• Zomercouture Paul Schulten kleurrijk en stijlvol

 • Sheila De Vries presenteert zonnige zomercouture

 • Introdans danst 5***** programma

 • Havaianas de Brasil Logo op weg naar de zon

 • Filmfestival Cannes oogverblindend gestart

 • Royal Polo at the Palace deze zomer

 • Feestelijke Hilton Haringparty in zonnig Amsterdam

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

20 Jaar Couturekrant

 • COUTUREKRANT 20 JAAR

  Dit jaar bestaat onze Couturekrant 20 jaar. Dat is een geldige reden om onze regelmatig terugkerende bezoekers te bedanken. En Read More
 • Sheila de Vries

  Sheila De Vries: alle creaties hebben hun eigen verhaal... De couture van Sheila de Vries is het resultaat van reizen Read More
 • Ronald Kolk

  Ronald Kolk begon zijn loopbaan begon bij Amsterdamse couturiers maar hij is een natuurtalent. Van jongs aan af knipte hij Read More
 • Paul Schulten

  Paul Schulten brengt spraakmakende show. Paul Schulten is een couturier met star-class. Hij is hot bij zijn eigen klantenkring. Zijn Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Nieuws & TV

Opnieuw onrust in medialandschap

Lees meer...  Brandpunt+ stopt. Dat schrijft regisseur Herman Vijlbrief in een tweet. Hoofdredacteur Journalistiek Hans Laroes bevestigt dat het doek voor het tv-programma per 1 januari valt. Oorzaak zijn de bezuinigingen bij NPO 2, "de grootste tot nu toe". De programmering wordt hard geraakt: "Het is niet meer met de kaasschaaf", aldus Laroes.

De NPO zegt in een reactie gesprekken met de omroepen gestart te zijn over de uitwerking van de plannen voor 2019 en de vernieuwing van de programmering.
De redactie van Brandpunt+ kreeg het slechte nieuws vandaag te horen. Wat de gevolgen zijn voor de 23 medewerkers is nog niet duidelijk. "De afgelopen dagen zijn alle omroepen bij de NPO langsgeweest en hebben ze allemaal te horen gekregen waar de klappen zullen vallen," meldt Laroes.

Lees meer

Rijksmuseum koopt schilderij Jan Verkade

Lees meer...  Het Rijksmuseum heeft een schilderij verworven van de Zaanse schilder Jan Verkade (1868-1946). Het is een lieflijke voorstelling uit 1893 van een meisje in de traditionele kleding van het Bretonse dorp Saint Nolff. Het werk geldt als hoogtepunt van Verkade’s oeuvre dat vrijwel niet in openbare collecties voorkomt. Het schilderij, getiteld 'Herinnering', is gekocht op een veiling bij Sotheby’s voor €227.539.

De aankoop is mogelijk gemaakt dankzij het Otto van Noppen Fonds/Rijksmuseum Fonds en de deelnemers van de BankGiro Loterij. De aanwinst zal deze zomer te zien zijn in het Rijksmuseum. Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum: Jan Verkade geldt als een belangrijke brug tussen de Franse avant-garde en de Nederlandse kunstenaars. Hij zette de Nederlandse schilderkunst in internationaal perspectief. Deze intieme 'Herinnering' is een hoogtepunt in zijn oeuvre, dat zelden in het openbaar te zien is.

Lees meer

Genieten van Hollandse Nieuwe onder de stralende zon

Lees meer...  UTRECHT - Woensdag vond de 57e editie van de Nationale Haringpartij plaats op Kasteel de Haar in het Utrechtse Haarzuilens.‬ Onder de exclusieve genodigden onder anderen Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, André Kuipers, Marco Kroon, Erica Terpstra, Ans Markus en Royal Catwalk-ambassadeur Ronnie Tober.‬

Zij genoten zichtbaar van de Hollandse Nieuwe onder de stralende zon. De Nationale Haringpartij wordt traditiegetrouw net na de binnenkomst van de Hollandse Nieuwe georganiseerd. Vlak na Vlaggetjesdag, als de Hollandse Nieuwe goed op smaak is, genieten vele vooraanstaande gasten, ruim achthonderd in getal, in een ontspannen en sfeervolle ambiance van de zilte romige smaak van de nieuwe haring.

Lees meer

Lime brengt huursteps naar Europa

Lees meer...  Uber maar dan voor elektrische steps, dat is wat Lime is. Het Amerikaanse bedrijf begint zijn Europese expansie in Parijs en wil in 25 grote steden zijn diensten aanbieden. Vandaag begint Lime de verspreiding over strategische plekken in Parijs. Morgen kunnen Fransen de elektrische steps gaan huren.

De exacte prijs moet nog blijken, maar in de VS kost het een dollar om het slot te openen en vijftien cent per minuut gebruik. Net als de deelfietsen in de grote Nederlandse steden kunnen de Lime-steps na gebruik overal worden geparkeerd. De consumentenapp legt de positie vast voor de volgende huurder.

Lees meer

Match Group maakt nieuwe game van daten

Lees meer...  Er is een nieuwe app gelanceerd door het bedrijf dat achter Tinder zit voor daters. Match Group lanceert het nieuwe daten als een game.

Het nieuwe product komt voort uit een interne Ideathon ofwel een brainstormsessie op digitale basis waarbij naar oplossingen wordt gezocht om anderen bij een probleem te helpen. Crown is de nieuwe app die ‘cognitieve overlasting’ moet tegengaan.

Lees meer

Boer zoekt Boer’n yoghurt® vanille & muesli

Lees meer...  Grapje... De Zuivelhoeve heeft echt heerlijk nieuws: Boer’n yoghurt® vanille & muesli. Rechtstreeks van de boerderij! Een onweerstaanbaar lekkere vanilleyoghurt met knapperige muesli waar je niets meer aan hoeft toe te voegen. Het is alleen nog een kwestie van proeven en genieten.

Het gaat om hele lekkere yoghurt, gemaakt van verse weidemelk. Van die heerlijke melk wordt nu ook ‘n waanzinnig lekker tussendoortje gemaakt met vanille & muesli. Deze nieuwe, stevige vanilleyoghurt met knapperige muesli is een feestje. Bij het ontbijt misschien en lekker en gemakkelijk na het sporten. Of om de vroege honger te stillen, on-the-go of als toetje na het eten.

Lees meer

GROW Facebooks eerste gedrukte magazine

Lees meer...  Social mediaplatform Facebook heeft zijn eerste papieren magazine gelanceerd: Grow. Het wordt omschreven als een magazine voor zakelijk leiders dat eens per kwartaal wordt uitgebracht. Het eerste nummer toont een zwart wit-cover met de tekst Grow en het heeft een groter formaat dan de meeste magazines.

Begin juni werd het voor het eerst opgemerkt op vliegveld Heathrow en op wat meer exclusieve plekken in London. Website Fipp deed navraag bij Facebook over de financiën van het magazine, de distributie, doelgroepen en toekomstige thema’s. Maar volgens hoofdredacteur Kate Maxwell verloopt alle communicatie hierover via de communicatie-afdeling en daar kreeg website Fipp geen antwoorden van.

Lees meer

Foam: Structures of Identity

Lees meer...  Op donderdag 28 juni vindt in Foam de feestelijke opening plaats van de tentoonstelling Structures of Identity. Individuele portretten worden vanaf de beginjaren van het medium fotografie gebruikt om sociaal-maatschappelijke verhoudingen weer te geven.

The Walther Collection is een bekende verzameling. Hiermee wordt de aandacht voor fotografie versterkt en de geschiedenis van het medium uitgebreid. Op donderdagavond 28 juni opent Structures of Identity – Photography from The Walther Collection in Foam.

Lees meer

Muziektheater De Ontdeckingh: over Helden en Huichelaars

Lees meer...  ENKHUIZEN - Van vrijdag 17 augustus t/m 1 september zal het muziektheaterspektakel De Ontdeckingh’ worden opgevoerd aan het IJsselmeer in Enkhuizen. Dit openluchttheater vertelt het op feiten gebaseerde verhaal van twee Enkhuizer ontdekkingsreizigers, die aan de basis hebben gestaan van de rijkdom in Holland in de Gouden eeuw.

Met 50 professionele en amateurspelers, prachtige muziek van Tim Knol, een ingenieus decor en een gezellig festivalterrein kan dit een interessant avondje - uit worden. Wie spelen er in en waar gaat het verhaal over?  Er werd veel drukte gemaakt over de Acte van Verlatinghe die in 2017 is uitgeroepen is tot pronkstuk van Nederland. Maar wat is de achtergrond daarvan? En welke rol speelde het rijke Enkhuizen daarin? Veel historici puzzelen over de betekenis van wat Enkhuizen heeft in beweging gebracht want ... wat zou er gebeurd zijn als Enkhuizen niet vrijwillig als eerste stad voor de Prins had gekozen?

Lees meer

DTM op Circuit Zandvoort met Robin Frijns aan start

Lees meer...  ZANDVOORT- Op 13, 14 en 15 juli staat Circuit Zandvoort weer geheel in het teken van de DTM, de toonaangevende Europese toerwagencompetitie. Voor het 19e jaar in successie is de DTM te gast op het circuit in de duinen, waar het DTM-weekeinde traditioneel een van de grootste evenementen van het seizoen is. Opnieuw staan er twee wedstrijden op het programma, één op zaterdag en één op zondag.

Dit jaar is er ook Nederlandse inbreng: Robin Frijns zal namens Audi meestrijden om de overwinning. In het voorprogramma rijden het FIA EK Formule 3, de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge. Met elk zes auto’s van de merken Audi, BMW en Mercedes-AMG is de DTM traditioneel goed voor toerwagenspektakel van het hoogste niveau. Voor dit jaar is het technisch reglement enigszins aangepast, ondermeer in de vorm van een reductie van de aerodynamica.

Lees meer

Superproject van Ichwan Noor vormt complete illusie

Lees meer...  Reflex Gallery in Amsterdam presenteert tot en met 30 juni 2018 de eerste expositie van de Indonesische kunstenaar Ichwan Noor (Jakarta, 1964) in de Benelux. Dit is een superproject.De kunstenaar geniet internationale bekendheid om zijn grootschalige sculpturen met hybride menselijke, dierlijke en technologische vormen. Hij werkt voornamelijk met brons, staal, aluminium en hars.

De galerie toont een selectie grote werken op papier en een zwarte Beetle Sphere. Sinds april 2018 is een Beetle Sphere ook permanent te zien in de Kalverpassage in Amsterdam.

Lees meer

Finestra Aperta: woordeloze show over de liefde

Lees meer...  GAASTEREILAND BIJ DRACHTEN - Je moet er wel voor naar Friesland reizen maar dan kun je ook zelf de voorstelling Finestra Aperta mee beleven die je meevoert naar een verlaten eiland. Finestra Aperta is een woordeloos verhaal over de liefde. Dat willen we toch allemaal wel meemaken!

Het vervoer per boot naar de locatie en de voorstelling in de dome, maakt Finestra Aperta alleen al tot een bijzondere beleving. Eten van te voren is ook mogelijk (Reserveren daarvoor kan bij aankoop van de kaartjes).

Lees meer

Friese theatershow ook voor blinden en doven

Lees meer...  GAASTEREILAND BIJ DRACHTEN - Zondagmiddag 24 juni is er bij de – door o.a. de theaterkrant met 5 sterren beoordeelde - voorstelling Finestra Aperta op het Gaastereiland bij Drachten een blindentolk en een doventolk aanwezig.Finestra Aperta is een spectaculaire, moderne muziek- en circustheater voorstelling van Blau Hynder en Boost Producties met Schouwburg De Lawei als coproducent.

Finestra Aperta betekent Open Venster en wil dit ook uitstralen naar iedereen. Daarom is deze bijzondere voorstelling georganiseerd in samenwerking met Stichting Komt Het Zien en Hoor Friesland. Een hele prestatie van het productieteam van Finestra Aperta dat zich hier extra voor inzette om dit voor elkaar te krijgen.

Lees meer

Ahmed Aboutaleb spreekt zich uit

Lees meer...  "Elk bericht, hoe giftig het ook is, zou het recht moeten hebben om geuit te worden." Dit verklaarde Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. En deze uitspraak getuigt van een eerste klas democratische visie.

Het is ook het ongeschreven recht van ieder individu wat deel uitmaakt van onze democratie. Toch is een kanttekening nodig want een diepe en bewuste belediging en verdraaiing van de waarheid over mensen of groepen getuigt niet van een eerlijke democratische gezindheid. In theorie is dat recht echter te miskennen. Iedereen kan en mag zich dan uiten zoals de Rotterdamse burgemeester ook bedoelt.

Lees meer

Plusdag Spoorwegmuseum derde dinsdag van de maand

Lees meer...  UTRECHT - Iedere derde dinsdag van de maand organiseert het Spoorwegmuseum de ‘Plusdag’. Op deze dagen is er een speciaal inhoudelijk programma voor geinteresseerden waaronder ook senioren die natuurlijk hier een mooi stukje "vroeger" kunnen her-leven. Dat is in deze tijd die met vliegende vaart vol veranderingen de toekomst tegemoet snelt een aangename relax-ervaring.

Komende dinsdag haakt op 19 juni de ‘Plusdag’ aan bij de onlangs geopende tentoonstelling ‘Baanbrekend design, 50 jaar NS huisstijl’. Projectleider Marit Berends neemt bezoekers mee naar de tentoonstelling en gaat in op de achtergronden en introductie van het beroemde logo. En logo's kun je beschouwen als het gezicht waaraan je een bedrijf kunt herkennen. Net als bedrijfskleding versterkt het het vertrouwen wat je in een bedrijf hebt.

Lees meer

Kunstenaar met camera David Douglas Duncan werd 102

Lees meer...  In Frankrijk is de Amerikaanse fotograaf David Douglas Duncan overleden. Hij werd 102. Duncan was een van de meest invloedrijke fotografen van de 20ste eeuw. Hij versloeg meerdere oorlogen en portretteerde onder anderen goede vriend en schilder Pablo Picasso.

"Een kunstenaar met camera", zo omschrijft The New York Times hem. Die reputatie heeft hij onder meer te danken aan zijn werk tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse Oorlog. Hij was tijdens WOII zowel marineofficier als fotograaf en bracht onder meer verslag uit van de Amerikaanse invasie op de Salomonseilanden en Okinawa. Ook was hij erbij toen de Japanners zich op 2 september 1945 overgaven aan boord van USS Missouri in de baai van Tokio.

Lees meer

Nederlanders steunen Marokko tijdens WK

Lees meer...  De organisatie ‘Oranje voor Marokko’ hoopt alle Nederlanders te verbinden. Nederland speelt dit jaar helaas niet mee met het WK voetbal. Gelukkig spelen er wel vijf Nederlanders mee in het Marokkaanse nationale elftal. De organisatie ‘Oranje voor Marokko’ roept Nederlanders op om te laten zien dat ze het Marokkaanse elftal supporten.

Zojuist ging het WK voetbal van start in Rusland. Een dat betekent normaal gesproken dat heel Nederland op z’n kop staat: Wuppies, Bavariajurkjes, Oranjevla… Een tijd dat heel Nederland zich verenigt en samen staat te juichen.

Lees meer

Dronesector gaat unieke gedragscode opstellen

Lees meer...  DEN HAAG - Mag je nu wel of niet met een drone boven Natura 2000-gebieden vliegen? Het is een discussie die voor veel onduidelijkheid zorgt in de dronesector.
Strikt genomen hebben omgevingsdiensten geen zeggenschap over het gebruik van het luchtruim boven natuurgebieden, maar hebben wél het mandaat om te handhaven op verstoring van de natuur. In de praktijk blijkt echter dat verstoring door drones lastig is aan te tonen en bovendien zeer plaats, tijd- en contextgebonden is.

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) gaat in samenspraak met Dronewatch en de provincie Flevoland werk maken van een gedragscode aangaande het vliegen met drones boven natuurgebieden.

Lees meer

Feestelijke Hilton Haringparty in zonnig Amsterdam

Lees meer...  AMSTERDAM - Ook na een kwarteeuw is de jaarlijkse Hilton Haringparty in ´s lands hoofdstad nog springlevend. De 26e editie ging woensdagavond van start onder zonnige blauwe Hollandse luchten, met een spectaculaire water-en-vuur-show op het water.

Het eerste vaatje nieuwe haring werd per traditie aan land gebracht door de gastheren, Hilton directeur Roberto Payer en de leverancier van de nieuwe haring Eric van As, van Versvishandel Jan van As.

Lees meer

Comcast en Disney strijden om 21st Century Fox

Lees meer...  Het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast heeft een vijandig bod uitgebracht op 21st Century Fox, het mediabedrijf van Rupert Murdoch. Daarmee probeert het Walt Disney Company af te troeven. Nadat woensdag een Amerikaanse rechter de fusie van kabelgigant Time Warner met telecombedrijf AT&T eindelijk goedkeurde was dit te verwachten.

Comcast, de grootste Amerikaanse kabelaar, biedt 35 dollar per aandeel. Dat bod is 19 procent hoger dan dat van Disney. Eerder bereikte Disney al een akkoord met Fox over een overnamesom van 54 miljard dollar.

Lees meer

Joden en het Huis van Oranje in Nederland

Lees meer...  AMSTERDAM - Tot en met 30 september 2018 presenteert het Joods Historisch Museum een tentoonstelling over de relatie tussen de joodse gemeenschap in Nederland en het Huis van Oranje. Daarin kwamen hoogtepunten en dieptepunten voor.

Dat ontdekte ook koningshuis-deskundige Marc van der Linden (bekend van het blad Vorsten) die de tentoonstelling kwam bekijken voor een reportage samen met MuseumTV over 400 bewogen jaren in de contacten tussen de Oranjes en de joden in Nederland.

Lees meer

Fraude internetbankieren in België toegenomen

Lees meer...  Het is een beetje eng maar door phishing is bij onze Zuiderburen de internetfraude in 2018 met meer dan de helft toegenomen in vergelijking met 2017. In het eerste kwartaal van 2018 werden in België 1361 incidenten met internetbankieren geconstateerd.

Daarbij werd bijna 2 miljoen euro gestolen van de consumenten die vol vertrouwen via internet bankierden.

Lees meer

ANP neemt Fotobureau Hollandse Hoogte over

Lees meer...  Persbureau ANP neemt Fotobureau Hollandse Hoogte over. Een overnamebedrag is niet genoemd. Hollandse Hoogte vertegenwoordigt ruim 500 topfotografen en tientallen internationale agentschappen. Het ANP is de grootste leverancier van nieuwsfoto's aan bijna alle mediabedrijven in Nederland. Volgens ANP-hoofdredacteur Marcel van Lingen is de fotojournalistiek de winnaar van deze krachtenbundeling. Werk van Hollanse Hoogte-fotografen zal via ANP’s foto-databank worden verspreid.

ANP stelt dat er na overname een database van 125 miljoen beelden ontstaat voor afnemers binen en buiten de mediasector. Bas van Beek, directeur van Hollandse Hoogte, treedt toe tot de ANP-directie en zal de nieuwe foto-organsiatie gaan leiden. “In deze combinatie kan het ANP focussen op de nieuwsfotografie en Hollandse Hoogte op de rest van de markt. Inhoudelijk kunnen we elkaar versterken en kunnen we de positie van fotografen beter bewaken”, aldus Van Beek.

Lees meer

Cycling Zandvoort: een feestje op 16 & 17 juni

Lees meer...  ZANDVOORT - Cycling Zandvoort beleeft op 16 en 17 juni haar zesde editie. Hiermee keert een van de meest sportieve en gezellige fietsevenementen ook dit jaar terug op Circuit Zandvoort. De Zandvoortse racepiste zal weer een toonbeeld van een weekend vol fietsplezier zijn.

Dit jaar (zie het programma) zal er wederom gefietst worden voor het goede doel: Fight Cancer. De unieke GP-Triathlon maakt het sportieve weekend compleet. De 24-uurs estafettewedstrijd loopt als rode draad door het evenement en vormt het sportieve hoogtepunt van het weekend. Hier wisselen waar heldendom en drama elkaar af...

Lees meer

Cycling: het goede doel inspireert

Lees meer...  ZANDVOORT - Ieder jaar koppelt Cycling Zandvoort een goed doel aan het evenement. Sinds de editie van 2016 is er een nauwe samenwerking met Fight cancer. Bij de 2018-editie wordt die succesvolle samenwerking voortgezet. Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding.

Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ laat Fight cancer zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren zij mensen om mee te doen. Deelnemers hebben de mogelijkheid om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen door zichzelf of het team te laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven.

Lees meer

Meer artikelen...