• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Menselijkheid in een wereld van big data

Het boek 'Filosofie in een wereld van big data' is geschreven door Christian Madsbjerg en gaat over de grote betekenis van menselijkheid. En over onze overdreven obsessie met de digitale wereld. De auteur noemt dit liever onze 'dwang van het getal: onze obsessie met big data'. Hij is een ervaren adviseur van Fortune 500-bedrijven die hij aanraadt de zaken anders aan te pakken.

En hij stelt vast dat veel van de grootste succesverhalen NIET voortkomen uit wiskundige analyses, maar te maken hebben met een diepe, genuanceerde betrokkenheid met cultuur, taal en geschiedenis.

Dinsdag 24 oktober verschijnt zijn boek Filosofie in een tijd van big data en zaterdag 28 oktober is hij keynote speaker op het Brainwash Festival. Hij zegt: “Als we echt tot de problemen willen doordringen, zullen we moeten terugkeren naar een benadering die ouderwets en achterhaald lijkt in deze afgestompte wereld van algoritmische beloften.”

De schrijver laat in zijn boek Filosofie in een tijd van big data zien dat algoritmes en big data niet de ultieme bron voor succes zijn. Hoewel we er onze persoonlijke en zakelijke beslissingen wel steeds meer op baseren. Het is volgens Madsbjerg noodzakelijk om uiteindelijk uit te gaan van menselijke betekenisgeving. Filosofie en kunst kunnen ons in dit proces helpen.

Aan de hand van sprekende voorbeelden laat Madsbjerg zien dat de wereld uit meer bestaat dan een serie algoritmes. Hij houdt een vlammend betoog voor cultureel engagement en ontmaskert de tirannie van het getal en de wetenschappelijke focus op direct nut.

Vanuit zijn ervaring als veel gevraagd adviseur toont hij aan dat de meest succesvolle businessbeslissingen gebaseerd zijn op het vermogen de wereld buiten het kantoor te duiden. Het is hoog tijd voor een verdediging van de menselijkheid in onze data-geobsedeerde economie.

Hij geeft met dit boek stem aan een veelgevoeld verlangen ons niet door de digitaal gecodeerde denkwereld over te laten nemen. En er zijn grote nemen uit de wetenschap die bereid zijn deze visie te delen. Zo verklaart Samuel Moyn van Harvard University: ‘Het is urgenter dan ooit dat we niet alleen naar de exacte wetenschappen kijken om duiding te geven aan onze wereld en de problemen van deze tijd.’

Christian Madsbjerg studeerde filosofie en politieke wetenschappen. Als medeoprichter van ReD Associates adviseert hij vele Fortune 500-bedrijven om problemen op een nieuwe manier aan te pakken.

Boek: Filosofie in een tijd van big data
Auteur: Christian Madsbjerg
Uitgeverij en Have
Verschijningsdatum: 24 oktober 2017