• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Stoom afblazen rond Harvey Weinstein

  Het eigenaardige is dat Harvey Weinstein, gekleed in een duur pak dat zijn machtige positie in de business aangaf, nou niet direct moeders mooiste is. Verre van dat. .. Als Weinstein nou een hunk was geweest zou je kunnen begrijpen dat "de slachtoffers" gezwegen hebben.

Er is begrijpelijk wel sprake van een conflict met de ingrediënten "zakelijkheid, ongeoorloofd gedrag, en carrière". Dat blijkt uit veel van de reacties van de vrouwen en de mannen die er van op de hoogte waren. Amerikaanse media berichten dat Peter Baker, verslaggever van Time zo ongeveer 40 maal naar diverse mensen in 's wereld grootste filmindistrie die Hollywood is gebeld heeft. Maar hij ving bot.

Pas nu kwam het bericht naar buiten dat George Clooney zelfs geholpen heeft om Vanessa Marquez op de zwarte lijst te laten zetten omdat ze het spel niet mee wilde spelen. Dat was ten tijde van de tv-serie ER (Emergency Room) waarin zij de rol van Wendy Goldman speelde. Toch betekende Clooney's actie niet het einde van de carrière van Miss Goldman.

Niet alleen Weinstein heeft zich misdragen. Ook de acteur Ben Afleck, van origine een Brit, heeft moeten toegeven dat hij wel eens een vrouw 'onjuist' benaderd heeft; onder andere actrice Hilarie Burton, door in plaats van tijdens een begeleiding niet de hand op haar onderrug te leggen maar op de bilpartij heeft laten rusten en zijn vinger in haar bilspleet duwde.

Meryl Streep die naast Harvey Weinstein op de foto staat kijkt bewonderend met een "big smile" naar de grote man. Streep kwam pas 4 dagen na de eerste berichten met een uitspraak naar buiten. Ze heeft over haar reactie zeer goed nagedacht, mogelijk na overleg met haar haar advocaat kwam ze met een verklaring. Ze zei over het bericht dat Weinstein met verschillende actrices een regeling getroffen had: "Ik was niet op de hoogte van zijn financiële regelingen met actrices en collega's. Ik wist niet van zijn ontmoetingen in zijn hotelkamer, zijn badkamer, of van andere ongeoorloofde manipulaties. " Ze voegde er aan toe dat indien verslaggevers er van hadden geweten zij heus wel het een en ander gerapporteerd zouden hebben.

Maar het ligt toch anders. Al beschikten sommige journalisten best over kennis van Weinsteins gedrag, werd door de bazen van deze verslaggevers vaak geeist om er over te zwijgen. Die bazen wilden kennelijk niet de "illusie Hollywood" verstoren. Je zou daarover kunnen zeggen dat Weinstein handlangers of in ieder geval beschermers bij de pers had.

Sexueel onaanvaardbaar gedrag heeft ook mannelijke slachtoffers. Onder andere Terry Crews, de acteur die Julius speelde in de tv-serie "Everybody hates Chris".
En James Van Der Beek die o.a. speelde in "Criminal Minds". Hij zei : "Mijn achterste werd betast door oudere, machtige mannen". Hij voegde er aan toe: "Ze hebben me in een hoek gedreven door ontoelaatbare sexuele gesprekken toen ik veel jonger was..."

Weinsteins gedrag bleef niet bij het betasten van de vrouwen, maar ook tot het dwingen tot orale sex en zelfs vaginale sex. Inmiddels zijn hem verschillende prijzen en onderscheidingen afgenomen.

Weinstein doneerde $ 250.000 aan de Clinton Foundation, een liefdadigheidsfonds. Er zijn stemmen opgegeaan dat dit Clinton fond die 250.000 dollar terug zou moeten geven omdat het besmet geld is. Maar het antwoord van Hillary en haar campagne-team meldde dat zoiets onmogelijk is omdat het geld al is uitgegeven.

AUTEUR; ARTHUR STAR 

FOTO: DICK THOMAS JOHNSON