• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Minister Jet Bussemaker verdient een groot compliment

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PvdA) gaat door met haar database van vrouwen die geschikt zijn voor topfuncties hoewel de Tweede Kamer wenst dat die lijst verdwijnt. Vorige week nam de Kamer een motie aan dat wervings- en selectiebureaus dit werk al doen. Maar dat alleenrecht voor die instanties lijkt Bussemaker wat overdreven. 

In de wet staat nu dat Nederland streeft naar minimaal 30 procent aan vrouwelijke topbestuurders maar de werkelijkheid toont dat wij niet verder komen dan 10 procent. Veel minder vrouwen in topfuncties dan in veel andere landen. Waarom zijn ze in ons land niet te vinden?  Daar is natuurlijk totaal niets van waar maar hoeveel jaar heb ik dit betoog al moeten aanhoren?

Vorig jaar hebben Bussemaker en Hans de Boer (voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW) deze lijst van topvrouwen al aangekondigd en er zijn nu ruim 700 vrouwen aangemeld. Jaarlijks zijn er zo’n 150 bestuurswisselingen in de top van Nederlandse bedrijven. En toch komen er maar heel weinig vrouwen aan die top. Het voorstel van Minister Jet Bussemaker zal haar bij verkiezingen veel stemmen van vrouwen bezorgen die op allerlei ( soms goed verscholen)  manieren te maken hebben gehad met de discriminatie van de vrouw-aan-de-top.  Het is geen correcte beschuldiging om nu te verkondigen dat zij alleen daarom nu met haar plannen te voorschijn komt.

Haar eigen job en alles wat dit van haar vraagt is een voorbeeld van iemand die de kracht heeft getoond te doorzien welke mechanismes capabele vrouwen in hun loopbaan blokkeren.

Hoeveel vrouwen hebben hier ondanks grote inspanningen hun verlies wel moeten nemen? Ik heb ze vaak bijna volledig zien instorten vanwege de manier waarop ze werden afgerekend op hun uitstekende prestaties die anderen dreigden in de schaduw te stellen. Er zijn altijd volop figuren in je omgeving als je capabel en ijverig bent die je op een poeslieve manier of via roddel en afbraak achter je rug zogenaamd 'neutraal' duidelijk proberen te maken waarom jij niet en een ander mens -toevallig een man-  wel kansen mag benutten. Ondergetekende weet er alles van.
En wat ik nu bovendien zo dwaas vindt is de algemene aanval op Minister Jet Bussemaker door in een tv-programma studentes en net afgestudeerde jongevrouwen te interviewen over de vraag of zij vinden dat zij achtergesteld worden door het old-boys-netwerk.  Zij hebben nog onvoldoende ervaring om hier over te oordelen. Daarom is hun reactie zo schaapachtig: "Nee hoor. Wij worden totaal niet achtergesteld door de mannelijke beslissers in de zakenwereld. "

Wel dames, jullie beginnen pas. Misschien zijn er als de nodige tijd verstreken is straks situaties in je werksituatie waarin jullie op een verfrissende gelijkwaardige manier worden behandeld door directies, raden van bestuur of die begeleidende coach ( die je heimelijk een 'oen' vindt). Inderdaad: zo hoort het ook.

En dat wil Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap juist ook zo graag voor iedereen bevorderen.