• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Zweden bezorgd over pers-onvrijheid in Hongarije

  Dit weekend had de uit Amstelveen komende journalist Stefan J. Bos die werkt in Boedapest in Hongarije een onderhoud met de Zweedse ambassadeur op diens verzoek. stefan-bosDe staat als enige Nederlander met zeven Hongaarse voor o.m. de BBC, Reuters, Bloomberg en andere media werkende Hongaren daar namelijk op een zogenaamde "zwarte lijst." Dit is een hoogst onterechte en vooral zeer teleurstellende en pijnlijke boycot van het betrokken en oprecht werkende Nederlandse journalist.  

Behalve de acht mensen op de lijst der ‘verdachte’ journalisten waren ook ambassadeurs uit Canada, Frankrijk en de zaakgelastigde van Amerika bij de bespreking aanwezig. Zij maken zich allen ernstig zorgen over de persvrijheid in Hongarije. Stefan J. Bos, die in het verleden een prijs van een andere Hongaarse regering kreeg wegens zijn Oost-Europa verslaggeving, werd al eerder in een proces betrokken in een proces wegens pers-onvrijheid.

De als autocratisch ervaren premier Viktor Orbán vindt dat de werkwijze van de pers een binnenlandse aangelegenheid in zijn land is, waarmee naar zijn mening de EU – waarbij het land is aangesloten – zich niet mag bemoeien. Hij heeft dezelfde mening over door hem geëntameerde plotsklapse snelle wijzigingen in de grondwet, waardoor media, rechtspraak en onderwijs onder controle van de overheid kwamen.

Zowel de ambassadeurs uit Canada, Frankrijk en de zaakgelastigde van Amerika als de Zweedse ambassadeur die bij de bespreking van dit heikele onderwerp aanwezig waren maken zich ernstig zorgen over de persvrijheid in Hongarije. De acht mediamedewerkers die op de "zwarte lijst" in Hongarije staan en als ‘verdacht’ worden beschreven worden door de Zweedse ambassade als vrienden gezien, die op hulp van de Zweedse diplomatieke staf kunnen rekenen. Mogelijk lopen zij ook fysiek gevaar.

Bos heeft een eigen nieuwsagentschap, is werkzaam voor tal van internationale media, maar kreeg een verbod op radio-uitzendingen, alsmede op berichtgeving via internet en andere media. Daaraan stoort de niet langer door de staat geaccrediteerde Nederlandse journalist zich niet. Hij is onder meer werkzaam voor de Belgische VRT, NOS, Deutsche Welle, BNR en Vatican Radio.

De zwarte lijst, waarop Bos’ naam op de tweede plaats prijkt, is inmiddels gepubliceerd door de er schande over sprekende internationale journalisten organisatie   Reporters Without Borders (RWB). Bos heeft ook een website, vooral over vervolgde christenen in de wereld. Ook die is volgens de Hogaarse regering illegaal.

De VRT in België had dit weekend een telefonisch radio-interview met Bos en Deutsche Welle komt binnenkort met een uitzending over deze situatie.
Nederland heeft tot nu toe niets over de kwestie gezegd noch enige steun aan de Nederlandse journalist aangeboden.

FOTO: DE BETROKKEN JOURNALIST STEFAN J. BOS KREEG EERDER EEN PRIJS VOOR ZIJN WERK MAAR WORDT NU GEDWARSBOOMD...