• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

ModeMuze in gesprek met verzamelaar Roy Verschuren

Er zijn zoveel leuke nieuwe initiatieven op modegebied maar vaak ontbreekt ons de tijd om het allemaal persoonlijk te bezoeken en te bekijken. Daarom hebben 7 nieuwe grote Neerlandse musea een nieuwe on-line verrassing bedacht voor alle toegewijde modefans. ModeMuze heet het nieuwe en superpraktische online initiatief van de zeven Nederlandse musea die hun mode. - en kostuumcollectie daarvoor aan ons zullen gaan tonen. Het zijn de volgende bekende musea die daaraan deelnemen: het Rijksmuseum en Amsterdam Museum, het Centraal Museum, het Gemeentemuseum, Museum Rotterdam, het Fries Museum en Paleis Het Loo. ModeMuze zal de geschiedenis van mode en kostuums in Nederland presenteren, onderzoeken en verzamelen. Dat gebeurt in eenvoudig on-line toegankelijke deelcollecties die via de website eind 2014 te zien zullen zijn.

Omdat musea niet alles verzamelen, wordt ook aansluiting gezocht bij mooie en intrigerende particuliere verzamelingen. Allereerst ging ModeMuze daarvoor kijken naar de verzameling van Roy Verschuren. Naast docent aan de Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag is hij vooral kleermaker en heeft een omvangrijke verzameling kleermakersvakliteratuur.
Als echte vakman kun je echt voor alle ins en outs uit zijn kleermakersprofessie bij hem terecht. Wat deed hij in zijn enthousiasme allemaal daarvoor? Wat begon met een aankoop van een patronenboek op een boekenmarkt is in 25 jaar uitgegroeid tot een zeer uitgebreide schitterende collectie patronenboeken, kleermakersvakbladen, uitgaven van modevakscholen, etc. uit binnen- en buitenland. Waarom is dat zo belangrijk? Wij leven in een weggoooitijd. Helaas... Maar door het verzamelen van deze literatuur wordt een stuk van de geschiedenis van het ambacht bewaard. Veel van de oude boeken en tijdschriften zijn in de afgelopen decennia weggegooid als verouderd, terwijl de huidige technieken een voorloper hebben in het verleden. Om nu goed en kundig te kunnen werken, is kennis van het verleden ook heel belangrijk. En kunnen oude technieken nieuw leven worden ingeblazen. Zo werden vorig jaar oude patronen in het Rundschau-vakblad voor de kleermakerij opnieuw gepubliceerd. De bijbehorende technische verwerking is stap-voor-stap en met foto’s door hem uitgewerkt en in hetzelfde blad gepubliceerd. Daardoor vond de oude gedegen vaktechniek weer zijn inspirerende nieuwe weg naar de jongere generatie vakgenoten. Van zo'n verzameling als van Roy Verschuren kunnen de echte liefhebbers van het vak dan ook nauwelijks genoeg krijgen.
Die uitwisseling van kennis is een belangrijke en bijna onmisbare stimulans. Juist doordat ModeMuze ook dit soort verzamelingen als van Roy Verschuren in haar nieuwe boeiende project betrekt, geeft al aan hoe hierdoor onze cultuur verrijkt wordt en hoeveel mode-geinteresseerden daar ook in de toekomst nog lang inspiratie van kunnen opdoen.