• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Singer Laren toont Kirchner: Paradijs in de bergen.

LAREN - Van 9 december 2015 t/m 10 april 2016 is in Singer Laren de tentoonstelling Kirchner. Paradijs in de bergen te zien. Een samenwerking met het Kirchner Museum Davos. De tentoonstelling toont een indrukwekkend overzicht van ruim honderd werken die Ernst Ludwig Kirchner (1880 – 1938) maakt in de ruim twintig jaar die hij in de afgelegen Zwitserse bergen leeft. Kirchner is de oprichter van de Duitse expressionistische kunstenaarsbeweging Brücke en behoort tot de belangrijkste kunstenaars uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

Bekend als schilder van beweging, rijdende auto's, danseressen en dansfeesten in het jachtige stadsleven van Dresden en Berlijn. Minder bekend is het gedeelte van zijn leven dat hij doorbrengt in het afgelegen Zwitserse Davos. Wat zoekt deze beroemde expressionist in de bergen? Wat doet hij in de alpen in de stilte?

Aanleiding voor de tentoonstelling is de bijzondere vriendschap tussen Kirchner en Jan Wiegers (1893 – 1959), oprichter van de Groninger kunstenaarsbeweging De Ploeg. De collectie van Singer Laren bevat diverse werken van Wiegers. In 1921 verblijft Wiegers om gezondheidsredenen in Zwitserland. Hier ontmoet hij Kirchner. Er ontstaat een diepe vriendschap en Kirchner wordt een belangrijke inspiratiebron voor Wiegers. In de tentoonstelling zijn, naast de werken van Kirchner, een aantal van de Zwitserse werken van Wiegers en de portretten te zien die de vrienden van elkaar maakten.
De expressionistische kunstbeweging Brücke maakt rond 1910 furore in Dresden en Berlijn. Jonge kunstenaars leggen er het nerveuze jachtige stadsleven vast. Ze werken in een nieuwe krachtige stijl, rechtstreeks vanuit hun gevoel. De Brücke is een groot succes en Kirchner is in één klap een beroemd kunstenaar. Na deze vliegende start als kunstenaar raakt Kirchner getraumatiseerd door de Eerste Wereldoorlog. In 1917 komt hij terecht in Davos, waar hij wordt verpleegd in een sanatorium. In plaats van terug te keren naar Berlijn, vestigt hij zich na zijn opname in de Zwitserse bergen. Hoog in de bergen wil de stadsmens Kirchner leven in harmonie met de natuur.

Kirchner leeft in een zelfgekozen ballingschap, maar is zeker niet geïsoleerd. Hij ontvangt veel bezoek van bevriende museum- en galeriehouders en van verzamelaars van zijn werk. Hij bouwt een goede verstandhouding op met het geïsoleerd levende bergvolk, dat hij schildert en fotografeert. Met zijn levenspartner Erna Schilling geniet hij en creëert in de bergen zijn eigen paradijs. Hij fotografeert, schildert, tekent, maakt beelden en houtsnedes van zichzelf, bergtoppen, kerktorens, sparren en naakte dames die onbekommerd dansen in de bossen of spelen bij een bergbeek. Een veelomvattend oeuvre dat tot aan zijn zelfgekozen dood in 1938 in een voortdurende ontwikkeling blijft.
Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Kirchner. Paradijs in de bergen van de auteur Caroline Roodenburg-Schadd, met bijdragen van Henk van Os, Thorsten Sadowsky en Jan Rudolph de Lorm, uitgegeven door THOTH.