• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Voordelen van 50-plussers als werkkracht

  De Gemeente Amsterdam probeert via een nieuwsbrief support te geven aan werkzoekenden van 50-plus. Daarin komt een dame aan het woord die het graag over de voordelen in plaats van de vooroordelen van sollicitanten van 50-plus wil hebben. Zij zegt: "Laten we het eens hebben over de voordelen in plaats van vooroordelen. Veel 50-plussers zijn betrouwbare krachten die niet zo snel een burn-out krijgen. Ze hebben meestal veel mensenkennis en kunnen door hun levenservaring beter relativeren. Ook zijn ze vaak loyaal en kiezen ze heel bewust voor een baan."

"50-plussers in dienst nemen kan een bedrijf ook nog eens een financieel voordeel bieden. Ik denk dat werkgevers vaak geen idee hebben wat ze laten lopen.”
De nieuwsbrief bevat 5 tips voor 50 plus. Zoals: wijs werkgevers op financiële voordelen die zij hebben als zij een 50 plusser in dienst nemen. Vertel hen over: proefplaatsing, mobiliteitsbonus en loonkostensubsidie.

Belangrijk is ook een drijfveren-, competentie- of beroepentest. Hoe beter iemand weet wát je kunt en graag zou willen doen: hoe zelfverzekerder je overkomt. Een aanrader is ook het doen van vrijwilligerswerk. U ontwikkelt uzelf, u doet werkervaring en contacten op. Wie weet waar het toe leidt. En vooral: vrijwilligerswerk kan erg leuk zijn én u doet ook een ander een plezier.

Dringend advies is de banenbeurs te bezoeken op 24 november. Op de gratis Career Xperience op 24 november kan men in contact komen met werkgevers. Er zijn vacatures in diverse sectoren en op alle niveaus. Locatie: Johan Cruijff ArenA (Amsterdam ArenA).

Het aansluiten bij een netwerkcafé kan interessant zijn. "Daar kunt u diverse cursussen volgen en ontmoet u tijdens bijeenkomsten vele anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Leer van elkaars ervaringen."

Iemand reageert heel teleurgesteld op al deze tips en schrijft dat het 'lekker motiveert' als de medewerkster van het UWV je glimlachend vertelt dat je op je 51-ste als academicus nauwelijks een schijn van kans hebt om nog aan een baan te komen, maar je wel verplicht wordt naar allerlei sollicitatietrainingen te gaan in een groep waarvan letterlijk 3/4 nauwelijks de Nederlandse taal machtig is.

Zijn conclusie: Je wordt niet geholpen, maar aan het lijntje gehouden... En iedereen snapt deze gedachtengang. Je zou hem een betere uitkomst wensen maar het is niet altijd meer mogelijk alles wat je hebt bereikt door studie en hard werk meer onder te brengen in het huidige model van de maatschappij om ons heen. Alles verandert heel snel. En het wordt er niet altijd perfekter op. We maken fouten en moeten zoveel mogelijk corrigeren.

Iedereen die niet tot de centaniëls behoort (van 14 tot 17 jaar oud is) moet zich ongelooflijk aanpassen aan al die snelle veranderingen en soms is dat een reden om totaal te flippen. Maar we moeten ons scherp houden. Bijscholing of omscholing zijn noodzakelijk. Misschien is het ook dan wel eens voor iemand niet haalbaar in het gewone werkverkeer terug te komen. Dat is heel onwenselijk. Laten we respect blijven houden voor de andere manier waarop iemand haar of zijn nieuwe ruimte op de arbeidsmarkt probeert in te vullen. Vooral voor wie het daar moeilijk bij heeft maar soms kunnen mensen op een onverwachte nieuwe manier een nieuwe levensweg inslaan en zo'n tip uit de nieuwsbrief kan wel eens de weg wijzen daarheen.