corporation heeft een smartphone in ontwikkeling met een dubbelzijdig transparant display, meldt nieuwssite LetsGoDigital, die zich baseert op een octrooi.

Lees meer

Exclusieve doorzichtige vleugel op Masters of LXRY

Lees meer...  Het belooft een sensatie te worden op de de grootste internationale premium lifestylebeurs van Europa: Masters of LXRY. De allernieuwste trend in de wereld van piano's zijn de (al dan niet zelfspelende) volledig van plexiglas gemaakte vleugels.

Op de beurs wordt een 700 kilo wegende piano gepresenteerd door Pianometropool ter waarde van € 250.000. Het is zeker dat muziekprofessionals en muziekkenners uit de hele wereld hier op af zullen komen om deze excusieve vleugel te bewonderen.

Lees meer

Casio en A$AP Ferg introduceren nieuwe G-SHOCK

Lees meer...  AMSTELVEEN - Na dit jaar al verschillende bijzondere samenwerkingsmodellen te hebben gelanceerd, komt G-SHOCK opnieuw met een opvallend model. Het merk introduceert de GA-110FRG, ontworpen in samenwerking met rapper A$AP Ferg, bekend van het in Harlem, New York gevestigde hiphop-collectief A$AP Mob.

De nieuwe GA-110FRG heeft een semi-transparante behuizing en band en het display is voorzien van kleurrijke accenten. Het blauw, rood en geel geven het horloge zowel een chique als casual uitstraling. Daarnaast zijn de achterkant van de kast en de passant bedrukt met het Ferg-logo, voor een coole, streetwise look. Het chique aspect van de GA-110FRG wordt doorgetrokken in de helderrode verpakking met gele binnenkant, geïnspireerd op een sieradendoosje. De GA-110FRG is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 149 euro. Het horloge is te koop bij geselecteerde CASIO-verkooppunten.

Lees meer

Masters of LXRY met Genius Edition

Lees meer...  Amsterdam staat aan de vooravond van de grootste internationale premium lifestylebeurs van Europa: Masters of LXRY. Masters of LXRY brengt dit jaar van 6 t/m 10 december de Genius Edition naar de Amsterdamse RAI. Het is de grootste editie ooit, waar op meer dan 42.500 vierkante meter ‘the best of the best’ wordt getoond dankzij de genieën van 2018: uitblinkers, merken en bedrijven die opvallen in hun vakgebied.

Dit jaar staat Masters of LXRY in het teken van innovatie en vernieuwende, unieke trends en ontwerpen. De zeventiende editie is daarmee nog internationaler en eigentijdser van opzet dan ooit tevoren. Met de Genius Edition is Masters of LXRY gegroeid in zowel vierkante meters als aantal deelnemers en unieke exposanten, waarmee ook dit jaar de lat weer hoger is gelegd.

Lees meer

Media anders belicht

Lees meer...  Journalist en tv-presentator Philip Freriks heeft op een merkwaardige manier te horen gekregen dat hij zijn laatste column voor de radio-uitzending OVT heeft gemaakt. In het radioprogramma van de VPRO op NPO Radio 1 namen de presentatoren na het voorlezen van de column afscheid van hem.

Philip Freriks had daar duidelijk niet op gerekend. De zaak is later uitgepraat en bevindt zich nu in een verzoenende fase. Volgens de presentor van het programma 'dacht men dat Philip Freriks er zelf voor gekozen had op deze manier afscheid te nemen.' Uiteindelijk bleek 'het voorval op een ernstige miscommunicatie te berusten' en bood de VPRO excuses aan. 'Wij willen niets liever dan dat Freriks bij ons blijft als columnist," luidde hun geschrokken commentaar.

Lees meer

Ronnie Tober zingt speciale versie ‘Alleluja’

Lees meer...  AMSTERDAM - Ronnie Tober: “Tijdens de jaarwisseling van 1967 naar 1968 werd ik gevraagd om te komen zingen in Hotel Cortijo Blanco in Marbella Spanje. Na mijn optreden kwam er een heer naar mij toe met een liedje dat ik moest horen. Het liedje was een Spaans nummer ‘Alleluja’.

Ronnie Tober gaat verrast verder:"Het nummer voelde zeer speciaal maar ik kon het toen nog niet verstaan. Ik heb het meegenomen naar Nederland en aan mijn producers Rine Geveke en Jack Bulterman laten horen. Zij zagen er wel wat in. De heer Bulterman maakte er een nieuwe tekst op en het werd uitgebracht in mijn laatste show van dat seizoen op 3 februari 1968. Ik heb het nummer gezongen en het sloeg aan in Nederland."

Lees meer

Minister Sigrid Kaag en Prinsesw Mabel tekenen voor de liefde

Lees meer...  DEN HAAG - Aan de vooravond van Wereld Aids Dag op 30 november tekent minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking om 16.00 uur de Universele Verklaring van de Liefde. Een oproep van Aidsfonds om uitsluiting, ongelijkheid en aids wereldwijd te stoppen en alle liefdes te beschermen.

De minister stapte vanmiddag op het Plein in Den Haag in een 4 meter hoog hart om haar handtekening te zetten en alle Nederlanders te betrekken bij de strijd tegen aids. Vanuit Londen steunt ook Prinses Mabel #Ikstavoordeliefde door eveneens te tekenen en tevens iedereen met een foto van dit moment uit te nodigen hetzelfde te doen.

Lees meer

Marianne Poot: Drones gebruiken tegen autobranden

Lees meer...  AMSTERDAM - De VVD vraagt aan de bestuurlijke driehoek In Amsterdam: politie, OM en burgemeester om in de strijd tegen autobrandendrones te gebruiken. En wel de onbemande vluchtsystemen van defensie. Na een succesvolle proef in Utrecht pleit raadslid Marianne Poot voor de inzet van deze toestellen in Amsterdam want het is toch te gek dat er bijna 200 auto's in 2017 in de hoofdstad in vlammen zijn opgegaan?

Aanhouding van vermeende of bewezen daders blijkt vrij moeizaam. Een dader moet wettelijk op heterdaad betrapt worden en sporrten worden vaak door de brand snel uitgewist.

Lees meer

Jeroen Krabbé betekent veel voor zijn Amsterdam

Lees meer...  AMSTYERDAM - Jeroen Krabbé heeft na tien jaar afscheid genomen als Sinterklaas in Amsterdam omgeven door talloze Pieten in burger in de Industriele Club aan de Dam in Amsterdam.
Hij heeft, na het in ontvangst nemen van de vele cadeaus van Pieten, ook de IKA-penning ontvangen. Deze penning wordt uitgereikt aan hen die veel voor de stad betekenen.

Onder diegenen zijn onder meer mensen als Johan Cruijf, Willy Alberti. Sjaak Swart, Tante Leen en nu ook Jeroen Krabbé, die zijn dankwoord eindigde met de woorden: "Vaarwel mijn Amstelland verwacht een andere heer" (Gijsbreght van Aemstel)...

Lees meer

Meer artikelen...