• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Ramadanjournaal met Rachida en Najima Kharbouch

  Tijdens 4 zaterdagen wordt op NPO 2 om 23.20 uur door de Healthy Sisters Rachida en Najima Kharbouch het Ramadanjournaal gepresenteerd. Vermoedelijk is het tijdstip gekozen omdat dan door de vastenden -na zonsondergang- wel mag worden gegeten.

En na zo'n moeilijke dag van onthouding heb je weer met een maaltijd kunnen bijkomen en is het fijn om via het Ramadanjournaal met Rachida en Najima Kharbouch allerlei tips te krijgen om de vastenmaand op een gezonde manier door te komen.

Van 27 mei tot 25 juni 2017 vieren moslims de voor deze gelovigen heilige maand ramadan. in deze periode wordt herdacht dat de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de koran vormen. Voor moslims is de ramadan de belangrijkste en gezelligste maand van het jaar. Het wordt gezien als een periode van bezinning en van reiniging van lichaam en ziel. Maar ook als een maand van solidariteit, verbroedering en gastvrijheid.

Het is echter ook een zware periode voor de mensen die er aan meedoen want je moet tot zonsondergang vasten. Alle respect voor degenen die dit offer brengen want in deze haastige maatschappij vol oppervlakkige verleiding tot consumeren van onze tijd vergt het bijna te veel. De goede wil die hiermee door velen wordt getoond maakt van de ramadan bij uitstek gelegenheid om de kloof tussen moslims en niet-moslims kleiner te maken.

Het Ramadanjournaal van de NTR doet verslag van deze bijzondere maand met actuele reportages over de vele activiteiten en festiviteiten die door het hele land plaatsvinden. In Ramadanhelden worden moslims geportretteerd die zich tijdens de vastenmaand inzetten voor goede doelen. Ook zullen er reportages worden gebracht over de ramadan in het Midden-Oosten.

In de rubriek Ramadanontmoeting vasten Henk Krol, Barbara Barend, Addy van den Krommenacker en Adelheid Roosen een dag mee en ontmoeten ze na zonsondergang een moslimfamilie met wie ze het vasten verbreken. Een oprecht gebaar waarmee zij op hun wijze duidelijk willen maken wat veel mensen denken. Religies verschillen en iedereen is nu eenmaal ook anders maar daarnaast kun je in de ander toch je broeder en zuster herkennen en waarderen.

Healthy Sisters Rachida en Najima Kharbouch
Uitzending: vanaf 3 juni, vier zaterdagen om 23.20 uur op NPO 2