• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Jeroen Pauw gast bij Beau van Erven Dorens

  Jeroen Pauw is in plaats van presentator gast in ‘5 jaar later.’ Hij is de eerste gast van Beau van Erven Dorens interview tv-programma 5 jaar later. Nu het jaarlijkse interviewprogramma verhuist van de NTR naar RTL4, neemt Van Erven Dorens de presentatie over van Jeroen Pauw.

De andere gasten in de komende serie zijn: Bram Moszkowicz, Sacha de Boer, Linda de Mol, Jesse Klaver, Susan Smit, Epke Zonderland, Hugo Borst en Halina Reijn.
In het programma confronteert Van Erven Dorens zijn gasten met antwoorden die ze vijf jaar geleden gaven op vragen van Jeroen Pauw, die het programma jarenlang maakte. De archiefbeelden zijn zolang in de kluis bewaard.

Dat zal wel de nodige verrassingen kunnen opleveren want ga maar na... Hoeveel zijn wij allemaal wel niet veranderd in de afgelopen 5 jaar. Dit type programma kan veel kijkers een genoeglijke tijd bezorgen. Beau van Erven Dorens staat vooralsnog tenminste bekend als iemand die voldoende conversationele pijlen op zijn boog heeft om een prettig gesprek met inhoud te kunnen voeren.

De laatste tijd zijn er iets te veel verschrikkelijk botte tv-presentatoren aan het woord geweest op het tv-scherm die het beledigen 'tot kunst' hebben verheven. Vaak worden die 'snedige' teksten gewoon voor hun door anderen bedacht. En de opgefokte haantjes verwachten dan kennelijk enorm te scoren door hun grove en vaak hatelijke commentaar op allerlei onbenullige privéprobleempjes van verschillende BN-ers die datzelfde dan ook weer terug mogen doen.

Ofwel eerlijker: moeten doen en daarbij een gezicht horen te zetten of alle onbeschaamde flutkritiek ontzettend grappig is en hun totaal geen pijn doet. En dat is natuurlijk helemaal niet waar maar het héurt in dat circuit waarin iedereen elkaar met elkaar rekening moet houden. Het wordt tijd dat zij er eens achter komen dat er ook heel veel mensen zijn die niet van zo'n minderwaardig spel genieten.

Er zijn te veel waardeloze en leeghoofdige interviewers aan het woord op het scherm bij grote evenementen met vragen van zulk laag allooi dat talloze kijkers meteen geërgerd omschakelen naar een andere zender. Zo schijnt er een zogenaamd heel vlot baasje te zijn geweest die een BN- er echtpaar van hoge leeftijd op de rode loper vroeg hoeveel keer zij in de week seks hadden.

Met als enige bedoeling om de goedgeklede gasten die blij naar een voorstelling gaan met de mond vol tanden te laten staan voor de camera. ( Mij zijn persoonlijk ook wel eens dit soort vragen gesteld bij een tv-interview. Maar toen ik direct reageerde met: "Eerst aan mij vertellen of je zelf getrouwd of gescheiden bent. En met wie? En hoeveel je op de bank hebt... " Dit is al jaren geleden gebeurd maar de interviewer deinsde ontzet achteruit. En de man is al vele jaren uit beeld).

Misschien zijn zulke opgefokte haantjes gedeeltelijk daarnaast wel kundig en blijven ze daardoor toch aan het werk. Dan gaan ze als er iets heftigs in hun leven plaats vindt hun zonden opeens overpeinzen. Vermoedelijk krijgen we dan daardoor weer een huil-programma waarin uitgebreid door zo iemand wordt verteld hoezeer het hem spijt en hoe diegene helaas te laat is met het aanbieden van excuses zoals zijn agent hem heeft aangeraden.

Wel: let it be... Draag dan ook je eigen bagage maar mee.

De serie ‘5 jaar later' is vast om wél naar uit te kijken. Van di. 2 tot en met vr. 12 jan. elke avond om 22.30 uur te zien op RTL4.