• Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Van Abbemuseum toont achterkant van de ontwerppraktijk

b_250_200_16777215_00_images_alissanienke17.jpg  EINDHOVEN - Tijdens de Dutch Design Week 2017 in Eindhoven presenteert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de nieuwe lichting kunstenaars. Het gaat om ontwerpers, kunstenaars en architecten die afgelopen jaar de werkbeurs Talentontwikkeling ontving.Met als titel In No Particular Order wordt in negen installaties collectief een statement gemaakt over de hedendaagse ontwerppraktijk. Dit is vanaf vandaag te zien in het Van Abbemuseum van 21 t/m 29 oktober 2017.

Hier kan de artistieke en professionele groei worden gezien van de 32 kansrijke ontwerpers en makers die afgelopen jaar de werkbeurs Talentontwikkeling ontvingen. Daarvoor tonen negen installaties in het Van Abbemuseum associaties met de thema’s Positie, Inspiratie, Werkomgeving en Representatie. En andere nuttige en zinvolle thema's als Geld, Geluk, Taal, Discours en Markt.

Curator Jules van den Langenberg, zelf deelnemer aan het programma Talentontwikkeling: ‘Deze manifestatie is een collectief portret dat op praktische, poëtische en kritische wijze reflectie biedt op de pluriforme hedendaagse werkpraktijk van een jonge generatie ontwerpers.’

Alle 32 deelnemende ontwerpers leverde input met conceptuele en fysieke bijdragen zoals schetsen, prototypes en inspiratiebronnen. Vervolgens nodigde Van den Langenberg negen progressieve denkers en makers uit de creatieve industrie uit een installatie te maken aan de hand van deze verzamelingen.

Voor de presentatie zocht de tentoonstellingsmaker bewust de museale context op. ‘In plaats van het tonen van individuele projecten of eindproducten van ontwerpers, laten we in de kelder van het Van Abbemuseum de achterkant van de ontwerppraktijk zien. De tentoonstelling onderzoekt het geheel aan professionele, persoonlijke en sociaal-culturele factoren waarmee jonge creatieve professionals vandaag de dag te maken hebben.’ Dat zijn veel zware begrippen maar ook terechte onderwerpen om ter discussie te stellen als reflecties op de ontwerppraktijk.

Elke dag van 11.00-12.00 uur vinden in de tentoonstelling bijeenkomsten plaats, waarin de deelnemende ontwerpers, professionals uit het veld en andere geïnteresseerden in gesprek gaan over één van de negen thema’s uit de tentoonstelling.

Deelnemende talentvolle ontwerpers en makers
Alissa + Nienke (Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers), Isabelle Andriessen, Paula Arntzen, Atelier Frank Verkade, Marjan van Aubel, Amir Avraham, Christiaan Bakker, Mariska de Groot, Max Dovey, Ting Gong, Sophie Hardeman, Chrissie Houtkooper, Ruiter Janssen, Elisa van Joolen, Jules van den Langenberg, Yaolan Luo, Mark Minkjan, Simone C. Niquille, Kirstie van Noort, Simone Post, Roomforthoughts (Jennifer Kanary Nikolov(a)), Benjamin Sporken, Studio Iwan Pol, Studio RAP (Wessel van Beerendonk, Léon Spikker en Lucas ter Hall), Studio Truly Truly (Joel Booy en Kate Booy), PWR Studio, SulSolSal (Johannes Bernard 2 en Guido Giglio), Amy Suo Wu, Thomas Trum, Janna Ullrich, Dieter Vandoren, Giuditta Vendrame.

Praktische info In No Particular Order: 21 t/m 29 oktober 2017, dagelijks van 11.00 - 18.00 uur, vrije toegang. Van Abbemuseum (de Studio), Bilderdijklaan 10, Eindhoven. Meer info: stimuleringsfonds.nl

FOTO: ALISSA VAN ASSELDONK EN NIENKE BONGERS ... TWEE VAN DE NIEUWE GENERATIE TALENTRIJKE ONTWERPERS...