• Museum Singer Laren opent magisch boutique hotel

 • Van Abbemuseum toont achterkant van de ontwerppraktijk

 • Introdans: sfeervol en vol wervelende energie

 • Fabienne Delvigne wijdt twee creaties aan de BMW i8 Roadster

 • 'Withoos meets Withoos' In Westfries Museum

 • Zomercouture Paul Schulten kleurrijk en stijlvol

 • Raadhuis Zandvoort en Zandvoorts Museum toont Haute Couture

 • Bigli juwelen dieper kleurtimbre

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Nieuws & TV

PvdD enige partij met meer vrouwen dan mannen op de kieslijst

Lees meer...  De Partij voor de Dieren is van alle deelnemende politieke partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart de enige partij die meer vrouwen dan mannen op de kieslijsten heeft. Van de 167 kandidaten voor de PvdD zijn er 93 vrouw, ruim 55 procent. Uit aanvullend onderzoek van wetenschappelijk bureau De Helling blijkt dat andere partijen daarbij ver achterblijven. GroenLinks heeft 41 procent vrouwen, de SP 37procent, de PvdA 33 procent. Treurige hekkensluiter is de SGP.

De Partij voor de Dieren strijdt als emancipatiepartij vanaf haar oprichting tegen achterstelling en voor gelijkberechtiging. Marianne Thieme: “Het is onacceptabel dat politieke partijen wel pleiten voor een vergroting van het aantal vrouwelijke kandidaten op hun kieslijsten, maar daar keer op keer niet in slagen."

Lees meer

Maarten van Beek: "Het viel ons rauw op ons dak..."

Lees meer...  ZWOLLE - Van Beek Lederwaren uit Zwolle is al ruim 45 jaar officieel dealer van het koffermerk Rimowa. Ervaren reizigers weten dat Rimowa een zeer luxueus en mooi bagagemerk is dat zorgvuldig handwerk en high tech combineert. Het is niet zo verwonderlijk dat dit ook LVHM (Louis Vuitton) is opgevallen.

Rimowa maakt sinds oktober deel uit van het Franse LVMH, waar ook bekende luxueuze merken als Louis Vuiton, Moët et Chandon en Christian Dior onder vallen. Dieter Morszeck, directeur van Rimowa, wilde zijn bedrijf daarop volgend ook een andere structuur geven.

Lees meer

Boek: "Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd"

Lees meer...  Het boek: "Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd" gaat over opvang na een schokkende gebeurtenis. Is dat belangrijk? Heel erg. Goede opvang na een schokkende gebeurtenis op de werk­plek is essentieel. Zo’n gebeurtenis - zoals (seksueel) geweld of het meemaken van suïcide - leidt bij de betrokken mede­werker(s) vaak tot gevoelens van grote onveiligheid.

Het kan het vertrouwen in iemands eigen professionaliteit, in zichzelf en in de organisatie schaden. Mensen die zich gehoord en gesteund voelen na zoiets ingrijpends, functioneren beter dan mensen die boosheid en wrok ervaren omdat zij zich niet serieus genomen voelen. Dit soort negatieve gevoelens kunnen de verwerking belem­meren.

Lees meer

Steun drie partijen bij leraren-tekort

Lees meer...  AMSTERDAM - Er is veel steun voor de leraren in de hoofdstad. De Amsterdamse SP, PvdA en GroenLinks sloten een hoofdstedelijk stembusakkoord om de stakende leraren te steunen. Deze leraren eisen 1,4 miljard euro extra investering in het basisonderwijs.

SP-lijsttrekker Laurens Ivens: “De SP steunt de eisen van de stakende leraren. Amsterdam kent een groot lerarentekort en helaas is dat het geval op meer plaatsen in Nederland." Iedereen weet dat de leraren het niet bepaald makkelijk hebben met de achterblijvende salarissen en de hoge werkdruk die vooral ook ontstaat omdat bepaalde ouders verwachten dat de school hun opvoedende taken overneemt.

Lees meer

Amsterdamse VVD maakt de stad schoon

Lees meer...  AMSTERDAM - Tientallen vrijwilligers van de Amsterdamse VVD gaan op 17 maart de stad schoonmaken met papierprikkers. Om 15:00 wordt de aftrap gegeven voor een grootschalige actie in de Pijp in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte. Verder zijn er de hele dag activiteiten in en rondom het VVD Huis op het Marie Heinekenplein. En er gebeurt méér.

Amsterdammers kunnen in het VVD Huis onder meer speeddaten met politici om alle prangende vragen te stellen die bij ze leven.

Lees meer

Chopard en legendarische Mille Miglia race delen grote passie

Lees meer... Al 30 jaar lang kloppen de harten van Chopard en Mille Miglia unisono. Zij delen een belangrijk stuk raceauto-geschiedenis. Een gezamenlijke liefde voor techniek en prestaties, ontstaan uit de persoonlijke passie van Karl-Friedrich Scheufele, CEO van Chopard.

Hij is zowel een kenner van klassieke raceauto’s als een ervaren bestuurder, en doet al 30 jaar mee met de beroemde race. Dat begon in 1988, toen Chopard de partner en officiële tijdwaarnemer van de Mille Miglia werd en een gelijknamige horlogecollectie presenteerde...

Lees meer

Eigenzinnige Ted Noten in Museum aan het Vrijthof

Lees meer...  Ted Noten behoort tot een van de meest eigenzinnige kunstenaars van dit moment. Zijn autonome werk is veelvuldig bekroond en opgenomen in de collecties van een groot aantal musea, waaronder het Metropolitan Museum of Art in New York, Los Angeles County Museum of Art, Victoria and Albert Museum in Londen.

En in ons land in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch en Stedelijk Museum Amsterdam. In 2012 werd hij door Stichting Kunstweek uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar. Hij is een bijzondere kunstenaar die shockeert. Je moet er wel tegen kunnen... Wat zien we bijvoorbeeld hier?

Lees meer

Film: A Quiet Place

Lees meer...  Afgelopen vrijdag vond de wereldpremière van John Krasinski’s SXSW Thriller A Quiet Place plaats tijdens het SXSW Festival in Austin, Texas. Over 'Als ze je niet kunnen horen, krijgen ze je niet te pakken...'

Regisseur John Krasinski en Emily Blunt, Noah Jupe en Millicent Simmonds waren hierbij aanwezig. De film werd zeer lovend ontvangen. In deze nieuwe thriller A Quiet Place probeert een familie in stilte te overleven terwijl ze bedreigd worden door mysterieuze wezens die afkomen op geluid. Als ze je horen, zullen ze op je jagen.

Lees meer

De Vrije Pers wil Vrij blijven

Lees meer...  Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft op 5 maart een motie van de VVD en SP gesteund waarin Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) wordt aangespoord zich hard te maken voor opheffing van EU vs Disinfo; een wat curieus bureau van de Europese Commissie dat als taak heeft om Russische desinformatie en nepnieuws te bestrijden.

Eerder dit jaar beschuldigde de club onder meer GeenStijl, De Gelderlander en TPO-journalist Chris Aalberts als brengers van nepnieuws. Nadat deze media de Europese Unie dagvaardde, zwakte EU vs Disinfo de terminologie iets af, maar is nog steeds actief.

Lees meer

Raadhuis Zandvoort en Zandvoorts Museum toont Haute Couture

 Lees meer...ZANDVOORT - Het Raadhuis van de gemeente Zandvoort is van 2 mei tot en met 1 juli 2018 het exclusieve domein van Mart Visser. Twee maanden lang zwaait de couturier en kunstenaar de scepter in het historische Raadhuis van de badplaats en het naastgelegen Zandvoorts Museum. Burgemeester Niek Meijer van Zandvoort draagt op 2 mei de spreekwoordelijke sleutel van het gemeentehuis tijdelijk over aan Mart Visser; het startsein voor 'Mart Visser – The Take-over'.

In het Zandvoorts Museum vond in 2016 een Frans Molenaar tentoonstelling plaats. Mart Visser geeft hier nu een vervolg aan en krijgt daarnaast ook het Raadhuis tot zijn beschikking. ‘Mart Visser – The Take-over’ is een mooi voorbeeld van het pop-up concept zoals beschreven in de Toeristische Visie die eind 2016 is vastgesteld door de gemeenteraad van Zandvoort.

Lees meer

Mark Rutte test Amsterdamse kandidaten VVD

Lees meer...  AMSTERDAM - Dinsdagavond 13 maart organiseert de Amsterdamse VVD een townhall meeting met Mark Rutte in het Volkshotel. Dit event vindt plaats in verband met de komende gemeenteraadskiezingen.

De premier zal, bij hoge uitzondering, een aantal Amsterdamse kandidaten aan de tand voelen over hun drijfveren.

Lees meer

IJsland 'most gender-equal country’ ter wereld

Lees meer...  DEN HAAG - Tijdens de Haagse viering van Internationale Vrouwendag vierden ruim 800 bezoekers de emancipatie in World Forum The Hague. Antoinette Mutesa is de winnaar van de Kartiniprijs. De oprichter van Women’s Initiative Network kreeg de gemeentelijke emancipatieprijs overhandigd door Gerben Hagenaars. Hij is directeur Zorg, Maatschappelijke Coöperatie en Ondersteuning (ZMCO) van de gemeente Den Haag.

De viering van Internationale Vrouwen in het World Forum begon met de besloten uitreiking van de Parels van de Stad. Burgemeester Pauline Krikke zette hierbij veertien vrijwilligers in het zonnetje voor hun inzet voor de emancipatie van vrouwen in Den Haag. Petra Stienen, arabiste, publiciste en politica opende vervolgens het openbare programma officieel.

Lees meer

Hoezo: gaybrapaden vooral modegril ambtenaren

Lees meer...  AMSTERDAM - Regenboogzebrapaden worden opeens in vet gebrachte artikelen afgeschilderd als 'een politieke hobby nagenoeg zonder maatschappelijki draagvlak.' Dit is gebaseerd op een onderzoek dat veel mensen niets hebben met homoseksuele stoplichten en genderneutrale wc’s. Dat lijkt inderdaad op deze wijze opgesomd een ietwat overdreven overschrijding van het gemiddelde ervaren van traditionele regels.

Iedereen kan overigens van alles onderzoeken en het ligt er dan wel qua resultaat wel veel aan Wie je Wat vraagt. Er zijn namelijk ook heel wat mensen die deze kwestie totaal neutraal kunnen bekijken. Het gender-profileren wordt volgens ons onderzoek voornamelijk gezien als een vriendelijke houding jegens de emotionele barriëre die sommige groepen ervaren binnen de diversiteit van onze bevolking.

Lees meer

Uitmarkt in Amsterdam Zuidoost gedwarsboomd...

Lees meer...  "Wat een overschatting en over-belasting van stadsdeel Centrum in Amsterdam," roept gemeenteraadslid Nelly Duijndam. "Nu wordt stadsdeel Zuidoost weer eens genegeerd en gaat alle aandacht en drukte naar stadsdeel Centrum." Het SP-raadslid is zeer teleurgesteld over het kliekachtige gedrag van de gemeente die alles naar stadsdeel Centrum toetrekt.

"Was het soms voor niets dat juist vorig jaar een voorstel van de SP in de raad is aangenomen om de Uitmarkt in 2018 in Zuidoost te organiseren?" Raadslid Nelly Duijndam is allergisch voor deze oude-jongens-krentenbrood attitude. "Ik vind het op zijn zachtst gezegd bepaald niet netjes dat de wethouder zich er weinig van aan lijkt te trekken dat de gemeenteraad hierover een voorstel heeft aangenomen.”

Lees meer

Spannende Boekenweek met Straat op Tilt

Lees meer...  TILBURG - Waar in Nederland ontdek je nog meer echt-literaire verrassingen dan in de binnenstad van Tilburg? Daar start op zaterdag 10 maart -morgen- het Tilt Festival. Het geeft alvast een extra-kruidig sausje aan de Boekenweek af met diverse verrassingsacts op de markt en het Stadhuisplein.

Daar in Tilburg wordt nog heerlijk gedroomd en gespeeld en geflirt en gelezen. Hoe doen die Tilters dat? Ontdek de poëzie in pashokjes ... Eet daar maar eens een broodje in een literaire verpakking ... Dat smaakt toch anders. Of ontvang je eigen gedicht. Ja...

Lees meer

Hotel Jakarta Amsterdam lanceert pop-up restaurant in Rotterdam

Lees meer...  AMSTERDAM - NY Basement in Hotel New York heeft een primeur met gerechten uit de toekomstige keuken van Café Jakarta. Op woensdag 14 maart en donderdag 15 maart 2018 nemen de Café Jakarta’s executive chef Stéphane Besse en executive sous-chef Rendy Reanaldy het stokje over van NY Basement chef-kok Edward de Ridder. Tijdens deze twee dagen kan er voor het eerst geproefd worden van de keuken van het nieuw te openen WestCord Hotel; Hotel Jakarta Amsterdam.

Bij Café Jakarta komen uitnodigende aroma’s en exotische smaken samen in verrassende oriëntaalse gerechten met een Nederlandse twist. Westerse producten worden op Oosterse wijze bereid. Rotterdam krijgt met pop-up Café Jakarta de primeur. Gedurende deze twee dagen kunnen gasten genieten van avontuurlijke gerechten. Op 5 en 6 april 2018 wordt op een nog geheime locatie het pop-up restaurant in Amsterdam gelanceerd.

Lees meer

Arrow’s Laurel Lance bij Heroes Dutch Comic Con

Lees meer...  UTRECHT - Over 3 weken vindt de 5de editie van Heroes Dutch Comic Con plaats in de Jaarbeurs en vandaag kondigt de organisatie de komst van Special Guest Katie Cassidy aan.

De Amerikaanse actrice is bekend van haar rol als Laurel Lance in de DC-Comics tv-serie Arrow, maar speelde ook in Supernatural, Gossip Girl en Melrose Place.

Lees meer

Rijksmuseum verwerft expressief beeld

Lees meer...  AMSTERDAM - Het Rijksmuseum krijgt topstuk gemaakt voor de Medici-familie in Florence. Het betreft een uniek Italiaans beeld uit 1556 verworven op de openingsdag van TEFAF. Het is een sculptuur gemaakt van was door Bartolomeo Ammannati, een zeer expressief model voor een fontein in het beroemde Palazzo Pitti in Florence. 

Het circa 30 cm hoge beeld stelt een naakte jongeman voor die in zijn uitgestrekte hand een bol vasthoudt als symbool van de kosmos. Dat motief is een toespeling op de naam van Cosimo, de opdrachtgever van het beeld.

Lees meer

Ziggo stopt met analoge televisie

Lees meer...  Kabelbedrijf Ziggo gaat de laatste restanten van analoge televisie in het eigen netwerk opruimen: in de komende twee jaar zullen kijkers die nu nog analoog televisie kijken gefaseerd worden overgezet naar digitaal. De kabelaar belooft klanten ruim op tijd over de wijzigingen te informeren.

Topman Jeroen Hoencamp van VodafoneZiggo zegt dat de wijziging onvermijdelijk is en noodzakelijk om te kunnen blijven vernieuwen.

Lees meer

Boek: Meditatie is als tandenpoetsen

Lees meer...  Op 8 mei verschijnt De kracht van Transcendente Meditatie van Bob Roth, go-to leraar voor toonaangevende figuren in de media- en zakenwereld. In dit boek legt hij in heldere stappen uit hoe we kunnen profiteren van Transcendente Meditatie.

Transcendente Meditatie (TM) is een eenvoudige techniek voor het opladen van geest en lichaam. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van concentratie, beheersing van de geest, contemplatie of observatie van gedachten, zoals bij andere meditatievormen, maar van een mantra.

Lees meer

Gaybrapad is volgens SGP Vlissingen onveilig

Lees meer... VLISSINGEN- Een zebrapad of een gaybrapad? De kleurrijke oversteekplaats in Vlissingen zorgt voor verwarring. Volgens fractievoorzitter Lilian Janse van de SGP Vlissingen zou dit voor 'gevaarlijke verkeerssituaties' kunnen zorgen. Daarom diende zij een brief in met vragen aan het college. Dat meldt de bekende omroep Zeeland.

"Afgelopen weekend viel het blad van de ANWB bij mij op de mat en daar stelde een juridisch expert dat een zebrapad zwart-wit moet zijn en een gaybrapad dus niet de wettelijke status van een zebrapad heeft", vertelt mevrouw Janse. "Dit betekent dat auto's officieel niet hoeven te stoppen voor een voetganger die oversteekt op een gaybrapad, terwijl dit bij een zebrapad wel het geval is", voegt zij hier aan toe.

Lees meer

Amsterdamse abri-posters van Suitsupply vernield

Lees meer...  Er zijn meerdere bushokjes vernield met een reclame van Suitsupply waarop twee zoenende mannen staan. Zelfs in Amsterdam moesten verschillende abri's eraan geloven. Dat meldt de krant Het Parool. Het buitenreclamebedrijf JCDecaux wist nog niet hoeveel bushokjs het betrof al had Fokke de Jong, oprichter van Suitsupply, wel reacties verwacht maar niet dat 'ze' bushokjes kapot zouden maken. "Helemaal niet in Nederland."

"We hadden wel verwacht dat er reacties op zouden komen," zegt Fokke de Jong, oprichter van Suitsupply. "Maar we hadden niet meteen verwacht dat ze de bushokjes kapot zouden maken, helemaal niet in Nederland." Het bedrijf ontving echter veel meer positieve dan negatieve reacties. Vooral via Instagram.

Lees meer

Emilie ‘Belle’ de Ravin op Heroes Dutch Comic Con

Lees meer...  UTRECHT - Emilie de Ravin zal op 31 maart en 1 april te gast zijn op Heroes Dutch Comic Con om haar Nederlandse fans te ontmoeten. De Australische actrice is vooral bekend als het karakter Belle in Once Upon A Time.

Daarnaast was zij o.a. te zien in de fantasy-drama Beastmaster, als Tess in de serie Roswell en in de rol van Claire in de award winning series Lost.

Lees meer

Kampioenstitel Febo Final 4 naar De Borst en Van Riet

Lees meer...  ZANDVOORT - De FEBO Final 4, de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap 2017-2018, is gewonnen door Jan Lammers en Giedo van der Garde. Het duo wist met de door Racing Team Nederland geprepareerde Ligier LMP3 de vier uur durende wedstrijd te winnen. FEBO Racing Team-rijders Dennis de Borst en Pim van Riet pakten voor de tweede maal op rij de kampioenstitel. De dag startte met de kwalificatietraining op een koud maar droog circuit, waarbij het team van Jan Lammers en Giedo van der Garde al snel liet blijken een van de favorieten voor de dagzege te zijn.

Met een sterke tijd van 1:34.996 werd de toon gezet met de gele Racing Team Nederland LMP3 auto. Op de tweede plaats kwalificeerden zich Bob Herber en Daan Meijer (Mercedes SLS GT3). De snelste tijd in Divisie II werd genoteerd door BMW-coureurs Lars Harbeck en Sven Markert. In Divisie III klokten Jan Schouten en Ton Vink (BMW 320D) de beste tijd, terwijl deze eer in Divisie IV naar Frank Poll en Guus de Koster ging (BMW E36).

Lees meer

Dieren kunnen rekenen op topmodel Kim Feenstra

Lees meer...  Model, actrice en fotografe Kim Feenstra behoort al jaren tot de top in haar vak. Ze is kieskeurig als het aankomt op nieuwe opdrachten en de vele verzoeken die binnenkomen. Maar tegen Stichting Dierenhulp zei ze meteen ‘ja’. Kim is de nieuwe ambassadrice van deze non profit organisatie. Stichting Dierenhulp zet zich al ruim 21 jaar in voor dieren in nood.

Het voorkomen van dierenleed is een belangrijk speerpunt. Een aanpak bij de bron via sterilisaties heeft zich al die jaren bewezen. Waarbij voorlichting en bescherming van dieren eveneens belangrijke doelstellingen zijn. Stichting Dierenhulp voelt zich vereerd met de nieuwe ambassadrice.

Lees meer

Meer artikelen...