• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Feestelijk lancering Modemuze

AMSTERDAM - Vorige week is op feestelijke wijze Modemuze gelanceerd. Dit is een nieuw informatief platform voor mode- en kostuumgeschiedenis waar heel veel grote en kleinere musea hun medewerking aan verlenen. Het nieuwe platform kan veel inlichtingen geven aan mode-geïnteresseerden en vakmensen uit de modewereld over de talloze mode- en kostuumcollecties die in Nederlandse musea aanwezig zijn maar niet altijd kunnen worden geëxposeerd vanwege hun kwetsbaarheid. Collecties vanaf de 17de eeuw tot nu kunnen via modemuze wel online worden bestudeerd via modemuze.nl

Bianca du Mortier beheert de nieuwe grote site. Zij is al veel jonge mensen tegen gekomen die graag meer over mode of historische kostuums willen weten. Door het wegvallen van het vak kostuumgeschiedenis bij veel academies en universiteiten, kunnen ze nu hun kennis van het nieuwe mode- en kostuumplatform vandaan halen. Ook voor modemerken is dit een hele interessante site.
Tijdens de presentatie van Modemuze in het sfeervolle museum Museum Willet-Holthuysen gaven veel belangrijke conservatoren van de deelnemende musea acte de présence. Zij hebben zeer drukke banen en vervullen met hun waardevolle werkzaamheden een doorslaggevende rol in het reilen en zeilen van hun museum. Zij beheren en bestuderen collecties en artikelen die eventueel in aanmerking komen om te worden aangekocht of geëxposeerd. Ze doen aankopen en maken concepten voor tentoonstellingen. Kortom : hun visie is heel bepalend. Vaak kunnen zij op de nodige assistentie daarbij terugvallen want zij dragen veel verantwoordelijkheid.
Paul Spies die namens de vereniging van museumdirecteuren sprak, wees er op dat ook de overkoepelende activiteiten van de museumdirecteur het nodige vergen van deze functionarissen nu de budgetten door de crisis erg terug zijn gelopen.
Gelukkig zijn er echter nog veel bereidwillige vrijwilligers die hier ook tijdens de feestelijkheden volop aanwezig waren. Hun speciale aandacht verwijst naar een steeds groter wordend toekomstig belang van mensen die zich willen inzetten voor een stuk cultuurhistorie dat de karakteristiek van verschillende tijden treffend juist weergeeft. Het modebeeld dat van generatie op generatie werd doorgegeven en steeds weer anders is gemoduleerd blijft ons boeien en inspireren.
Daarover liet de ontwerper Bas Kosters dan ook geen misverstanden bestaan. Bas Kosters werd vooral bekend doordat hij zijn modeprojecten ludiek zowel door enorme reuzinnen als schalks poppenvolk laat begeleiden. Hij wees in een korte openingsspeech voor het opmerkzame publiek op het belang van de nieuw ontstane associatie van diverse musea die allen mode presenteren via het zojuist gelanceerde modemuze.
"Mode is een groot verhaal en blijft zowel voor professionals als bij de vele belangstellenden op deze wijze via vele kruisverbanden voor iedereen inzichtelijk en vrij toegankelijk ," aldus de kleurrijke ontwerper.

FOTO: SISI SPROOKJE & WERKELIJKHEID EXPOSITIE PALEIS HET LOO