Het verhaal van de heerlijke Tilda rijst
Tilda was de eerste die meer dan 45 jaar geleden Basmati rijst naar het Westen bracht. Tilda rijst biedt onvoorwaardelijke kwaliteit en zet zich in om het legendarische aanzien van Basmati rijst en het Tilda-merk wereldwijd in stand te houden. Inmiddels is Tilda in meer dan 50 landen verkrijgbaar.
De rijst wordt zorgvuldig geselecteerd aan de voet van de Himalaya, de enige plek op aarde waar Basmati rijst kan worden geteeld. Het uitzonderlijke karakter ligt in het unieke aroma. De heerlijke lange, slanke korrels hebben een delicate textuur.
Daarom organiseerde Tilda een foodtour met Jonneke de Zeeuw van Mooncake, winnaar van Foodblogger van het Jaar-award 2016-2017 en organisator van culinaire tours langs verborgen culinaire adressen. En belangstellend werd er in Amsterdam Oost onlangs ontdekt hoe ze in Pakistan, Suriname en Irak Basmati rijst in de keuken gebruiken. Er mocht worden gekeken en geproefd.
Aan het begin van de Javastraat werd gestopt bij Saeed’s Curryhouse voor Pakistaanse pulao met Tilda Pure Basmati rijst, komijn, kaneel, zwarte kardemom, aardappel en doperwten.
Bij de Surinaamse Ricardo’s stond masoes moksi alesi op het menu.
Bij de Irakees Nour biryani en Perzische chelo kebab (rijst met kebab). Ook de kebab werd geserveerd met Tilda Pure Basmati rijst, tomaten en groene pepers.
FOTO: PAKISTAANSE PULAO MET TILDA PURE BASMATI RIJST...