• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Jan des Bouvrie winnaar LXRY Award 2014

AMSTERDAM - Jan des Bouvrie ontving vandaag tijdens een feestelijke presentatie in De Bijenkorf in Amsterdam de LXRY Award 2014 uit handen van hoofdredacteur Bart-Jan Brouwer, als dank voor de grote bijdrage die hij levert aan de ontwikkeling van de luxe-industrie in Nederland. Volgens de jury is Jan des Bouvrie het toonbeeld van creativiteit en Nederlands ondernemerschap.

 De LXRY Award is een initiatief van LXRY Magazine en de beurs Masters of LXRY. De prijs wordt jaarlijks aangereikt aan een persoon of bedrijf die een opvallende prestatie heeft geleverd en een voorbeeldfunctie vervult in het Nederlandse luxesegment. De jury van de award, onder leiding van LXRY-hoofdredacteur Bart-Jan Brouwer, onderstreept hiermee het belang van ambacht, creativiteit, innovatie en ondernemerschap voor deze groeiende industrie in Nederland. Jan des Bouvrie is de winnaar van de LXRY Award 2014 en neemt daarmee het stokje over van Joop van de Ende.
Waarin Jan des Bouvrie zich onderscheidt, is dat hij zijn leven lang – van zijn jonge jaren tot zijn 72e (and still going strong) - al interieurs maakt die stappen verder zijn. Vijfentwintig jaar geleden bijvoorbeeld was de open keuken de toekomst. “Ik haalde het muurtje weg tussen de woonkamer en de keuken, en toen kregen we ineens ruimte en konden we communiceren met elkaar”, aldus Des Bouvrie. Een van zijn meest gevleugelde uitspraken is dat crisis gelijk staat aan verandering en vooruitgang. Omdat het huidige bouwsysteem te duur is om daar in de toekomst mooie dingen mee te bouwen, ontwikkelde hij duurzame villa’s voor Narvik HomeParcs. Daarvoor maakte hij gebruik van hout. “Dat scheelt de helft in de kosten. Bovendien kan je met hout snel bouwen en het biedt een waanzinnige isolatie.” Behalve duurzaamheid speelt ook beleving een rol in zijn ontwerpen. Neem de kantoren die hij dit jaar gebouwd heeft voor UNIT4. Normaal zie je bij binnenkomst een balie met een juffrouw erachter. Zo vindt hij niet dat je een kantoor moet binnenkomen. Hij heeft een bar gemaakt waar koffie wordt geserveerd, waar je een kort gesprek kunt voeren. En aan die bar kun je ook inchecken. “Je moet sfeer maken”, aldus Des Bouvrie. “Zodat het personeel net zo graag naar kantoor als naar huis gaat.”
Ook is hij bezig om van leegstaande kantoren woningen te maken. Dat doet hij door er kant-en-klare units in te zetten, met een keuken, badkamer en slaapkamer. “Zo blijft het betaalbaar. Het is een kwestie van anders denken
.”

Met dat ‘anders denken’ is hij baanbrekend geweest voor het Nederlandse interieur. Hij heeft het pad geëffend voor Marcel Wanders, Job Smeets en Piet Hein Eek, en sinds een aantal jaren dragen twee opleidingen zijn naam: het Jan des Bouvrie College van het ROC in Amsterdam en de Saxion Hoge School van Jan des Bouvrie in Deventer.