• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Reizigers op zoek naar Sherlock Holmes

  LONDEN - Sherlock Holmes is jarig. Deze maand is het 125 jaar geleden dat The Adventures of Sherlock Holmes verscheen, het eerste boek met verhalen over de excentrieke Engelse speurneus en zijn assistent Dr. Watson. Een goede reden om eens langs te gaan bij een aantal locaties die een directe link hebben met de creatie van Sir Arthur Conan Doyle.

Dit is het huis van de detective. Het is een uitstekende plek om je onderzoek naar Holmes te beginnen is natuurlijk zijn huis. Of in ieder geval zijn fictieve woning in de boeken. Op Baker Street (237-241, helaas niet op 221B) vind je het Sherlock Holmes Museum, waar je ziet hoe een man als Holmes woonde in de Victoriaanse tijd.
Verbaas je over de bizarre verzameling objecten die lukraak door het appartement verspreid liggen, alsof de detective de kamer pas net verlaten heeft. Een verdieping hoger is een aantal van de bekendste Holmes-momenten nagebouwd met wassen beelden.

Veel van Sherlock’s avonturen spelen zich af in de Britse hoofdstad, met belangrijke rollen voor plekken waar de schrijver vaak te vinden was. De eerste halte: The Langham. Dit luxueuze 5-sterrenhotel komt in de diverse verhalen voor en het is de locatie waar Sir Arthur Conan Doyle ooit een ‘golden evening’ beleefde terwijl hij van gedachten wisselde met medeschijver Oscar Wilde.

De sfeervolle pub Ye Old Cheshire Cheese op Fleet Street was een andere geliefde horecagelegenheid van de auteur.

Voor een hapje eten in stijl beveelt de deskundige site Great Britain Simpson’s in the Strand van harte aan. Bij dit traditioneel Engelse restaurant ga je namelijk terug naar de tijd van Holmes en Watson. Je ziet ze zo voor je, hun laatste zaak besprekend net zoals ze dat deden in The Illustrious Client en The Dying Detective. Blijf je in je rol dan bestel net als de heren de befaamde steak and kidney pie.

De nabijgelegen pub The Sherlock Holmes bestond nog niet in de tijd van Conan Doyle, maar is wel een aanrader. De kroeg staat vol met fascinerende aandenkens, verzameld met volle steun van zijn nabestaanden.

Hou je ogen open tijdens je bezoek aan Londen en je ziet diverse beroemde gebouwen die ook in de verhalen worden genoemd zoals het British Museum, het Lyceum Theatre en het Royal Opera House. De Royal Albert Hall moet hier zeker ook genoemd worden. Conan Doyle was een overtuigd ‘spiritualist’ en na zijn dood is hier een gigantische seance gehouden door zijn vrienden en familie om in contact te komen met zijn geest. Ze hadden zelfs een stoel voor hem vrijgehouden.
Echte fans lopen ook graag een keertje mee met de Sherlock Holmes Walking Tour of London.

Bristol Film Office heeft een handige plattegrond uitgegeven om locaties te vinden zoals de Arnos Vale Cemetery, waar Sherlock het graf van Emilia Ricoletti bezocht in The Abominable Bride. In Cardiff en Londen organiseert Brit Movie Tours rondleidingen langs de belangrijkste locaties.

Hoogtepunten zijn onder andere het National Museum in Cardiff (zoals te zien in The Blind Banker) en Speedy’s Cafe in Londen dat in de diverse afleveringen te zien was onder het huis van Holmes op North Gower Street, in de serie te zien als Baker Street. Speedy’s is een echte cafe in de Engelse betekenis van het woord. Verwacht er dus geen bier (daarvoor moet je in de pub zijn), maar thee en taart. En in dit bijzondere geval ook toeristische t-shirts.

Er zijn in de loop der jaren meer dan 250 films over Holmes verschenen, de eerste al in 1900. Enkele bijzondere om te kijken voor je bezoek zijn The Hound of the Baskervilles (1959), de eerste Sherlockfilm in kleur, en The Private Life of Sherlock Holmes (1970), waarin het Monster van Loch Ness wordt gespot.

De meest recente film heet simpelweg Sherlock Holmes, een succesvolle thriller uit 2009 met Robert Downey Jr. als de detective en Jude Law als Dr. Watson. Deze actiefilm is door het hele land opgenomen, van The Chatham Historic Dockyard in Kent tot aan Stanley Dock in Liverpool..