• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

IN en UIT in 2015

IN: In sommige buitenlanden is het al lang IN: smakelijke hutspot of andijviestamppot.
UIT: Al die vreemde noten, smeerseltjes en sappen die al uren in de supermarkt sidderend hebben staan wachten. Even UIT als die mysterieuze lekkere maar knoertdure cacaosoorten en typische bessen.


IN: Namen met een verheven imago zoals Elaine, Regina, Mo, Ali, Mathilde, Dédé, Lisanne ...
UIT: Traditionele oud-Hollandse namen als Riek, Dora, Mieke, Marie en Piet, Jan, Klaas en Cornelis. Zelfs al hebben die báárden. En nu niet meer recht en lang - want mannen mogen in 2015 niet meer op hun eigen overgrootvader lijken.


IN: Vergader-taal: "Ik ben vóór... En dat bén ik... " Jaja... O.
UIT: (hopelijk) "Ik ben vóór... En dat bén ik... Hoewel... ik ben eigenlijk ook tegen..."


IN: Voor een stoute afspraak prepaid en anoniem bellen.
UIT: Zeggen dat je nóóit (bijna tenminste) op zijn of haar telefoon/eyefoon of anderszins hebt gekeken of dat zal gaan doen.


IN: Fietsers en brommerrijders die al rijdend op hun telefoon turen en jou nagenoeg omver karren beschaafd - bij het stoplicht of eerder- aan de kaak stellen. Compliment voor jou.
UIT: Kokend van kwaadheid die engerd een mep proberen te verkopen. Je bent geweldig maar dat hoeft ook weer niet.


IN: Niet altijd alles voor zoete koek slikken wat je overal en altijd in het nieuws wordt voorgeschoteld. Ongeacht wie het verkondigt.
UIT: Alles echt geloven wat je op tv ziet of in de krant leest. En vooral alles wat tot in den treure wordt herhaald helemaal niet verdacht vinden .


IN: Soms iets te kritisch denken en dat vooral aan iedereen moeten laten weten blijft wel scoren.
UIT: Innerlijke rust en bescheiden je mening voor jezelf houden staat laag aangeschreven.


IN: Een nieuwe tijd breekt aan met nieuwe aandachtspunten. Zoals: Iedereen moet méédoen. Prima. maar - Hallo!- met wát? Had je moeten weten: een Groene Wereld, Recht en Rechtvaardigheid en rijkdom voor iedereen. En zero tolerance met Zwarte Piet.
UIT: Wij zijn namelijk van het éliteclubje maar we houden het wel voor onszelf heur.


IN: Tegelijkertijd is het heel authentiek om je niet te veel van anderen aan te trekken. Tenminste niet altijd...
UIT: Afkatten van bekende of bekwame figuren waar je eigenlijk een tikkeltje jaloers op bent...


IN: Meer contrôle op grote liefdadigheidsprojecten die ons worden opgedrongen terwijl de juiste bestemming ons ontgaat. Want ook IN in 2015 is: Jij mag heus net zo goed een stukje van de koek.
UIT: Alles is alleen voor mij. Voor mij alleen -en voor mij in de eerste plaats- is de ruimte, de taart, het gesprek en de liefde etc.


IN: Iemands privéleven ook privé laten blijven. Blijf vooral niet aan dat etiket vastzitten. Dat word je vaak door anderen opgeplakt.
UIT of IN: Welk privéleven? (Precies. Begin er dan niet over.)


IN: Als je zo van streek bent kan je therapeutische hulp zoeken. Maar doe het niet te lang. Wees uzelf ook al doe je het verkeerd.
UIT: Je hele leven lang je therapeut zitten te vervelen met al die onbelangrijke gebeurtenissen bij jou. (Ze wisselen tegenwoordig trouwens vaak van therapeut en dan moet je het hele verhaal steeds opnieuw vertellen).


IN: Je loodgieter is vaak belangrijker voor je dan een psychiater. Vergeet niet hem vriendelijk te groeten.
UIT: Uitgebreide begroeting van je buurman de psychiater. En geen koffie voor de loodgieter!


IN: Blij zijn met een mooi voorwerp wat je ergens ziet. Met iemands geluk. Met de sterren of de figuren in de wolken. Zelfs met een onverwachte vrije dag of zomaar mooi weer. Een vriendelijke glimlach van een onbekende...
UIT: Nergens meer verbaasd of blij over kunnen zijn. Laat staan nergens de schoonheid van zien of ergens van onder de indruk van komen. ( Resize je gevoelens tot je weer happy wordt.)


IN: 2015 wordt een belangrijk jaar om keuzes te maken... Er gebeuren bijzondere dingen. Dat wordt dan een heel gedoe en spektakel.
UIT: 2015 alweer... Heeft u uw huis al opgeruimd? Wij niet maar dat komt nog wel. De datum wordt nog vastgesteld.


Iedereen: Een fantastisch en heel gelukkig Nieuw Jaar gewenst in 2015!