• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Politiek heeft dwingende vragen over Amsterdams Bostheater

  AMSTERDAM- Midden in de zomer bruist het in het Bostheater in het Amsterdamse Bos waar theatermakers, dansers en muzikanten de mooiste voorstellingen geven voor de inwoners en bezoekers van onze druk bezochte hoofdstad. Heerlijk onder de sterrenhemel kunnen genieten voor een lage toegangsprijs is ook fantastisch voor de vele toeristen.

Iedereen weet dat Amsterdam zo veel bezoek krijgt dat de parken zoals het Vondelpark overvol dreigen te worden. Maar gelukkig bezoeken de toeristen ook graag de omgeving van de hoofdstad ofwel: Groot Amsterdam. En de voorstellingen in het Amsterdamse Bos zijn inmiddels al zo beroemd dat buitenlandse culturele instellingen het Bostheater als 'uitmuntend' beoordeelden.

Maar al die drukte en het regenachtige weer zorgt ervoor dat het amfitheater af en toe opgeknapt moet worden. Het Amsterdamse Bostheater wil nu het buitentheater restaureren. Door de verrassend gunstige ontwikkeling in de gang van zaken reiken de politieke ambities van het Bostheater reiken echter verder dan alleen maar herstelwerkzaamheden.

En de vooruitstrevende hoofdstedelijke politici van de fracties van de VVD, D66 en PvdA zagen heel alert onmiddellijk de belangrijke kansen voor plannen met wat wel genoemd wordt "de groene longen" van Groot Amsterdam.

Het Amsterdamse Bos wordt daarmee namelijk gesitueerd als het centrale punt tussen de Zuidas, Schiphol en Nieuw-West. Het zou een uiterst nuttige overloopfunctie kunnen krijgen. En het theater wordt daardoor een belangrijk centrum en kan ook veel bijdragen aan de spreiding van de drukte in Groot Amsterdam.

Daar wordt dan voor gegeadviseerd om niet alleen het theater te renoveren maar daarnaast het project cultuureiland gestalte te geven. Dat is een belangrijk onderdeel van de plannen voor een verdere ontwikkeling van het Bostheater

“Als het stadsbestuur denkt dat een revitalisering van het Bostheater en de omgeving zorgt voor balans in de stad, dan is het zinvol dat het college met hen hierover in gesprek gaat,” concluderen VVD-raadsleden Tjakko Dijk en Samira Bouchibti en stelden samen met D66 en PvdA daaromtrent in hun schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. De plannen gaan hun alleen zeer aan het hart want het eiland waar het theater op is gevestigd groeit kan volgens dit project uitgroeien tot een (cultureel) icoon van het Amsterdamse Bos.

Zulke plannen zijn creatief en sociaal-economisch natuurlijk heel veelbelovend maar ook deze mooie voornemens moeten wel een degelijke basis krijgen. Het Bostheater raakte namelijk de weg enigszins kwijt over wie er planologisch verantwoordelijk is en aan gesproken kan worden daarvoor. Het gaat hier om de gemeente Amstelveen, Stadsdeel Zuid en de Centrale Stad. Daarom wil de VVD exact weten of ruimtelijke procedures het Bostheater in de weg zitten om verder te groeien en daar in de eerste plaats duidelijkheid over.

“Verder is het heel zinvol dat de gemeente in gesprek gaat met het Bostheater. Bijvoorbeeld over een goede busverbinding en een snelwerkende internetverbinding,” aldus raadslid Tjakko Dijk.

Ongelooflijk dat dit bij zoveel drukte nog steeds niet geregeld is!