• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Magische beelden van historische kopstukken in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Kleintheater ‘De vier Pelikanen’ sluit vanaf februari 2018 tijdelijk de deuren. Het gebouw zal de deuren na de zomer van 2018 weer openen. Het bestuur van de stichting sluit de oude situatie af met een unieke expositie in het kader van het Culturele jaar van 2018.

Maartje Roos toont met ‘Leeuwarden Lonkt’ van 28 oktober (opening 15.00 uur) tot 28 januari fotobeelden vanaf de zestiende eeuw. Leeuwarden heeft de afgelopen eeuwen namelijk veel beroemdheden voortgebracht die de stad en de provincie op de kaart hebben gezet. Een aantal van deze kopstukken vertelt in het daglicht van nu, het verhaal van toen. Jan-Dirk van Ravesteijn en Maartje Roos zijn drie jaar geleden begonnen met een unieke fotokunst-expositie die in 2018 andere steden in Nederland zal aandoen. Maartje en JD zullen zo de Culturele Hoofdstad buiten ook de provincie promoten. Ook bij jongeren om daar interesse te boeken voor de historie van deze zo authentieke stad met een bijzondere geschiedenis.

  Maartje Roos heeft belangrijke gebeurtenissen en fragmenten uit het leven van beroemde Leeuwarders op eigentijdse wijze in beeld gebracht. Herkenbare locaties en elementen van de huidige stad, zijn gebruikt om terug te gaan in de tijd. Ze heeft met moderne fototechnieken en de nog aanwezige onderdelen van oude gebouwen in de stad de historie laten herleven.

In totaal hebben veertig figuranten geposeerd in historische kostuums. En daarnaast zijn drie honden, twee Friese paarden, duiven, poezen en vogels gefotografeerd. Zelfs de meubels van Troelstra werden voor het eerst na vijftien jaar weer uitgepakt uit de opslag van Tresoar in Winschoten! Voor het maken van elke historische prent, zijn ruim zestig lagen aan beeld gebruikt. Zelfs de snor van Pieter Jelles Troelstra is apart gefotografeerd.

Het publiek ziet fragmenten uit het leven van onder andere Greetje Zelle, Willem Lodewijk en zijn Anna, Marijke Meu en Johan Herman Knoop, Pieter Jelles Troelstra en Nynke van Hichtum, Slauerhoff, Saskia van Uylenburgh en Rembrandt en anderen. Alle fragmenten spelen zich af in Leeuwarden.

De foto’s worden begeleid met teksten en uitspraken van de desbetreffende beroemdheden. En af en toe komen ze tot leven en geven ze, in samenwerking met Van Ravesteijn Theater & Events, acte de présence in Kleintheater De vier Pelikanen.

Maartje Roos studeerde cum laude af aan de fotoacademie te Groningen en exposeert en werkt sindsdien in binnen- en buitenland aan haar magische fotobeelden. In 2015 werd ze gevraagd om te participeren in het Nederlandse team voor de World Photography Cup. Haar werk was te zien in o.a. Tokyo en New York. Ze is heel confronterend en echt in het maken van beeldkeuzes en regisseert (volgens de verhalen die over haar de ronde doen) met engelengeduld.

Kleintheater De vier Pelikanen in Leeuwarden is het kleinste Jugendstil theater van Europa. Het is van binnen en van buiten magisch monumentaal.Vanaf za. 28 okt6. t/m zo. 28 jan. is hier de expositie van Magische fotobeelden van historische kopstukken te bewonderen.
Kleintheater De vier Pelikanen - Tweebaksmarkt 48 - Leeuwarden