• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hoofdstad wil graag bedrijven binnenboord houden

  Amsterdam wil bedrijven graag binnenboord houden vanwege de kansen op banen voor de bewoners en ruimte voor bedrijvigheid. Dat past geheel bij de visie van ir Hans Leeflang die het Ministerie van Infrastructuur en Milieu adviseert.

“Een bouwbedrijf dat toekomstgericht is, mikt niet meer op woningen bouwen maar op stadmaken. Met mengvormen van wonen, werken en voorzieningen, ” luidde zijn boodschap aan de bouwbedrijven.

Het Amsterdamse Gemeenteraadslid Tjakko Dijk meldt dat de vastgoedbranche binnen 3 jaar een tekort aan kantoorruimte in de binnenstad ziet ontstaan. Vooral op plekken als Centrum , West en Zuidoost. Het VVD gemeenteraadslid wil daarom het huidige stoppen van bouwen van kantoren opheffen.

Natuurlijk was die stop er niet voor niets. De afgelopen jaren is in Amsterdam-Centrum, West en Zuidoost ook veel kantoorruimte verdwenen omdat deze is verbouwd tot hotel of (studenten)huisvesting. Daar heeft uiteraard niemand bezwaren tegen maar de stad verandert en de recessie is afgenomen.

Tjakko Dijk: “Door het bouwen van innovatieve, duurzame en flexibele kantoren creëren we niet alleen ruimte op populaire plekken maar kunnen we ook nieuwe gebieden ontwikkelen of opwaarderen. Zo blijft Amsterdam een stad die in trek is bij zowel gevestigde als nieuwe bedrijven. Goed voor de stad en goed voor de werkgelegenheid.”

Uiteraard vragen steden niet alleen om burgers maar ook om een omgeving waarin het wonen ingebed is. Iedereen kent wel steden met eindeloze saaie straten vol woonhuizen of flatblokken zonder bedrijvigheid waarin mensen tot speelgoedpoppetjes worden gereduceerd. Heel deprimerend. Je kunt je voorstellen dat mensen die daar moeten wonen of de hele dag weg zijn of kluizenaar worden.

De transformatie van lege kantoren naar door vaste bewoners bewoonde huisvesting was volgens Tjakko Dijk beslist een goeie move maar de stad moet zich ook weer ook weer verder kunnen ontwikkelen. Daar heeft hij gelijk in al zijn daar verschillende visies op hoe dat zou moeten gebeuren.

Daar staat tegenover dat er niets zo gek makend voor passanten en omwonenden is als opgefokt gebruikte kinderspeelplekken en lelijke onverzorgde parkjes. Voor alles moet er tenslotte niet alleen budget voor verzorging zijn. Er wordt ook om design-kwaliteit gevraagd. Daar hebben we in ons land hele goeie mensen voor opgeleid. 

Alles bij elkaar vraagt het gehele allesomvattende stadsbouwplan dus om bepaalde keuzes.  Er moeten binnenkort weer voldoende plekken worden gevonden voor nieuwe kantoren voordat bedrijven de hoofdstad gaan mijden.

Op de Zuidas en in de Houthavens geldt de regel dat de ruimte op voorhand moet worden verhuurd, alvorens gestart mag worden met de bouw. De VVD vindt dat dit beleid aan verandering toe is. Een praktisch perspectief. Vanuit stedelijk perspectief valt daar veel voor te zeggen.

Daarnaast blijken kinderen ook steeds langer thuis te blijven wonen waardoor er steeds meer verandert in de woonbehoeftes van langer bestaande gezinnen. Gezinnen worden niet kleiner maar juist groter. Misschien zullen er dus in de toekomst ook meer en grotere gezinshuizen gebouwd moeten worden.

FOTO: TJAKKO DIJK ... EEN GOEIE MOVE MAAR DE STAD MOET ZICH VERDER ONTWIKKELEN...