• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Welke revolutie verandert onze manier van bouwen?

  EINDHOVEN - Iemand moet zich toch druk maken over de Stad-van-de-Toekomst? Steeds druk zijn met overleven stippelt geen wegen naar de toekomst uit. De afgelopen jaren schudde de bouwsector op haar fundamenten; de pijnlijke crisis dwong bouwbedrijven, architecten en ontwerpers tot een kritische blik op de bouwketen.

Zullen nieuwe bouwmaterialen en productietechnieken (zoals 3D-printing) binnenkort nieuwe mogelijkheden bieden om goed en goedkoop in te spelen op individuele woon- en werkwensen van de burgers? Veel mensen zijn zeer verwend en willen alles voor niets. Komt er voor iedere burger straks een functionele manier van behuizingen of krijgen we fashionable wonen. Liefst ook voor low prices? Of ... Het mag toch ook wel wonen in highfashion-lifestyle worden toch? Zoiets maakt ons leven zoveel rijker en vrolijker.

Op 24 oktober vindt in Eindhoven de conferentie ‘The Making of our Future City’ plaats. Daar in het Klokgebouw in Eindhoven leggen architect Winy Maas (MVRDV), ontwerper Iina Vuorivirta (IKEA) en disruptieve denkers en ontwerpers van alles op de tekentafel van weldoordachte plannen, dromen en bezwaren.

Daar zijn o.a. de mensen van Stone Cycling, Spark Innovation Campus & Singularity University en ook Rijksbouwmeester Floris Alkemade bij betrokken. Zij proberen ook met hun visie en ervaring de discussies te leiden naar een gezamenlijk inzicht op de overstap van een oude wereld naar een nieuwe toekomst. De Dutch Design Week, met dit jaar als thema ‘The Making of’, wil daar vorm aan geven.

Ook bewoners hebben hun inbreng. Zij willen zelf vol inspiratie aan de slag gaan en gesteund worden door lokale overheden die steeds meer ruimte geven voor initiatief. Er liggen volop uitdagingen voor de bouwsector om te innoveren. De vraag is wie de handschoen oppakt.

Wie kan daarop de beste aansluiting vinden zodat de plannen handen en voeten krijgen? Daarom vindt er tijdens de Dutch Design Week deze Innovatieve bouwconferentie plaats "The Making of Our Future City". Mogelijk komt de vernieuwing en concurrentie uit een onverwachte hoek en zijn het bedrijven zoals Ikea en Google, die feilloos weten wat hun klanten willen en dit succes ook in de bouwsector zouden kunnen realiseren.

Dat is een wilde gedachte maar in Eindhoven probeert men out-of-the-box te denken. Hoe dan ook, de bouw heeft nog geen ‘Apple-revolutie’ doorgemaakt. En die komt, dat is wel zeker. Tijdens de conferentie ( tickets via de site) ‘The Making of Our Future City’ wordt, op initiatief van de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu, de stad van de toekomst verkend met befaamde architecten, innovatieve bouwers en onverwachte outsiders.