• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Advocate Conchita Van Rooij strijdt tegen onrecht

  Zij is een advocate die onstuimig het recht verdedigt, Zoals veel mensen helaas hebben ervaren bestaat er soms een verschil tussen het hebben van gelijk en het verkrijgen van je recht. Toch doen veel rechters en advocaten hun uiterste best om het juiste en het goede te doen. Binnen de verschillende partijen die ieder hun visie geven op de juiste koers is Conchita Van Rooij een opmerkelijke advocate.

"Ik kan niet tegen onrecht,"verklaart ze bevlogen. Haar kantoor is gevestigd op de Koninginneweg in Amsterdam. Wij ontmoeten elkaar op een loei-drukke party en trekken ons terug op het terras van een groot hotel. Daar vraag ik haar of zij alleen de dure klanten uit Amsterdam Zuid verdedigt? Zij reageert onmiddellijk: "Natuurlijk niet. Wat een onzin. Ik heb een groot sociaal hart. Waarom dacht je dat ik lid ben van verschillende inloop-spreekuren?"

Het was zomaar een vraagje... Je doet ook familierecht en echtscheidingen... Word je daar soms niet verdrietig van?
"Inderdaad. Ik moet me vaak emotioneel afschermen. Allleen door professioneel te blijven kan ik de zaken van een cliënt goed behartigen. Soms is dat zwaar maar als ik achteraf dan het resultaat zie maakt me dat ook weer blij."

Je lijkt me geen mens die is afgestudeerd-op-regeltjes en daarna finito... Is er een achterliggende motivatie die je drijft bij je werk?
"Ik luister en ben er echt voor de cliënt. ik probeer voor degenen die mij raadplegen met hun moeilijkheden een veilige haven te creëren. Ik stel mij uitvoerig op de hoogte en reageer persoonlijk zeer betrokken op de moeilijkheden van de cliënt. En bij de verdediging wijk ik niet. I GO FOR IT... begrijp je?"

Absoluut. Zijn er bijvoorbeeld bij echtscheidingen die je behandelt herhaaldelijk door cliënten gemaakte fouten die je soms opvallen?
"Dat kom je zeker tegen. Bijvoorbeeld als mensen zeggen: 'Met deze lage alimentatie doe ik het wél...' Of: 'Laat haar/hem maar het huis houden en alle schilderijen en die auto hoeft ook niet meer...' Dan breng ik ze weer op het juiste pad. Vaak zijn dat mensen die vreemd zijn gegaan en zich schuldig tegenover hun voormalige partner voelen. Maar later kunnen ze dan in hun nieuwe situatie met alle door hun weggeschonken bezittingen wel eens heel veel te kort komen. Als ik er maar af ben... Dat is onvoldoende. Ook kan de nieuwe situatie later met de eerder besproken consequenties wel eens totaal niet aan hun verwachtingen voldoen."

Scheiden kan pijnlijk zijn. Voor familie, vrienden en gezinsleden. Vooral voor de kinderen... "Ik zie vaak dat menseen een strijd uitvechten zonder de emoties van de kinderen te ontzien. Als advocaat wijs ik ze er dan op dat ze hoe dan ook allebei ouders blijven voor hun kinderen. Al die gigantische ruzies... Denk aan de kinderen; stel uzelf daarboven zeg ik dan. Ik lees al te vaak in rapporten van de Raad voor de Kinderbescherming hoe erg de kinderen daaronder kunnen lijden."

Brangelina is daar een heftig voorbeeld van... Dat acteursechtpaar is zo rijk en die kinderen hebben daardoor al een heel ongewone levensstijl...
"Heel betreurenswaardig. Ik weet niet hoe dat bij hun precies zit maar een slippertje? Waar hebben we het over... Cést la vie. Denk liever aan de kinderen waarvan sommige geadopteerd zijn. Ik hou vooral voor hun mijn hart vast want hun leven wordt nog veel zwaarder voor ze als die scheiding doorgaat."