• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Film Insyriated zeer geprezen door pers en publiek

  De film Insyriated vertelt het verhaal van een familie in Syrië in een onontkoombare en verschrikkelijke oorlogssituatie. De familie zit opgesloten in een huis, terwijl buiten het gebied gebombardeerd wordt en sluipschutters op scherp staan.

Oum Yazan, moeder van drie kinderen, probeert wanhopig haar familie in leven te houden. Zij wacht en hoopt dat haar man nog zal thuis komen. Of niet...

De familie leeft in constante spanning, angst en gevaar. De film Insyriated van de Belgische regisseur Phillipe van Leeuw toont het schouwspel van mensen in een extreme situatie tijdens een burgeroorlog. Elke beslissing is van cruciaal belang. Als prooi van de vijand zitten zij gevangen in een bunker in plaats van in een huis dat ooit een liefdevolle thuisbasis was.

Inmiddels is de situatie zo erg geëscaleerd dat ook buren en andere familieleden zich schuilhouden in het appartement van Oum Yazan. Er wordt op de deur geklopt. Is het haar man die aanklopt of is het een vijand, bedreiging of aanval?

De film Insyriated won al enkele belangrijke prijzen van pers en publiek. En dat komt doordat het verhaal wat de film vertelt ons in contact brengt met iets wat veel in het nieuws wordt gebracht en ons tot treurig nadenken stemt. Het verhaal in deze film speelt zich toevallig af rond een familie in Syrië maar er zijn overal in de wereld landen waarin families zich in zulke zwaar traumatiserende oorlogsituaties bevinden.

De Belgische regisseur Philippe van Leeuw zegt: "Ik heb vanuit een breder perspectief deze Syrische familie in deze oorlog gefilmd. ik wil dat mensen zich ermee kunnen identificeren wat oorlog in de praktijk met een familie doet. Het is bewust zo gefilmd dat de bezoekers van de film zich als het ware ook zelf in het bedreigde appartement bevinden. Daar maken ze in een beklemmende sfeer mee wat zoiets met een gezin doet. "

Dit is weer een heel ander soort film dan verhalen over helden en een droomwereld maar het is wel een spiegel van de realiteit. Een duistere realiteit. Voor sommige mensen kan zo'n film heel belangrijk zijn.

Als we weten wat een oorlogssituatie voor mensen kan betekenen verandert er iets in ons. We zien de ernst van zo'n situatie in. We weten dan wat oorlogen kunnen vernietigen en begrijpen hoe belangrijk het is tot het laatste toe zo'n krachtenveld te vermijden. Laten we maatregelen nemen of desnoods een handelsboycot instellen want na zo'n film beseffen we beter dan ooit dat oorlog zo lang mogelijk moet worden vervangen door een dialoog.

FILM; INSYRIATED
Winnaar Canvas Publieksprijs Film Fest Gent 2017 en tijdens Panorama Audience Award Berlinale 2017: Award Ceremony Fiction Film and Documentary
RELEASE: 23 november 2017
Regie Philippe van Leeuw
Taal: Arabisch. Vertaling in het Nederlands.