• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Vluchtelingkunstenaars exposeren bij Galerij ZONE in Leiden

    LEIDEN - De wereld van vandaag telt honderden conflicten en er zijn miljoenen mensen op de vlucht. De oorlog in Georgië en Abchazië hoort daarbij. Er komen ongeveer 300.000 vluchtelingen uit Abchazië. Overal in de wereld kijken de vluchtelingen er naar uit om naar huis terug te keren. De deelnemende vluchtelingkunstenaars van deze tentoonstelling in Galerij ZONE uit Abchazië in Leiden wachten al 23 jaar lang op een antwoord op de vraag: "wanneer gaan we terug"?

Dat is heel erg lang. nu komt er een tentoonstelling getiteld "WHEN" in Galerie ZONE in Leiden omdat dit thema op de expositie in deze bijzondere galerij voor alle kunstenaars heel veel betekenis heeft. De vraag: "wanneer?" omvat de begrippen tijd en hoop en is sinds lange tijd hun belangrijkste bron van inspiratie!

Tal van gouvernementele, niet-gouvernementele en internationale organisaties werken aan het oplossen van conflicten. En de onderhandelingen duren en duren maar voort... De jaren slepen zich voorbij. Hoe kunnen deze vluchtelingkunstenaars toch hun dromen bewaren en zelfs doorgeven aan anderen?

Er is hun zoveel ontnomen en toch weten zij door hun kunst nog aan anderen kracht en inspiratie te geven.

Zij hebben heel veel meegemaakt en werken doorgaans ver beneden hun niveau om de basis voor hun leven te kunnen behouden. Dat is hard maar deze kunstenaars uit Georgië hebben ervoor gekozen om zichzelf te redden door middel van de kunst. Hun dromen zijn zo lang en ver van huis hun reddingsboei. Ze hebben afscheid genomen van de tijd en plek van conflicten, oorlogen, terreur en natuurrampen. Zij kozen ervoor gekozen om kunst te scheppen waarin zij hun emoties, stemmingen en levenswijsheid laten zien. Hun geschenk aan anderen....

Samen met Nederlandse en Georgische partners heeft ArtEcho Foundation de eer om deze kunst van vluchtelingen kunstenaars uit Abchazië in Leiden, Rembrandts geboortestad, te tonen. Doordat de verschillende kunstenaar, met ieder hun uitgesproken individualiteit, in dezelfde ruimte worden getoond, krijgt deze tentoonstelling een unieke uitstraling.

De groep kunstenaars, in leeftijd variërend van 21 tot 80 jaar, zal zichzelf aan het publiek presenteren, niet, zoals men misschien verwacht, met zware thema's, maar integendeel, via kunst uit een andere wereld in een andere taal.

Wanneer: 26 mei - 3 juni 2017, opening: 26 mei, 17:00
Waar: Galerij ZONE, Nieuwstraat 17b, Leiden, Nederland

Op de groepsfoto van de vluchtelingkunstenaars:

Zurab Chedia, Eldar Kavshbaia, Merab Pipia, Ekaterine Karchava, Denis Gonobolin, Nana Pangani, David Markozia, Mamuka Pipia, Khuta Kvaratskhelia, Irma Gelantia,

Ramin Apakidze, Odik Kekua, Nino Chedia, Irine Chutkerashvili, Pavlusha Kekua,Merab Epadze, Bidzina Sidiani, Dina Vekua, Leila Bagbaia, Valeri Chargazia, Alex Dvali, Keti Epadze