• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Tempeltje uit de bronstijd roept oude Dentse tijden terug

ASSEN - Van 28 augustus tot en met 31 augustus vindt een uniek kunstzinnig theaterspektakel plaats waarvoor het tempeltje van Bargeroosterveld uit de bronstijd opnieuw wordt opgebouwd. Al anderhalf jaar lang wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van een theaterspektakel waarin de toeschouwers een adembenemende reis door de tijd maken. Met spectaculaire zang- en dansscènes en filmbeelden wordt rond een tempeltje uit de bronstijd het verhaal van Gaia verteld. Gaia, die op mysterieuze wijze wordt neergezet door stemkunstenares Anja Warmink. Samen met een 12-koppig orkest met onder andere strijkers en blazers zal er speciaal voor de voorstelling gecomponeerde muziek ten gehore worden gebracht. De klanken van het Oerkoor laten de oertijden op een mystieke wijze herleven. Door de licht- en geluidseffecten ervaren de toeschouwers aan den lijve hoe de aarde sidderend en bevend kreunt onder al het geweld dat haar wordt aangedaan.

Het event vindt plaats op een unieke locatie in de openlucht: in een natuurgebied van 2 ha. aan de Vijzelweg te Eext. In dit natuurgebied zijn op nauwelijks 500 meter afstand overblijfselen van een oude Germaanse nederzetting gevonden. De Vijzelweg zelf is een oude prehistorische route met vondsten uit het mesolithicum (10.000 v Chr.!). De locatie vormt zo dus voor initiator en regisseur Geke Hoogstins een perfecte setting waar de geschiedenis van Drenthe samenkomt met omgevingselementen als water, ruimte en natuur. Het contact met moeder aarde wordt voor de toeschouwers letterlijk tastbaar.
Voor het theaterproject werkt de organiserende Stichting Walkyre Echo’s nauw samen met de Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext en het Drents Museum in Assen. De reconstructie van het tempeltje van Bargeroosterveld (op ware grootte!) is eigendom van Natuurbegraafplaats. Hillig Meer leent het tempeltje voor de duur van de voorstellingen uit aan Walkyre. De reconstructie van het tempeltje, daterend uit ca. 1470 v. Chr., is gemaakt door het Drents Museum. Ook draagt Hillig Meer bij aan de voorstelling door het leveren van het hout waar onder andere het podium mee wordt opgebouwd. Het hout dat de natuurbegraafplaats aan de stichting levert is FSC gecertificeerd en afkomstig uit de bossen van Landgoed Heidehof, waar Hillig Meer deel van uitmaakt. Beheerder Bert Speulman van Hillig Meer licht toe: “Wat ons verbindt met de voorstelling ‘Terugkeer naar Gaia’, is het grote belang dat wij hechten aan het behoud en de bescherming van de natuur.”

Het Drents Museum heeft niet alleen meegewerkt via de reconstructie van het tempeltje, maar ook door het beschikbaar stellen van een aantal reconstructies van prehistorische muziekinstrumenten die in de voorstelling gebruikt worden. Ook is Walkyre door het Drents Museum in staat gesteld om in het museum van zeer nabij filmopnamen te maken van het Meisje van Yde. Deze beroemde veendode speelt een belangrijke rol in het verhaal. Ten slotte heeft het Drents Museum nauw samengewerkt bij het vervaardigen van een replica van het kralensnoer va Exloo en speelt het een rol in het verhaal.
Het bijzondere event vindt plaats op een unieke locatie in de openlucht: in een natuurgebied van 2 ha. aan de Vijzelweg te Eext van 28 augustus tot en met 31 augustus