• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Internetters tonen gul hart voor journalistiek

Wie een dijk van een verhaal op het oog heeft, maar moeite heeft met het rond krijgen van het financiële plaatje vraagt de internetter soms om een bijdrage. Op die manier zijn de afgelopen jaren ook binnen de journalistiek via crowdfunding verhalen ontstaan. Villamedia meldt voorbeelden daarvan. Nadat onderzoeksjournalist Brenno de Winter voor de zoveelste keer de mankementen van de OV-chipkaart had blootgelegd, voelde hij de bui al hangen. Een rechtszaak zat er dik in. Dus vroeg hij de massa om financiële steun. Dat loonde. In plaats van de gevraagde 2500 euro, ontving deze journalist van het jaar 2011 bijna het drievoudige. En men vond kennelijk dat hij dat ruimschoots verdiend heeft.

Voor het boek van Gert Hage over de harde kern van SCC Napoli maakten 117 donateurs maar liefst 12.500 euro over...
Een hartverwarmende ondersteuning ontving freelance journalist Peter Treffer. Toen hij hoorde dat striplegende Stan Lee naar Europa kwam, wilde hij maar één ding: de hoogbejaarde bedenker van Spider-Man interviewen. Daarvoor wendde hij zich tot het Amerikaanse Kickstarter, dat sinds februari 2014 ook in Nederland actief is. 300 euro vroeg Treffer, genoeg voor de reis en zijn verblijf. Dat doel werd uiteindelijk ruimschoots gehaald. Treffer reisde naar Londen om zijn held te ontmoeten. Het regelen van een interview met de 91-jarige Lee was minder makkelijker.
Een groot sociaal medeleven viel de journalisten Laura Klompenhouwer en Victoria Broens ten deel die een korte documentaire wilden maken die tijdens de Veteranen Filmdagen in november vertoond moet worden. Zij wilden daarin laten zien dat soldaten die een gevecht hebben overleefd heel moeilijk de opgedane ervaringen kunnen verwerken. Dan is de missie voorbij maar zit de oorlog nog in de mensen. Via het in april gelanceerde Crowdpress haalden de journalisten daar de financiering voor op.
Villamedia presenteert heel welwillend ook andere organisaties voor eventueel mogelijke crowdfunding. Te weten: CineCrowd - Richt zich specifiek op films, maar biedt ook ruimte voor documentairemakers. Symbid - Net als Kickstarter en Indiegogo een breed platform, waar ook journalisten de massa kunnen aanspreken. 1% Club - Speciaal gericht op duurzame projecten. Een uitkomst voor wereldverbeteraars.