• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Huurverlaging arme huurders in duur huis

  AMSTERDAM - Zo’n 10.000 Amsterdammers met een hoge huur en een laag inkomen krijgen eind dit jaar een vergoeding van gemiddeld 340 euro van de gemeente. Die vergoeding compenseert de hoge huur tot de corporaties vanaf volgend jaar huurverlaging gaan invoeren voor deze groep.

Wethouder Arjan Vliegenthart: “Ik ben blij dat we deze groep mensen nu direct kunnen helpen en dat er tegelijkertijd zicht is op een goede oplossing is voor de lange termijn. Dit is een sociale oplossing voor een schrijnend probleem.”

Het moet wel een zwaar en zeer ondermijnend probleem zijn als je huur zo hoog is dat er van je inkomen veel te weinig overblijft om basic rond te komen. Hoe kom je daar uit? Om wanhopig te worden...  De hoofdstedelijke gemeenteraad besloot daarvoor te knokken. Wethouder Laurens Ivens (bouwen en wonen) sloot met de huurdersvereniging en de corporaties een woonlastenakkoord.

De regeling is er voor mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum met een huur tussen de 586 en 710 euro per maand. In de praktijk profiteren vooral mensen die als gevolg van woningnood tussen 2009 en 2016 zijn verhuisd naar een dure sociale huurwoning huis terwijl daar nauwelijks inkomenseisen voor waren.

Ook geldt de regeling voor mensen die door ziekte of baanverlies hun inkomen onverwachts voor langere tijd hebben zien dalen. Een vreselijke toestand als niemand je daarbij wil of kan helpen. De Amsterdamse gemeenteraad heeft te maken met veel belanghebbenden die naar financiering zoeken maar dit raakt de kern van het overleven van mensen.

Daarom is het fantastisch dat het stadsbestuur met corporaties heeft afgesproken er samen voor te zorgen dat over drie jaar huurders die meerdere jaren een laag inkomen hebben, een huur krijgen onder de aftoppingsgrens (586 euro per maand voor alleenstaanden, 628 voor gezinnen). Als een huur van 586 tot 628 euro nog steeds te hoog is voor een huishouden, gaan de corporaties maatwerk leveren.

De wethouders Ivens en Vliegenthart konden deze maatregelen baseren op een onderzoek van twee jaar geleden naar de gevolgen van hoge huren van de SP wat hun motiveerde om keihard door te knokken. Vliegenthart: "Nu komen we met een oplossing waar veel mensen echt wat aan hebben. Dat is een resultaat waar ik trots op ben.”

ARJAN VLIEGENTHART: ... EEN OPLOSSING WAAR VEEL MENSEN ECHT WAT AAN HEBBEN...