• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Fotograaf Bert Nienhuis toont Belicht

AMSTERDAM - Fotograaf Bert Nienhuis toont zijn werk en ontvangt het eerste deel van Belicht, een serie cahiers over naoorlogse fotografen. Dat geneurt in het Pakhuis De Zwijger ma 9 feb 20:00 Kleine Zaal. Fotokroniek #19: Bert Nienhuis. 'Bert Nienhuis - Belicht' is het eerste deel in de reeks ‘Belicht’: een samenwerking tussen ZOO producties, Dutch Photographers en ANDO Graphic. In de reeks wordt aandacht besteed aan de naoorlogse generatie Nederlandse fotografen. Tijdens deze editie van Fotokroniek vertelt Bert Nienhuis over zijn werk. Nienhuis geniet vooral bekendheid door zijn werk voor het weekblad Vrij Nederland. Hij maakte onder andere portretten bij interviews van Bibeb en Ischa Meijer en daarnaast maakte hij vele fotodocumentaires voor de VN-kleurenbijlage.

Hoewel hij enige tijd gestudeerd heeft aan de Filmacademie in Amsterdam (1964-65) en aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag (1966-68) beschouwt hij zichzelf als autodidact. In de jaren zestig werkte hij als still-fotograaf en geluidstechnicus voor filmers John Fernhout en Thom Thoolen en enige tijd als cameraman voor de Fabeltjeskrant. Daarnaast was hij freelance fotograaf. In 1969 schreef hij zich in voor de studie medicijnen aan de Gemeente Universiteit van Amsterdam, maar na twee jaar hield hij dat voor gezien.
Begin jaren zeventig werkte hij ongeregeld als assistent en geluidstechnicus van Ed van der Elsken, totdat hij bij Vrij Nederland terechtkwam. Van het Amsterdams Gemeentearchief kreeg hij twee documentaire fotografische opdrachten De Beurs van Berlage (1974) en De Pijp (1976) en van het Rijksmuseum – samen met Eddy Posthuma de Boer – opdracht voor de beeldreportage Werkloosheid in Nederland (1976).
In 1982 werd hij vaste portretfotograaf van De Arbeiderspers. In 1987 kreeg hij van het ministerie van WVC de foto-opdracht Jong en oud in joods Amsterdam. Het Joods Historisch Museum organiseerde in 2008 de overzichtstentoonstelling Foto: Bert Nienhuis, waarbij Uitgeverij Atlas een boek publiceerde met dezelfde titel. In het Stadsarchief Amsterdam was in 2014 de tentoonstelling Bert Nienhuis – Over ouder worden en liefde met portretten van bekende Nederlanders te zien. De collectie van Bert Nienhuis is ondergebracht bij het Maria Austria Instituut (MAI) in Amsterdam.

Tijdens de bijeenkomst, ingeleid door Rob Huisman (a.i. directeur van DuPho.) geeft Bert Nienhuis toelichting op bekend, maar ook minder bekend werk en ontvangt hij het eerste exemplaar van de Belicht uitgave. Na afloop is er een borrel en ontvangen alle bezoekers een gratis exemplaar. Toegang is €5. Pakhuis De Zwijger ma 9 feb 20:00 Kleine Zaal. Fotokroniek #19: Bert Nienhuis.