• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Mooiste vrouwen van de wereld geschilderd door Hayo Sol

  Dit is Grace Kelly ofwel prinses Gracia van Monaco die hier zo prachtig geschilderd is door de internationaal bekende portretschilder Hayo Sol. Hij werd bekend als portretschilder van talloze unieke mensen uit de wereld van royalty, muziek, entertainment en politiek.

Hier is zijn verfijnd gemaake schilderij van Grace Kelly. Geboren als een wat verlegen en stil meisje in Philadelphia dat zich niet alleen ontpopte als filmster maar het zelfs bracht tot Oscarwinnende actrice. Zij werd al na het spelen in enkele films wereldberoemd mede door haar innemende persoonlijkheid als ook haar oogverblindende schoonheid. Net als in een sprookjesfilm vond zij in het echte leven ook een prins.

Prins Rainier van Monaco werd onverwacht als felbegeerde vrijgezel verliefd op haar en vroeg haar ten huwelijk. Zij trouwden in 1956. Hun huwelijk werd destijds 'het huwelijk van de eeuw' genoemd en nog steeds wordt deze bruiloft beschouwd als een van de mooiste ooit. De bruidsjurk van Grace was ontworpen door Helen Rose, die ook de jurken had ontworpen die Grace droeg in de films High Society en The Swan.

Na haar huwelijk stopte zij met acteren. In haar nieuwe leven werd het niet makkeljker voor haar toen zij met de regels van het hof te maken kreeg. Ook haar twee dochters rebelleerden later heftig tegen het tamelijk strenge gezag van hun ouders. Toen prinses Grace in 1982 onverwacht stierf door een auto-ongeluk was echter iedereen die met haar te maken had gehad ontzet. Velen misten haar vanwege haar grote inzet ook voor Monaco wat zij tijdens haar huwelijk een totaal nieuwe bestemming gaf als glamourstad.

Filmsterren, filmproducers en regisseurs kwamen maar al te graag naar Monaco. Al snel kon de wereld niet meer om Monaco heen en was het niet meer een onzichtbaar saai koninkrijkje. Prinses Grace had Monaco glamour gegeven. Ook nu nog organiseert haar zoon Prins Albert geheel in haar geest gedurende de wereldberoemde Grand Prix in Monaco grote glamourparties en ontvangsten voor de rijkste en bekendste mensen van de wereld.

Tijdens deze festiviteiten werd de zeer succesvolle Nederlandse kunstenaar Hayo Sol ook dit jaar weer uitgenodigd om een kunstwerk te maken voor de liefdadigheidsveiling die Amber Lounge i.s.m. prins Albert organiseert gedurende de Grand Prix.

Vorig jaar werd een doek van Hayo Sol in Monaco geveild voor Euro 25.000,- en dit jaar zal het bod op dit unieke schilderij van de nog altijd geliefde vorstin van Monaco zeker overschreden worden. Het werk van Hayo Sol kenmerkt zich niet alleen door Pop Art invloeden maar is ook 3-dimensionaal. Een speciale glamourfactor is zijn toepassing van diamantpoeder en Swarovski kristallen.

Hayo Sol kan op heel groot formaat een treffend accuraat en intens persoonlijk portret schilderen. Alles gebeurt zoals dat de echte prof betaamd met de verfkwast in de hand. Het schilderij van prinses Grace van Monaco is bijvoorbeeld 2 meter hoog! Dat is waanzinnig groot maar haar portret komt heel intiem en persoonljk over.

Ook zijn schilderij dat onlangs werd onthuld door Javier Garrigues, Consul Generaal van Spanje, en in ontvangst genomen door Estelle Cruijff in haar hoedanigheid als ambassadrice van de Johan Cruyff Foundation tijdens de start van de jubilerende Canal Catwalk in Het Scheepvaartmuseum werd alom bewonderd.

Hayo Sol werkt vaak 's avonds tot laat in de nacht in zijn atelier in New York of Amsterdam. Daarnaast is hij altijd en route. Hij vliegt dan vast ergens want zijn werk wordt gepresenteerd in verschillende grote galeries in hoofdsteden overal ter wereld. Als we de talentvolle schilder en passant weer tegenkomen - dat zou kunnen in die grote sportschool- zijn we natuurlijk weer uiterst benieuwd aan welk iconisch schilderij hij nu weer bezig is.

SCHILDERIJ VAN GRACE KELLY GEMAAKT DOOR HAYO SOL