• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Bekroonde Syrische schilder Rabi Koria toont indrukwekkend schilderij

UTRECHT - Galerie Sanaa presenteert de tentoonstelling Newfangled met vier belangwekkende pas afgestudeerde kunstenaars. Onder de vier talentvolle jongeren bevindt zich de Syrische schilder Rabi Koria. Hij mocht onverwacht op 9 oktober 2015 een prijs uit handen van Koning Willem Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam in ontvangst nemen in de categorie vrije schilderkunst. In een bij die gelegenheid gevoerd gesprek bleek dat ons staatshoofd een warme belangstelling voor de schilderkunst koestert en over de nodige kennis van zaken daarin beschikt.

Het werk van Rabi Koria is ook zo krachtig en zo expressief dat het deze bekroning meer dan verdient. Zijn werk brengt zijn persoonlijke emoties rond desolate instortende gebouwen, en droefgeestige ruïnes van verlaten steden over op de toeschouwer. Hij laat daarin zien dat het een valse illusie is te verwachten dat een gebouw of stad de mens veiligheid en bescherming biedt. 

Hij heeft ook een intense binding met zijn onderwerpen die hij met veel toewijding schildert. Hij legt uit dat die verbondenheid ontstaat doordat hij onder een schilderij slaapt net zo lang tot het voltooid is. Zo kan hij elke dag nog half slapend zien wat er nog ontbreekt. Of ontdekken wat er in de voorstelling verborgen ligt.
Zo zag hij in een schilderij een vissenkop die zich in een gebouw had genesteld. Hij toont hier een schilderij vol dramatische kracht. Het is net alsof hij een personificatie van de dood er heeft huisgehouden. We kennen de beelden van van huilende en schreeuwende Syrische slachtoffers, maar hier toont zijn schilderij de gebalde kracht van verf waar het bloed door heen druipt.
Het werk: Órange destruction' van Rabi Koria 2014 (waarvoor hij gefotografeerd is), roept de vergelijking met Picaso's 'Guernica' op en is stevig geworteld in de traditie van schilderkunst. Het schilderij van Rabi Koria herinnert ons daaraan maar belooft veel voor de toekomst. ook zijn kunst uit 2015 heeft niets aan kracht en expressiviteit ingeboet!
Zijn werk en dat van de andere tentoongestelde kunstenaars: Lea Schiess (Zwitserland), Lieke van de Made (Nederland ) en Romy Muijrers (Nederland) is nog te zien tot 5 december 2015 bij Galerie Sanaa, Jansdam 2 te Utrecht.
Het bekroonde werk van Rabi Koria is nog tot 15 november 2015 te bewonderen in het Koninklijk Paleis Amsterdam tijdens de tentoonstelling Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst 2015.

AUTEUR EN FOTO: JOHN PRINS