• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Fantastische aktiefilm: Atomic Blonde

  Een bezoek aan de film Atomic Blonde levert enkele zeer spannende uren op. Je moet daarvoor niet te veel nuances in het verhaal verwachten en eveneens wel van mooie krachtige vrouwen gecharmeerd zijn. Het scenario is ook interessant voor mensen die in werkelijkheid in die jaren de gebeurtenissen rond De Muur allemaal zelf nog hebben meegemaakt.

Het verhaal speelt zich bijna geheel af in Berlijn tijdens de crisis en strijd rond de muur tussen Oost- en West Duitsland. De filmstory van Atomic Bonde is gebaseerd op een razend spannende Graphic Novel "The coldest city" die speelt in die jaren. Geschreven door Antony Johnston en geïllustreerd door Sam Hart. De film zelf bevat machtige namen in de produktie en in de cast waarbij de mooie actrice Charlize Theron een grandioze hoofdrol als sensuele vrouwelijke spion vertolkt. De décors zijn supermooi met opnamen van luxueuze clubs en hotels.

Het verhaal wat zij in deze film vertolkt had Theron al eerder echt gegrepen omdat zij het verschrikkelijk vindt dat ook tegenwoordig foute politici proberen muren te zetten tussen landen en volken om ze te scheiden.

Zij krijgt een opdracht van de Britse geheime dienst en vertrekt naar Berlijn. Na verschillende ontmoetingen van de vrouwelijke spion met allerlei geheimzinnige figuren met ondoorzichtig gedrag wordt zij op allerlei manieren door gevaarlijke mannen bedreigd.

Eerlijk gezegd werd er ongelooflijk veel in de film gevochten. Je moet er tegen kunnen en mijn redactrice en ondergetekende hebben in het begin bij één scene wel even de ogen moeten sluiten. Maar ja... Alles werd weer goed gemaakt door de Atomic Blonde actrice Charlize Theron die wel eens even duidelijk wilde maken dat heus niet alleen mannelijke acteurs de geslaagde geheim agent in films kunnen uithangen maar dat dit de vrouwen net zo goed en soms zelfs beter ook prima lukt.

Als je het ook zo uitstekend vindt dat onze vrouwelijke voetballers zonder veel opzien te baren het zo voortreffelijk gedaan hebben kun je vast ongelooflijk genieten van deze film die op allerlei manieren in het verhaal weer een onverwachte wending neemt. De manier waarop de vrouwelijke James Bond zich als spionne met een gevaarlijke grote opdracht van een geheime dienst door alles heen knokt is overigens heel anders dan de gevechten die in aktiethrillers gebruikelijk zijn.

Theron heeft namelijk erg veel over voor haar vak. Elke vechtscene die zij deed en waarbij zij allerlei enge mannen verslaat in een strijd tegen een smerige overmacht lijkt realistisch. Toch was iedere scene helemaal tot in de kleinste details vooruit gepland en doorgedacht met verschillende aktie- en fitnesstrainers en choreografen zodat het beeld overtuigend maar tegelijk heel 'sierlijk' overkwam. Om dit resultaat te bereiken heeft de actrice jaren toegewijd getraind en zichzelf daarbij bepaald niet gespaard.

Aangezien de vecht- opnames met tussenpozen werden gemaakt moest zij zich steeds weer daarin bewijzen. Het gevolg was dat zij enkele gebroken ribben, een gekneusde kaak en twee gebroken tanden opliep! Natuurlijk kwamen er ook stuntmannen en in één scene een stuntvrouw in het verhaal voor. Maar ja... Tussen al die vechtpartijen jezelf ook nog eens van de 4de verdieping van boven af in een groot hotel uit het raam naar beneden lanceren aan een touw zo dik als een kabel was misschien net iets te veel. Daar suis je dan in razende vaart naar beneden en valt keihard misschien... Of net juist niet?

Verder deed Theron alle stunts zelf.

Wie er van houdt heeft aan Atomic Blonde een plezierige film met veel hits uit de 80-er jaren als soundtrack. Niet mijn favoriete muziek maar door de aangename spanning en mooie beelden genoot ik zo van de story dat het mij ook niet stoorde. En het was natuurlijk de muziek van die tijd.