• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Jan Snoeck en Oskar Lens in Museum Jan van der Togt

  AMSTELVEEN - Binnenkort toont Museum Jan van der Togt werk van Oskar Lens en Jan Snoeck onder de noemer ‘Twee Haagse kunstenaars’. Jan Snoeck volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar hij in 1949 afstudeerde. In 1953 werkte hij gedurende een jaar in het atelier van Ossip Zadkine in Parijs.

Recent maakte Snoeck collages die doen denken aan maskers. Zelf benoemt hij ze als “maskers en dromen”. “Wanneer ik in Frankrijk in de Provence ben, wandel ik veel en vind ik de meest wonderlijke dingen. Zo zijn mijn maskers ontstaan.”

Naast deze maskers exposeert Snoeck grote monumentale beelden welke doen denken aan Egyptisch blauwe sculpturen en een serie glassculpturen welke hij met glasblazers in het Italiaanse Murano heeft gemaakt. Werk van Snoeck bevindt zich in de collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, Frans Hals Museum in Haarlem en Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.

Oskar Lens is van geboorte Hilversummer en groeide op in het Gooi. Na zijn opleiding aan het ‘Nieuwe Lyceum’ voltooide hij zijn rechtenstudie in Utrecht Daarna was hij werkzaam als jurist op het Ministerie van Buitenlandse Zaken te Den Haag. Reeds in die tijd dacht hij er over te gaan schilderen, eerst als hobby, dan serieus als beroep.

Op aanraden van schilders als Jaap Nanninga, Theo Bitter en enige anderen bezocht Lens (1930) in de avonduren de Vrije Academie. Op zijn 33ste besloot hij zijn baan op te zeggen om zich geheel te wijden aan de schilderkunst. Aanvankelijk schilderde hij abstract met inkt en ook lak op papier en weinig kleur.

Als onderwerp koos hij mensen, meestal vrouwen, in bizarre situaties zoals modeshows, in musea, kokend in de keuken, of kijkend naar een of ander schouwspel. Bekend van Lens is het portret van actrice Ida Wasserman (1901 – 1977) in haar laatste glansrol, een slotscène in het stuk ‘All Over’ van Edward Albee.

Bij de tentoonstelling verschijnt over beide beroemde kunstenaars afzonderlijk een boek, uitgegeven door Waanders Uitgevers Zwolle.

Jan Snoeck en Oskar Lens in Museum Jan van der Togt
Van 1 maart tot en met 9 april
Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen

... SCHILDERIJ VAN OSKAR LENS...