• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Tom Coronel dupe van lekkende olie in oliestaatje Katar

LOSAIL - Het 'moment of fame' waar DHL-coureur Tom Coronel het zo vaak over heeft als hij in het FIA World Touringcar Championship de kans krijgt om te gloriëren te midden van de fabrieksteams in het WTCC werd hem in Katar niet gegund. "Het is simpel. Wat valt er nog te zeggen", sprak hij gelaten op het Losail International Circuit nadat een lekkende oliekoeler hem had beroofd van een lonkende podiumplek die het seizoen voor hem van het label 'eind goed, al goed' had kunnen voorzien. Desondanks was er toch een sprankje vreugde bij Tom merkbaar. Als troost voor zijn ongelukkige optreden in Katar wisten hij en zijn Engelse teammaat Tom Chilton voor hun team ROAL Motorsport een prijs binnen te slepen.

Door op de 'tomtom' hun Chevrolet Cruzes in respectievelijk twaalfde en dertiende posities naar de eindstreep van de 24ste en laatste WTCC-race te slepen, wonnen zij het kampioenschap bij de privé-teams. Het leverde de teambazen Roberto Ravaglia en Aldo Preo een bonus op in de vorm van een 'free entry' voor het seizoen 2016 met een waarde van €38.000.
"En dat scheelt toch weer een portie in het budget van volgend jaar", rekende Tom voorzichtig in zijn voordeel uit. "Mijn taak is nu het voor 2016 voor elkaar te krijgen. Ik wil weer in het WTCC uitkomen, want ik ben een echte WTCC-coureur. Het seizoen was niet mijn beste, al zat ik wel vaak in de top tien. Het kan echter beter, dat weet ik en dat wil ik ook bewijzen. Ik had vooraf voorspeld om twee, drie keer naar het podium te rijden. Dat is met mijn tweede plaats in Hongarije slechts één keer gelukt. In Vila Real in Portugal zat dat er ook in maar toen zat de Chinees Ma mij in de kwalificatie dwars. Ook in Katar had ik goede mogelijkheden mijn 'moment of fame' te pakken. Voor race 2 zou ik immers op één van de beste uitgangsposities staan".
Het mocht voor hem niet zo uitpakken tijdens de drievoudige première van het WTCC in het oliestaatje. Voor het eerst werd er gereden in Katar en zo ook bij avond op het circuit dat buiten hoofdstad Doha in de middle of nowhere ligt, maar wel een fraai verlichte en moderne faciliteit is. Bovendien was het format nieuw door op een vrijdag zowel kwalificatie als races te houden. In de Testing en Free Practice 1 was Tom nog niet te spreken over zijn wagen. Wel over de baan. "Een echt rijderscircuit met veel vloeiende bochten. Het is er heel lastig om alle sectoren in één ronde goed samen te brengen. De auto was een drama. Ik had totaal geen grip. In elk ronde was ik er wel even af gegaan, dat wil zeggen buiten de witte lijnen gekomen". Pas na veranderingen aan veren en camber voelde Tom zich weer thuis in zijn Cruze. "De auto deed weer wat ik wilde. Ik kan die weer positioneren waar ik wilde". Tom Coronel heeft ongelooflijke successen geboekt maar soms zit het niet mee. "Al toen ik naar de grid voor race 1 ging, hoorde ik iets vreemd aan de wagen. Ik wist alleen niet wat, maar al meteen bij de eerste bochten voelde ik dat ik doorgleed. Ik riep nog over de boordradio: "Dit is mijn auto niet". Bleek later dat er olie op mijn banden lekte, maar dat wist ik toen nog niet. Ik glibberde alle kanten op. Ik ging niet voortijdig naar de pits omdat ik eigenlijk nog wel redelijk kon meekomen in het veld. Ik had wel wat posities moeten inleveren maar Huff achter mij kon mij met zijn Lada niet inhalen. Bovendien moest ik blijven rijden vanwege de punten voor het teamkampioenschap.

Helaas bleek tijdens de repair time tussen de twee races dat de oliekoeler lekte en gerepareerd moest worden. Dat nam zoveel tijd in beslag dat het pitwindow voorbij ging en ik vanuit pitsstraat moest starten". Er zat Tom niets anders op dan nog zoveel mogelijk punten te pakken voor zijn team. Door een safetycar situatie in de eerste ronde vanwege aanrijdingen kon hij al bliksemsnel bij het veld aansluiten. Hij mocht er toch nog een 'moment of fame' beleven.

FOTO: DAVID NOELS