• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

"W.O.L.F." van Boris O. Dittrich is een Pim Fortuyn-achtige thriller

"W.O.L.F." is een politieke thriller geschreven door Boris O. Dittrich. Het is een duidelijke kijk op de hedendaagse ontwikkelingen in onze maatschappij. Dit is geen boek waar je globaal lezend doorheen kan komen maar meer een spannend verhaal met heel veel lagen. Het boek speelt zich af in Berlijn. In deze story vormen verschillende interessante personages het kader rond een gevaarlijke racistische organisatie waarbij zij ongewild steeds dieper betrokken worden.

De keuze van de personages uit het verhaal zijn een verademing. Eindelijk eens een vrouwelijke Hoofdcommissaris van Turkse origine en mannen die een voorliefde hebben voor mannen. Hier valt mij echter een lichte discriminatie binnen de doelgroep op omdat de lesbische kunstenares met de enge kelder qua uiterlijke verschijning niet direct moeders mooiste is.

Het verhaal vangt aan als er in een Berlijns park een hoofd in een plastic tas wordt gevonden. Dan staat het politieapparaat op scherp. Wie is het slachtoffer? Zijn er terroristen in het spel? Inderdaad.

Politiecommissaris Fatima Ozturk leidt het onderzoek naar een organisatie die zich W.O.L.F. noemt en een anti-joodse en anti-islamitische campagne voert. Maar waarom lijkt politie-collega Gerhard zich afzijdig te houden van het onderzoek? Wanneer zich plotseling een anonieme getuige aandient, doet Fatima een schokkende ontdekking waardoor ze voor een moeilijke persoonlijke keuze komt te staan. Er zijn door de auteur diverse lagen door elkaar gevlochten waardoor je het boek op verschillende manieren kan lezen. Vooral de sensitieve glaskunstenaar en beeldhouwer van Joodse origine wordt heel trefzeker neergezet.

Eveneens wordt een geloofwaardig beeld geschetst van de inspirator van de extremistische groepering die zwakkelingen ronselt en in zijn macht heeft en daarmee de burgers van een complete  wereldstad probeert angst aan te jagen en mogelijk ook in het verderf te storten. De auteur Boris O. Dittrich laat net als Pim Fortuyn indertijd - voordat anderen dit begrepen - zien hoe een door haat verteerde agressor in staat is sluw andere mensen uit te buiten en te manipuleren. En welke vergaande consequenties dit in onze zeer open samenleving kan hebben.
Daar staat tegenover dat dit soort gevaren al van eeuwen her bestaan. Maar eveneens dat waakzaamheid gevraagd blijft omdat er altijd ergens wolven in schaapskleren kunnen rondsluipen. Soms verbergt zich zelfs heel dichtbij een duistere geest achter een glimlach en ontdek je het niet op tijd. Het boek legt met deze story de vinger op een zwakke plek.

W.O.L.F. is een uitgave van De Bezige Bij. Verkrijgbaar als paperback en e-book.