• Royal Polo at the Palace deze zomer

 • Feestelijke Hilton Haringparty in zonnig Amsterdam

 • De maatpakken van OGER voor Feyenoord

 • Kim Feenstra strijdt voor Stichting Dierenhulp

 • Belgisch juwelenmerk introduceert green lemon

 • Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

20 Jaar Couturekrant

 • COUTUREKRANT 20 JAAR

  Dit jaar bestaat onze Couturekrant 20 jaar. Dat is een geldige reden om onze regelmatig terugkerende bezoekers te bedanken. En Read More
 • Sheila de Vries

  Sheila De Vries: alle creaties hebben hun eigen verhaal... De couture van Sheila de Vries is het resultaat van reizen Read More
 • Ronald Kolk

  Ronald Kolk begon zijn loopbaan begon bij Amsterdamse couturiers maar hij is een natuurtalent. Van jongs aan af knipte hij Read More
 • Paul Schulten

  Paul Schulten brengt spraakmakende show. Paul Schulten is een couturier met star-class. Hij is hot bij zijn eigen klantenkring. Zijn Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Nieuws & TV

100 Facestories: een heerlijk foto- en verhalenboek

Lees meer...  De favoriete plek van onze redacteur op het jaarlijkse fotofestival UNSEEN in de Westergasfabriek is de boekenhal. Daar kan deze vakman 'gelukkig even ontsnappen aan de overwegend conceptuele fotografie, die het evenement in een houdgreep heeft.'

Aloys Ginjaar vervolgt: Daar leerde ik twee jaar geleden ook Uitgeverij Lecturis uit Eindhoven kennen, die waardevolle fotografieboeken uitbrengt. Zoals nu 100 FACESTORIES. Het project ging van start op Facebook onder het motto "Behind every face lies a story to be told'.

Lees meer

Amsterdam clean en safe maken

Lees meer...  AMSTERDAM - Wie zijn er in control wat maatregelen nemen betreft voor een veilig en schoon Amsterdam? De Amsterdamse VVD vraagt om échte keuzes voor 2019: meer geld naar handhaving, veiligheid en een schoner Amsterdam.

Deze week is de begroting voor 2019 aan de Amsterdamse gemeenteraad gepresenteerd. Dan komen er grote verschllen in opvatting voor de dag. VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg is er verbijsterd over. "De kneiterlinkse coalitie van GroenLinks, D66, PvdA en SP kiest volgend jaar voor de 24-uursopvang van uitgeprocedeerde asielzoekers, het ontmoedigen van werk door extra armoedegelden, een forse lastenverhoging en een woonbeleid dat vrijwel volledig gericht is op huurwoningen."

Lees meer

Zangeres Giovanca zeer modebewust

Lees meer...  De in Amsterdam wonende zangeres Giovanca is voor veel mensen een bekend gezicht door haar inspirerende presentatie van het muziekprogramma Vrije geluiden van de VPRO. Ze is heel modebewust en heeft zich in dat opzicht heel breed geörienteerd.

Op deze foto van modefotograaf Sydney Korsse is zij te zien als mannequin en showt ze een donkergroene iets glanzende wintermantel volgens de allerlaatste trend maar doorgaans draagt ze tijdens haar tv-interviews mode die past bij de stijl van het land waaruit de muzikanten die zij aankondigt vandaan komen. Dat kan er heel boeiend en schilderachtig uit zien.

Lees meer

Paleis Het Loo presenteert straks Winterpaleis

Lees meer...  Vanaf 15 december t/m 6 januari 2019 pakt Paleis Het Loo uit met ‘Winterpaleis Het Loo’. Dit jaar in een nieuwe formule op en rond een feeëriek Stallenplein, vol kerstbomen en lichtjes, met alle blikvangers voor feestelijk gedekte tafels én een echte ijsbaan.

De bijna honderd meter lange Aanspanplaats met monumentale overkapping op het Stallenplein wordt voor Winterpaleis Het Loo omgetoverd tot een sprookjesachtige ruimte, waar de afzonderlijke onderdelen van een feestelijk gedekte tafel als blikvangers worden uitvergroot en toegelicht.

Lees meer

Nubië - Land van Zwarte Farao's in Drents Museum

Lees meer...  ASSEN - Vanaf 16 december 2018 presenteert het Drents Museum de grote internationale archeologische tentoonstelling Nubië - Land van de Zwarte Farao’s. Farao’s uit Egypte kennen we allemaal. Maar dat ten zuiden van Egypte - in het Nijlgebied van het huidige Soedan – koningen en farao’s woonden die de macht van de Egyptenaren evenaarden, is minder bekend.

Met deze tentoonstelling toont het Drents Museum het mysterie van het oude Nubië en maakt het publiek kennis met de schatten van de Nubiërs. De tentoonstelling Nubië - Land van de Zwarte Farao’s biedt een overzicht van het fascinerende Nubië tussen 2400 v. Chr. tot circa 350 na Chr. De vondsten, die afkomstig zijn uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts in Boston, geven samen een beeld van de rijke cultuur van dit deel in Afrika.

Lees meer

Tabletmenukaart helpt bij personeelstekort

Lees meer...  UTRECHT-Restaurants en cafés sluiten hun deuren, vaak een extra dag en soms zelfs helemaal, vanwege een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakte bekend dat er een schreeuwend tekort is aan gekwalificeerd personeel in de horeca. In totaal zijn er 30.000 opstaande vacatures in de horeca waarvan er 10.000 vacatures structureel niet in te vullen zijn. Meer dan 135 horecazaken in Nederland zoeken het antwoord op dit probleem in innovatie via Tabletmenukaart.

Eén van die zaken is ‘de Winkel van Sinkel’ in Utrecht. Eigenaar Dirk Velthuizen:” Dankzij Tabletmenukaart kunnen mijn gasten een deel van de bestelling zelf doen. Hierdoor kan één medewerker meer tafels bedienen.” En ere wie ere toekomt: Alex Dolstra is de bedenker van Tabletmenukaart).

Lees meer

Tabletmenukaart in Horeca is hufterproof

Lees meer...  UTRECHT-Steeds vaker wordt er door bedrijven gewerkt met zelf-service oplossingen. Zo kun je bij de Albert Heijn en IKEA middels een handscanner zelf je boodschappen scannen en afrekenen bij een zelf-service kassa. Op steeds meer vliegvelden kon je al geruime tijd zelf inchecken en vandaag de dag is de bagage check-in de normaalste zaak van de wereld.In de horeca is onoplettend personeel een van de grootste ergernissen. Vaak ontstaat dit door te weinig bediening of onervaren personeel. Tabletmenukaart draagt graag bij aan een verbetering.

Tabletmenukaart lost een uitdaging op bij vele vierkante meters en minder overzichtelijke locaties zoals een groot terras of een andere verdieping. Tabletmenukaart neemt de bestellingen op, zodat de bediening zich kan focussen op datgene wat het verschil maakt; service. De bediening verwelkomt de gast en introduceert kort Tabletmenukaart en neemt daarmee de eerste bestelling op.

Lees meer

Boek: Match honden met hun baasjes (1)

Lees meer...  Ben jij een trouwe labrador of een eigenwijze teckel? Een mollige mopshond of een speelse spaniël? De band tussen mens en hond gaat verder dan het uiterlijk. Geen wonder dat we vaak dezelfde eigenschappen hebben en soms zelfs op onze trouwe viervoeters lijken! Zoek met Lijk Jij Op Je Hond? de baasjes en hun harige vriendjes bij elkaar en test je geheugen met dit leuke memoryspel.

Iedereen kent wel zo’n duo waarbij het baasje en de hond op elkaar lijken, en niet alleen qua uiterlijk. Waarom lijken mensen eigenlijk op hun honden?

Lees meer

Boek: Match honden met hun baasjes (2)

Lees meer...  Het blijft altijd intrigerend om net als in het boek "lijk je op je hond?"de bazen en bazinnen met hun dieren te matchen. Wat maakt dat je soms denkt: dat is precies een huisdiet voor haar of voor hem? Het is opvallend hoe vaak de eigenaren een typerende eigenschap of iets in het uiterlijk met hun hond of kat delen.

Aangezien dit onderwerp heel veel mensen aanspreekt en in onze artikelen één afbeelding kan worden bijgevoegd maken wij graag twee aparte artikelen om toch een apart overeenstemmende uiterlijke presence daarin voorkomende van hond en eigenaar te laten zien.

Lees meer

Hij redde veel huisdieren van de orkaan

Lees meer...  De 51-jarige Tony Alsup uit Greenback, Tennessee had altijd al graag een dierenasiel willen beginnen. Toen hij hoorde dat tijdens de orkaan Harvey verschillende opvangcentra van huisdieren werden gesloten en ook het leven van veel huisdieren noodgedwongen werd beeindigd besloot hij daar iets aan te doen.

Hij zocht contact met diverse andere veilige opvangcentra uit de omgeving en langs de kust van Californië en bood aan zowel honden als katten daarheen te vervoeren. Hij hield ook een hartstochtelijk pleidooi on line en vroeg mensen hem te helpen.

Lees meer

Rijksmuseum: muziek met rapper Diggy Dex

Lees meer...  AMSTERDAM - Op vrijdagavond 28 september presenteert het Rijksmuseum een optreden van rapper Diggy Dex in de Passage onder het museum. Het pop-up concert is onderdeel van de serie Muziek in het Rijksmuseum.

Rapper Diggy Dex: "Ik ben ontzettend vereerd te mogen spelen op deze unieke locatie onder het prachtige Rijksmuseum. Een geweldige plek om muziek en kunst samen te laten smelten. Samen met de band kijk ik dan ook enorm uit naar dit concert!"

Lees meer

Reflex Gallery toont 'Bright Black World'

Lees meer...  AMSTERDAM - Reflex Gallery presenteert van 15 september tot en met 17 november 2018 het nieuwste werk van de Amerikaanse fotograaf Todd Hido. Met 'Bright Black World' laat de galerie een selectie pakkende beelden zien.De foto’s zijn het resultaat van Hido’s verkenning van het noordelijk halfrond in de ondoordringbare diepten van de winter. Achter de beelden schuilt de realiteit van klimaatverandering en de dreiging van eeuwige duisternis.

Gelijktijdig met de expositie in de galerie, presenteert Reflex Gallery ook enkele werken van Todd Hido op de fotografiebeurs Unseen Amsterdam (21–23 september). Voor de fotograaf is 'Bright Black World' niet alleen een politiek statement. Het werk is geïnspireerd door Scandinavische mythologie, Ragnarok en de gedachte van Fimbulwinter: een winter die nooit eindigt.

Lees meer

CBS ontslaat producent 60 Minutes

Lees meer...  CBS News heeft een producent van het gerenommeerde acutaliteitenprogramma 60 Minutes ontslagen, nadat hij een collega een dreigement per sms stuurde. Journaliste Jericka Duncan volgde de recentste ontwikkelingen rond topman Leslie Moonves, die onlangs wegens seksueel wangedrag moest vertrekken.

Duncan stuurde producent Jeff Fager vragen over de zaak en aantijgingen aan zijn eigen adres, onder meer over ongewenste aanrakingen tijdens bedrijfsfeestjes. Toen had je de poppen aan het dansen.

Lees meer

Montere Weemoed in Arnhems Posttheater

Lees meer...  ARNHEM - De literaire voorstelling 'Montere Weemoed' van auteur Thomas Verbogt & singer-songwriter Beatrice van der Poel is onlangs aan het programma van het Posttheater toegevoegd.
Ze brengen een hartverwarmende collage van prachtige weemoedige liedjes en komische verhalen, als altijd, over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie.

Auteur Thomas Verbogt schrijft romans, toneelstukken, columns voor o.a. De Gelderlander en verhalenbundels en werd o.a. genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de ECI Literatuurprijs 2016 voor zijn boek Als de Winter voorbij is.

Lees meer

Boek: Focus op Fotografie: Sportfotografie

Lees meer...  Het boek Focus op Fotografie: Sportfotografie helpt foto's meer professioneel te laten lijken zonder meteen duizenden euro’s aan apparatuur uit te moeten geven. Het is geschreven omdat sportfotografie een onderdeel van fotografie is dat door veel mensen wordt beoefend. Helaas ervaart een aantal vasn hun dan toch dat hun foto's er niet uitzien zoals die in magazines en kranten te zien zijn.

Het is geen doorsnee boek, maar geeft de lezer wel het beste van twee werelden. Enerzijds kunnen zowel de beginnende als de gevorderde amateursportfotograaf hier tips en trucs uithalen die makkelijk toepasbaar in de praktijk. Anderzijds is het voor iedereen met een hart voor sport toch heel interessant om mooie sportfoto’s te bekijken!

Lees meer

Financiële Zelfredzaam bij ernstige levensgebeurtenissen

Lees meer...  Vandaag ontvangt Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap uit handen van Ingrid de Graaf van Aegon het ‘Actieplan Financiële Zelfredzaamheid’. Dit plan vormt het sluitstuk van het jaar waarin Ingrid De Graaf Topvrouw van het Jaar was en hard gewerkt heeft om mensen hulp te bieden om zichzelf financieel te kunnen redden als hun leven in een heel nare situatie belandt .

Het plan is tot stand gekomen met verschillende samenwerkingspartners. Onder andere Het Nibud dat Nederlanders -mannen maar met name veel vrouwen- wil helpen meer inzicht en overzicht te krijgen in hun financiën, bijvoorbeeld bij scheiding. (Het actieplan wordt ondersteund door onder diverse advocatenorganisaties, deskundigen bij scheidingen en incassopartijen etc. Onder het artikel uitgebreid vermeld.) Het plan richt zich op 3 speerpunten.

Lees meer

Hoe kunnen dorpskerken blijven bestaan?

Lees meer...  Hoe kunnen dorpskerken blijven bestaan? Ze zijn het hart van een dorp maar  ... de kerkbanken worden leger. En steeds meer dorpen delen één predikant. Ook krijgen kerkenraden vacatures maar met moeite vervuld. Veel dorpskerken zijn druk met overleven en dat vraagt veel tijd, aandacht en energie. Vaak komt dat steeds op werk van dezelfde mensen aan. Hoe kunnen zij het belang daarvan in veranderende tijden toch aan anderen duidelijk maken en overdragen? 

Volgende week (18 -9 - 18) verschijnt het boek Sporen van God in het dorp van theologe Jacobine Gelderloos wat een aanzet biedt om vanuit een nieuw perspectief naar de rol van dorpskerken in de plattelandsgemeenschap te kijken. De kerk niet alleen als historisch object gezien of terloops ritueel middelpunt maar ook als een locatie waar men zichzelf en de gemeenschap om zich heen naar de eisen van de tijd kan 'resetten'.  

Lees meer

Grote internetreuzen moeten auteursrecht betalen

Lees meer...  Bij de stemming van het Europees Parlement vandaag is met 438 stemmen vóór, 226 tegen en 39 onthoudingen gestemd voor aanpassingen in het Europese auteursrecht. Belangrijkste effecten daarvan zijn dat grote internetbedrijven moeten gaan betalen voor auteursrechtelijk materiaal dat gebruikers via hen verspreiden. Tegenstanders vrezen de praktische effecten van de plannen.

Om zulk materiaal - liefst nog voor publicatie - te identificeren, zullen partijen moeten gaan werken met uploadfilters. Gezien de hoeveelheid materiaal die elke seconde wordt geüpload, zullen die grotendeels geautomatiseerd moeten werken. Omdat Facebook, Google en Twitter en anderen hun risico zullen willen beperken, zullen de filters eerder te veel dan te weinig afwijzen, voorspellen tegenstanders.

Lees meer

Graficus M. C. Escher in Het Uur van de Wolf

Lees meer...  Vanavond zendt de NTR in Het Uur van de Wolf een documentaire uit over Nederlands beroemdste graficus: M.C. Escher: Het oneindige zoeken. N.a.v. deze documentaire van Robin Lutz lanceerde NTR eerder dit jaar de interactieve website De metamorfose Van Escher. Deze site stelt de bezoeker in staat stelt het beroemde werk en leven van Escher van heel dichtbij te ontdekken en beleven. Nooit eerder was Eschers werk zó gedetailleerd online te bekijken.

Een uniek onderdeel van de interactieve website is de Metamorfose Machine. Complexe technieken die Escher gedurende vele jaren met de hand ontwikkelde, zitten nu ingebouwd in deze bijzondere tool. Zo kan je als bezoeker aan de slag met je eigen stukje metamorfose. Je kunt je zelf gemaakte afbeeldingen roteren, spiegelen, verschuiven en vervolgens morfen naar een tweede afbeelding. Je gecreëerde werk voeg je vervolgens toe aan het digitale ‘Gesamtkunstwerk’; een oneindige online metamorfose. Inmiddels zijn ruim 10.000 unieke werken toegevoegd aan dit Gesamtkunstwerk!

Lees meer

Caran d’Ache lanceert ‘Season’s Greetings’-collectie

Lees meer...  GENEVEVE – Deze pennen en potloden uit de ‘Season’s Greetings’-collectie van Caran d’Ache zouden een ideaal cadeau kunnen zijn voor de feestdagen. Een beetje vroeg maar wel origineel en leuk voor de liefhebbers. Speciaal voor de feestdagen introduceert Caran d’Ache de pennen- en potlodencollectie ‘Season’s Greetings’. Uniek aan de collectie is, dat de 849 Fountain-pen, de Ecridor-pen, de Prismalo® Aquarelle-potloden en de Neocolor® II versierd zijn met feestelijke patronen en kleuren waar zowel jong als oud van kunnen genieten.

De Zwitserse schrijfwarenproducent maakt sowieso iconische producten. Zo doet de beroemde Ecridor-pen eer aan met een exclusief model, het perfecte cadeau voor liefhebbers van schoon schrijven en verzamelaars van bijzondere voorwerpen.

Lees meer

Hoofdredactie GeenStijl neemt website over

Lees meer...  De hoofdredactie van GeenStijl neemt de website over van eigenaar Mediahuis. Dat melden bronnen rond de uitgeverij. De overeenkomst wordt naar verwachting later dit jaar beklonken. De hoofdredactie, bestaande uit hoofdredacteur Marck Burema en adjunct Bart Nijman, betaalt niets voor GeenStijl. Ze krijgen zelfs wat geld mee om de eerste periode te overbruggen. Over de details wordt nog gesproken.

Het videoplatform Dumpert maakt geen onderdeel uit van de overeenkomst. Het was al langere tijd duidelijk dat het moeilijk is een koper te vinden voor GeenStijl. De website is regelmatig in opspraak vanwege de toon en inhoud van de stukken. De reden voor Mediahuis om van GeenStijl af te willen. Daarnaast zijn de inkomsten gedaald nadat vorig jaar adverteerders (door boze beledigde dames) werden opgeroepen de site te boycotten.

Lees meer

Boek: Herstel je hormonen in 10-stappen

Lees meer...Kun je je hormonen weer onder controle krijgen? PMS, acné, neerslachtige gevoelens, droge huid, opvliegers en vruchtbaarheidsproblemen. Zo maar een greep uit herkenbare hormoon-gerelateerde klachten waar veel vrouwen mee kampen en zich vaak bij neerleggen. Maar er is wel degelijk wat aan te doen. Vivian Reijs (orthomoleculair voedingscoach en hormoontherapeut) ontwikkelde een makkelijk 10-stappenplan om vrouwen van alle leeftijden te helpen hun hormoonhuishouding te herstellen, in elke fase van hun leven.

Haar nieuwe boek Herstel je hormonen in 10 stappen verschijnt op 2 oktober. Met haar eigen ervaring als basis. Vivian worstelde zelf op jonge leeftijd met PMS-gerelateerde klachten en raakte zo geïnteresseerd in de werking van de hormoonhuishouding.

Lees meer

GEDICHT VAN HEEL VROEGER :

Lees meer...

KOFFIE ZETTEN

Zo is men soms alleen in huis: de dingen
verliezen binding met de werkelijkheid
Wegglijdend in een slaap buiten de tijd
houden zij op te glanzen en te zingen.

Lees meer

1 op de 5 mensen is hoogsensitief

Lees meer... Ben jij snel overprikkeld? Of misschien hoogsensitief? Daar is niets mis mee in principe. Integendeel. Een hoogsensitief persoon (HSP) is geboren met een gevoelig zenuwstelsel, dit is ook werkelijk te zien op hersenscans. Licht, geluid maar ook emoties van anderen komen harder binnen.

Op luchtige en humoristische wijze laten de auteurs - beiden ervaringsdeskundige - in het boek Overprikkeld zien wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk inhoudt. En hoe je overprikkeling kunt voorkomen. Mensen die deze kwaliteiten om intenser en sneller iets te ervaren bezitten moeten vooral leren hun grenzen te bewaken. Soms wordt hoogsensitieve mensen door anderen het gevoel gegeven dat ze overdreven zeuren over kleine dingetjes en passen ze zich daarom jarenlang aan bij wat anderen van hun willen. Dat is niet goed en kan je zelfs een stuk van je gezondheid en zeker ook van je eigenwaarde kosten. Soms kun je er wel om lachen ook. Dat is dan heel bevrijdend. Maar soms vind je het juist echt niet leuk en moet je maar zien ermee te dealen. Kan dat? 

Lees meer

"Great Heights" in Anita Neve Galerie

Lees meer...  Op zaterdag 22 september 2018 zal in de Anita Neve Galerie in de Marktstraat 22 in Almere-Haven van 19.00 tot 21.00 uur de tweede foto-expositie van (opkomend) talent uit Nederland geopend worden. Met het thema ‘Great Heights’ heeft Anita Neve werk geselecteerd dat voor zowel kunstenaar als bezoeker duidelijk moet maken tot welke hoogte iemand qua werk kan stijgen als de wil daarvoor aanwezig is.

Onder meer wordt er werk getoond van Christine Mooijer, die haar afstudeerserie deze zomer in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam zag hangen. Daarnaast ook deze keer weer gecombineerd met werk van gevestigde fotografen.

Lees meer

Meer artikelen...