• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Facebook dringt onze persoonlijkheid binnen

  Regina Dugan, hoofd van de geheimzinnige Facebook-onderzoeksdivisie Building 8, verlaat het bedrijf na 18 maanden. Waarom wordt er mysterieus over haar onderzoek gedaan? En is het heus waar? Haar onderzoek betreft een soort gedigitagliseerd hacken van personen. Binnendringen in iemands heel persoonlijke gedachtensfeer ...

Luister maar. Je gelooft het bijna niet maar mevrouw Dugan ontwikkelt een techniek om de hersengolven van mensen in kaart te brengen en te weten wat daar in die bovenkamer van ons vibreert. Zij onderzoekt methodes om onze hersengolven te lezen en ... in taal en woorden naar buiten te brengen. Het zou een soort hacken zijn van wat mensen echt denken. De computer zal wel even vertellen of het waar is wat je hier of daar allemaal hebt beweerd! Hoe het echt ging. Geheime liefdes en onbekende affaires hebben afgedaan. Dominées en politici die wat al te enthousiast hun verhaal verkondigen kunnen de boom in.

Rechtbanken zullen het makkelijker hebben met al die gratis getuigenissen. Je eigen computer en je telefoon en die van anderen helpen je nu niet meer alleen maar kunnen je overal tot in de details bespioneren... Of je dat nu wil of niet: alles wat je denkt en zegt wordt opgenomen en uitgezonden.

Dat is nog eens wat anders dan de populaire sprookjes die moderne griezelfilms en oude vampierverhalen ons steeds weer opdissen. U kent ze wel. Dat betreft het heel ouderwets bijten in een keel van een onschuldig mooi meisje en -jakkie- haar bloed laten opdrinken door een eng gedrochtelijk wezen. En dat arme kind dacht dat het om zo'n betoverende knappe man hing die zoveel van haar hield. Maar hij weet haar integendeel juist heimelijk in het diepst van haar slaap -altijd bij maanlicht- te overvallen.

Ook het Facebook-onderzoek bezorgt ons enige rillingen en dat is GEEN sprookje. Het is ECHT waar dat men met deze vileine techniek experimenteert. Natuurlijk wil lang niet iedereen altijd precies weten wat anderen denken. Conventie en goede manieren houden veel contacten juist gezond. Maar eerst nog even terug naar de nieuwe hack-technologie die men probeert op te bouwen. Dat gebeurt notabene op verzoek van mevrouw Dugan zelf en nu gaat ze toch weg. Niet meteen maar begin volgend jaar heeft ze de benen genomen maar wel alles 'in goede orde' achterlatend voor haar opvolger.

Op Facebook zegt ze zelf 'dat zij toe is aan een nieuwe uitdaging.' Dat licht zij niet verder toe. Haar project zal onveranderd doorgaan volgens Facebook-hardwarehoofd Andrew Bosworth op Twitter. Zelf verklaart mevrouw Dugan verder nog wel dat zij en anderen uit Silicon Valley een grotere maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen dan ooit tevoren. Welke suggestie ligt daarin verborgen?

Ze vervolgt met: "De timing voelt goed om nu een stap terug te doen en na te denken over nieuwe manieren om bij te dragen in tijden van ontwrichting." Heeft zij dit niet wat laat ontdekt? We kunnen de techniek niet stil zetten maar de manier waarop we die gebruiken vergt wel de nodige discussie. Mevrouw Dugan geeft ons toch een bepaalde message.

Als je haar bio bekijkt zie je dat zij aanvankelijk het Google-team Advanced Technology and Products heeft geleid. Dit team ontwikkelde opmerkelijke zaken als modulaire smartphones en slimme kleding. En daarvoor was zij hoofd van DARPA, de ontwikkeltak van de Amerikaanse Defensie.

Wel iets om over na te denken zolang dat tenminste nog zelfstandig mogelijk is. Ik zou het dan ook niet direct willen liken...