• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Zelfs geen tijd meer voor de supermarkt? Wat nu weer...

  Boodschappenlijst apps zijn er veel volgens Scanbutler. (Dat zal best waar zijn). Zij willen het ons echter toch nog makkelijker maken en bieden de mogelijkheid om ons boodschappenlijstje in zijn geheel te sturen naar een winkelwagen van een supermarkt. Naar de supermarkt gaan zou dan verleden tijd kunnen worden.

Doordat je producten vooraf scant die je hebben wilt, zorgt Scanbutter er dan voor dat je ze krijgt. Zij willen daarover afspraken maken met grote supermarkten. Een hulpvaardig plan in principe. Wij hoeven dan niet meer te zoeken naar producten. Door het scannen van de artikelen die je wilt hebben stel je een eigen boodschappenlijst samen in de app.

Maar is dat echt zo leuk mensen? Nog meer gepruts en gedoe met die telefoons en dan ook nog met die apps? Niet meer gezellig winkelen in de buurtsupers en daar echte mensen spreken en soms bekenden groeten? Soms iets vergeten en weer terug. Voor over-drukke mensen of zieken zal dit systeem wel handig zijn.

Ook volgens Albert Heijn winkelt een groot deel van de klanten met een boodschappenlijst. En Albert Heijn test daarom momenteel een andere methode. Het gaat een test doen met Hiku. Daar doen een paar honderd mensen als test gratis aan mee. Het is een slimme magneet die je op de koelkast plakt en inspreekt. Iedereen in het gezin kan hem gebruiken om producten op het boodschappenlijstje te zetten.

Door boodschappen in te spreken of producten te scannen met Hiku worden ze toegevoegd aan het boodschappenlijstje in de Appie app en kunnen de klanten ermee naar de winkel om ze zelf op te halen of ook met één klik bestellen op ah.nl

In onder andere Amerika en Frankrijk wordt de Hiku al door supermarkten aangeboden. Er zijn veel manieren om tijd te sparen voor over-belaste mensen. Dit zou daar aan toegevoegd kunnen worden.

Aan de andere kant kun je het jezelf ook wel eens te makkelijk maken. Ook kunnen mensen zich daardoor helemaal terugtrekken uit het sociale leven.
Voor hele stille en verlegen types is het juist een noodzakelijke grote stimulans dat zij zich van tijd tot tijd in het openbare leven moeten mengen. Dat geldt zeker ook voor verslaafde workaholics. En gamers die al jaren in verzonnen werelden leven.

Het is geen makkelijke tijd voor veel ouderen en evenzeer voor gevoelig reagerende jongeren. Als zij er opuit moeten gaan en boodschappen doen in een supermarkt met vriendelijke medewerkers geeft hun dat het gevoel mee te draaien in de echte wereld waar anderen het steeds maar weer zo verbluffend druk hebben.

Er zijn al veel te veel mensen die als het kan de hele dag in hun pyama rond blijven lopen. En al die joggingpakken zijn ook fantastisch. Maar waar blijven we met onze prachtige kledingcultuur? Al te veel verwengedrag kan ook zomaar een probleempje worden.

ILLUSTRATIE: ...APP VAN SCANBUTLER ...