• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Kunstenares Ans Markus heeft zondag Open Atelier

  AMSTERDAM - Op zondag a.s. 27 november heeft de kunstenares Ans Markus Open Atelier. Iedereen die daar van 12.00-15.00 uur op bezoek gaat zal verrast worden doordat zij weer een nieuwe wending aan haar oeuvre heeft gegeven.

Na haar schilderijen van de gekwetste vrouw in windsels kreeg zij grote bekendheid door haar beroemde schilderijen van de sterrenbeelden. Ook hierin kwamen mysterieuze bedekkingen van het gezicht voor.

Natuurlijk kwam de gekwetste mens niet voor niets voor in haar schilderijen. Ook toen zij haar prachtige serie bronzen beelden maakte verschenen er de helende windsels. Haar werk is tentoongesteld in de grootste musea hoewel zij -al klinkt dat ongelooflijk- nooit daarvoor naar een kunstopleiding is gegaan. Het knappe van haar vele mooie creaties is onder meer dat zij zich verschillende technieken op het gebied van de kunst geheel als autodidact heeft eigen gemaakt.

Haar bronzen zijn even indrukwekkend als haar schilderijen. En nu werkt ze weer met porselein en maakt Porcelain Treasures.

In de loop der tijd heeft zich namelijk als gerijpte kunstenares met vele persoonlijke kennis en ervaring verder ontwikkeld. De gekwetste vrouw in haar heeft vanuit een diep dal de levenskracht hervonden om de pijn te ontstijgen. Daarbij hebben ook haar workshops aan vrouwen veel bijgedragen waaronder veel vrouwen die eveneens moesten helen. En op een bepaald moment juist na een groot verdriet - nadat zij haar lieve moeder had verloren- voelde ze duidelijk dat zij juist doordat ze de pijn was ontstegen en nu haar kracht kon doorgeven aan anderen. Dat kan met mensen die doorgroeien gebeuren.  

Mede door haar veelzijdige kennis en vakbekwaamheid kon zij nu anderen die dat heel hard nodig hadden workshops geven. En kracht doorgeven... Zij vond het een groot voorrecht schilderles te mogen geven aan mensen die tijdelijk hun eigen weg niet meer konden gaan en dakloos werden opgenomen bij het Leger Des Heils. Daardoor ontstond een vertrouwensband met hun en zij vertelden de kunstenares van hun Verborgen Verdriet.

Er ontstond een nieuwe serie schilderijen van de mannen met Verborgen Verdriet die tijdelijk vastliepen in hun leven. "Ook deze geschilderde portretten raken je,"zegt Wybe Tuinman, haar partner en kunstliefhebber bij uitstek. Samen weten zij die bijzondere sfeer te scheppen waardoor je meteen echte kunstenaars herkent. Het is dan ook van harte aan te bevelen om zondag de 'open middaguren' voor een bezoek aan Ans Markus aan te bevelen.

zondag a.s. 27 november open atelier Ans Markus
Prinseneiland 14d amsterdam 12.00-15.00 uur
Naast alle sterrenbeelden is er ook werk dat kort geleden in Museum de Fundatie is tentoongesteld

FOTO: SCHILDERIJ 'VERBORGEN VERDRIET' DOOR ANS MARKUS...