• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Van der Klein heeft dringend koffie nodig

"Ik zit gewoon in een 4-mei depressie... Morgen ben ik wel weer vrolijk."
Niets voor jou. Ik dacht al wat een gebrom en gemopper hoor ik naast mij ...


"Geloof me: morgen is het weer helemaal over Baruch."
Als het wéér het toelaat? Ach Van der Klein... Ik zeg maar iets geks...

"Wat ik gek vind is dit: Als een oudere man en veel jongere vrouw versiert is hij bijna een held..."
Hmm... Volgens hemzelf misschien. En... behalve bij zijn vrouw wou je toch zeggen?


"Nouja... Er zijn steeds meer vrijgezellen die geen verantwoording daarover af hoeven te leggen aan een echtgenote. Zij kunnen trots de gebraden haan uithangen..."
Trots? ... Daarom spreken spreekwoorden soms voor zichzelf als je echt probeert ze te begrijpen Van der Klein. Wie wil een gebraden haan zijn? Waar maak jij je trouwens druk over? Laat ze lekker hun gang gaan...


"Ik constateer simpelweg dat wanneer een vrouw een veel jongere man neemt Leiden in last is. Of weet jij dat soms niet?"
Ben jij soms pas in Leiden geweest Van der Klein?


"Ach... Een aantal maanden geleden wel. Haha... Maar hetzelfde vooroordeel op het gebied van relaties valt me ook weer op als een oudere man een verhouding begint met een jongeman. Zoiets 'mag' zogenaamd ook niet."
Dat is inderdaad een feit. Vermoedelijk kijken mensen daar nog veel vreemder tegenaan omdat men dan aan veel te veel ongewoonheden moet wennen.


"Het lijkt er op alsof de sixties nóóit hebben bestaan..."
Was dat niet dat tijdperk van dat losgeslagen modebeeld? Alles-door-elkaar mode en de schok van de ontdekking van de mini-rok. En provo's anywhere met een bloem in het lange haar die het altijd over liefde hadden... Wat een tijd was dat met die beroemde Beatle die vanuit zijn bed in het Hilton met zijn vriendin een interview gaf aan de toegestroomde pers !


"Het was een tijd van totale vrijheid in het denken. Bevrijdend van benauwende patronen... Al is dat misschien toch ook een mythe."
Vergeleken met 'toen' denk ik wel dat bepaalde mensen nu soms te snel met een negatief oordeel klaar staan over iets wat men niet kent. Of niet begrijpt.


"We zijn nu in een tijdperk beland waarin wij geacht worden ons volgens bekende weinig uitdagende regels te gedragen. Daabij probeert men duidelijk aan te geven wat wel of niet geaccepteerd wordt door anderen van jou. Misschien zelfs wel iets te duidelijk."
Soms is zoiets goed gemeend en soms is het niets meer of minder dan irritante bemoeizucht Van der Klein. Er zijn altijd mensen die zich daar niets van aantrekken. Iedereen heeft het recht te zoeken naar de balans tussen wat gangbaar is en wat men zelf wenst. Ga je al weg?


"Ik denk niet dat mijn depressie al over is. Misschien duurt het nog een paar uur..."
Daar is vandaag reden te over voor denk ik zo. Drink je nog een kop koffie? Zal je goed doen.

SCHILDERIJ VAN BEATLE JOHN LENNON GEMAAKT DOOR PETER DONKERSLOOT