• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De wekker heel vroeg gezet voor het vrouwenvoetbal!

UTRECHT - Nog nooit eerder is Nederlands vrouwenvoetbal elftal internationaal zo ver gekomen. Het eerste WK vrouwen voetbaltoernooi werd in 1991 gehouden. Het duurde 61 jaar voordat de vrouwen eindelijk na de mannen hun kans kregen. Zo'n toernooi wordt om de vier jaar gehouden en er doen deze keer 24 landen aan mee.
Talloze tv-kijkers hebben in Nederland net als ondergetekende de wekker vannacht heel vroeg gezet omdat het enorm spannend wordt. Onze nationale voetbalvrouwen strijden vannacht in Canada om de wereldtitel en zullen daarbij absoluut tot het uiterste gaan. Waarom is deze wedstrijd zo spannend? Tot nu toe was ons land onverdiend zo'n beetje de underdog in internationaal opzicht wat het vrouwenvoetbal betreft.

Dat kwam omdat ons vrouwelijk voetbal talent tot nu toe nog vergelijkbaar was met een ongeslepen diamant. Door bondscoach Roger Reijners en zijn voorgangster en het omringende team is deze ruwe diamant nu uitgekristalliseerd tot een superteam met een ongelooflijke aanvalskracht.
In andere landen presenteren de vrouwelijke voetbalsters zich als echte sterren. Goed opgemaakt en met een indrukwekkend kapsel storen ze het veld op. Soms hebben ze een kapsel in de vorm van hun nationale vlag en onder hun sporttenu in de kleuren van hun land schieten vaak woeste tatoeages te voorschijn. Om kwart voor vier zit ik gespannen voor het scherm.
De Nederlandse voetbalsters dragen eenvoudige make-up en kleding. Voor hun telt - zoals zij zelf steeds zeggen- niet het uiterlijk als het allerbelangrijkste maar gaat het om de resultaten. Ik zelf ben bijpassend gekleed in een Nederlands elftalshirt en korte voetbalbroek kijk ik naar de wedstrijd. In het shirt ben ik ook van tevoren gaan slapen in de hoop dat het onze Nederlandse Leeuwinnen geluk zal brengen. Het Nederlands vrouwenelftal trekt ten strijde in witte shirts met korte mouwen met hierop een oranje rugnummer, embleem met Oranje Leeuw en aan weerszijde een oranje baan. Dit zelfde kwam ook terug in de korte driekwart broekjes.

Helaas ... we speelden in de beginfase sterk en máákten het spel. Als Manon Melis de eerste kans die ze kreeg wél had verzilverd hadden wij een hele andere wedstrijd gespeeld. Nu stonden we na de 1-0 van de Japanse speelster Saori Ariyoshi voor een voldongen feit. Er mocht nu niets meer weggegeven worden en dat deden onze Leeuwinnen ook niet. Ze hielden stand tot na de tweede helft.
Toen maakte de Japanse speelster Mizuho Sakaguchi een einde aan de Nederlandse droom want zij maakte er 2-0 van. Jammer... Toch gloorde er nog een sprankje hoop voor Nederland toen de keeper Ayumi Kalhori van het Japanse elftal de bal verkeerd inschatte en Kirsten van de Ven met een kopbal er 2-1 voor de Leeuwinnen van maakte. Daarna kreeg Nederland nog wel kansen, maar ontbrak het aan geluk, waardoor de uitschakeling een feit was. Dat neemt niet weg dat deze uitslag voor Nederland lang niet slecht was gezien het feit dat ze tegen de wereldkampioen speelden.
"Ook is dit niet alleen aan de vrouwen van het Nederlands elftal te wijten, de Bondscoach Roger Reijders wachtte te lang met het in brengen van wisselspeelsters die het verschil wél hadden kunnen maken", zegt Daphne Koster (oud aanvoerster van het Nederlands vrouwenelftal, die als gast commentator bij de NOS verslag deed van de wedstrijd. Mogelijk wordt zij ooit in de toekomst Bondscoach gezien haar ervaringen en spelinzicht. Zo gloort er toch nog hoop achter de horizon voor vrouwelijk voetballend Nederland.

AUTEUR: JOHN PRINS