• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

WG Kunst presenteert origineel werk van Floor Rieder

  In de periode rond de Kinderboekenweek 2017 presenteert WG Kunst het originele werk van Floor Rieder. Vanaf 16 september t/m 5 november. Er zal een groot aantal tekeningen te zien zijn. Onder meer van het nog te verschijnen boek ‘de Cycloop’. Daarnaast maakt zij speciaal voor de tentoonstelling enkele ruimtelijke installaties, waarbij ook ouderwetse animatietechnieken worden gebruikt zoals de zoötroop. Floor Rieder is een jonge getalenteerde tekenaar/illustrator.

De literaire wereld heeft haar inmiddels ontdekt en zij heeft al diverse prijzen op haar naam staan, onder meer voor haar tekenwerk in ‘Het raadsel van alles wat leeft’. Haar beeldend werk is naast speels en fantasierijk ook informatief en vol zeggingskracht. Zij werkt haar tekeningen gedetailleerd uit en tekent het liefst het hele blad vol. Ze houdt van patronen en ze gebruikt met name zwart/wit in combinatie met enkele steunkleuren (aardetinten).

Het boek ‘De Cycloop’ geschreven door Daan Remmerts de Vries waarbij Floor Rieder de illustraties maakte, past heel goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2017 ‘Griezelen’. Dit boek verschijnt begin oktober 2017 en de originele tekeningen zijn nu al in de tentoonstelling te zien. Dit kinderboekenweekproject van WG Kunst is het achtste in een indrukwekkende reeks met achtereenvolgens Ted van Lieshout, Daan Remmerts de Vries, Harriët van Reek, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Sylvia Weve en Fiep Westendorp/Max Kisman.

Tekeningen van Floor Rieder 16 sept. t/m 5 nov.
Opening za. 16 sept. van 15.00 - 19.00 uur.
Locatie: WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam

Het boek: 'Een slechtziende cycloop' is een uitgave van Gottmer
In het dorpje Spitskruim gaat het er gemoedelijk aan toe. Alle inwoners zijn aardig en helpen elkaar waar nodig. Maar op een dag maakt een enge cycloop er zijn verwoestende entree. De dorpelingen wisten niet eens dat er zoiets bestond, maar snappen meteen dat je een wezen met maar één slecht oog niet kunt verwijten dat hij een ravage aanricht in hun mooie dorpje. Aardig als ze zijn gaan ze meteen aan de slag om een oplossing voor de cycloop te verzinnen, niet wetende dat ze zichzelf daarmee geen dienst bewijzen. Wie goed doet, goed ontmoet? Niet altijd...


De cycloop werd geschreven door Daan Remmerts de Vries, die met zijn (kinder)boeken al vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Floor Rieder maakte er de bijzondere illustraties bij. In 2014 won zij het Gouden Penseel voor Het raadsel van alles wat leeft. In 2016 maakte ze het Prentenboek van de Kinderboekenweek: "Waar is Ludwig?"