• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Cisca Rensen Oprichter Zeepziederij aan het IJ

AMSTERDAM - Bij Zeepziederij aan het IJ worden sinds 2014 de mooiste ambachtelijke zepen en ook verzorgingsproducten vervaardigd. Ieder stuk zeep wordt er door Cisca Rensen met de hand gemaakt.

De basis van de plantaardige zepen zijn hoogwaardige grondstoffen waarbij kwaliteit voorop staat. De zepen maken je dus niet alleen maar schoon maar geven ook net dat beetje extra voor je huid en zorgen voor een ware bad- of douchesensatie.

Toen Cisca zich in 2011 ging verdiepen in de ambacht van het zeepzieden, leerde ze over de heilzame verwerking van natuurlijke oliën: ‘In Engeland en de Verenigde Staten zijn ambachtelijke zepen al een tijd erg populair. Veel mensen maken daar op kleine schaal natuurlijke en ambachtelijke zepen. Het was dus tijd dat Nederland hier ook kennis mee zou maken!’

’Tegenwoordig zitten er vaak agressieve synthetische schoonmakers in zeep en andere verzorgingsproducten die de huid kunnen uitdrogen’, aldus Cisca. ’Dit is zonde, want met de juiste ingrediënten kan ambachtelijke zeep echt wonderen doen voor je huid. Onze zepen hebben een hoog glycerine-gehalte en door het samenspel van plantaardige oliën wordt na het wassen weer vocht opgenomen door de huid.’

Zeepziederij aan het IJ verkoopt op dit moment twee soorten zeep, waarvan één volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Deze zepen worden geparfumeerd met essentiële oliën die de zeep heerlijk doen ruiken. De tweede soort zeep is geparfumeerd met veilige synthetische parfumolie, waarbij het bedrijf ook gebruikmaakt van allergeenvrije parfumolie. Hierdoor kunnen mensen met een allergie voor bepaalde parfumstoffen toch een lekker ruikend stukje zeep gebruiken!

Cisca: ‘Om de kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen, laten wij alle ingrediënten testen door een onafhankelijk instituut.’

Zeepziederij aan het IJ maakt de plantaardige zeep helemaal zelf, door het mengen van verschillende oliën, zoals olijf-, kokos-, castor-, jojoba- en rozenbottelolie. Hier voegt men er natriumhydroxide aan toe – dit zorgt ervoor dat de oliën langzaam verzepen.

De waarde van dit ingrediënt daalt naarmate het product rijpt. Wanneer de zeep zes weken heeft gerijpt is dit ingrediënt nagenoeg ‘verdampt’ en ook de pH-waarde een stuk gedaald. Ambachtelijke zeep heeft een pH-waarde tussen de 8 en de 9. Voordat het mengsel in de mallen wordt gegoten worden de natuurlijke kleurstoffen toegevoegd en de kenmerkende patronen in de zeep aangebracht. Daarna wordt de zeep afgewerkt met onder andere rozenblaadjes of zeezout’

De zepen van Zeepziederij aan het IJ zijn dan ook zeer divers. ‘Je kunt ze zelf op maat bestellen – in de vorm van een taart, logo of met jouw bedrijfskleuren. Zeep van Zeepziederij aan het IJ heeft sinds november 2016 het Amsterdam Made keurmerk.

Zeepziederij aan het IJ, Johan van Hasseltweg 43, Amsterdam, Nederland.